Internet - Dania

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Maruder
Użytkownik forum

Internet - Dania

Post autor: Maruder »

Witam.
W związku , że jestem tu nowy ( od paru minut ) chciałbym coś wnieść na początek do tego szacownego forum. ( się podlizuje co nie ? :hyhy: )
W Danii istnieje operator o nazwie Oister
Można nabyć kartę startową za 99 DKK i ma się 7 dnia za free ( wliczone w cenę zakupu pakietu startowego ) , albo za 499 DKK z modemem USB - tutaj mamy 30 dni dostępu do sieci za free.
Doładowanie jest bajecznie proste i mamy do wyboru 1 dzień ( 24h) za 29 DKK
7 dni za 79 DKK
30 dni za 199 DKK
90 dni za 499 DKK

Ja rozumiem , że kwoty mogą odstraszyć , ale zaufajcie mi :
Jestem ich klientem od .... 6 mieś i z tego powodu zrezygnowałem z polskiego operatora na abonament ( żadnej reklamy ) , bo to kpl dno w Polsce !!!
Zasięg jest HSDPA - średnia ( powtarzam średnia to 1,5 Mb/s w drodze ) częściej Nam modem odetnie jak mamy starszej generacji 3,6 Mb/s !!!
Ograniczenie? Niestety jest , ale nie tak jak w PL !!!
Mamy 1 Gb/24 h potem niby zwalnia - ja przez 6 mieś nie zauważyłem ;-)
Non stop Skype z dziećmi i to wszystko za 15 zł dziennie - polecam.

Info na Oister ( link na Google - lokalizacja wiadomo Dania )
P.S. Ważne : nie trzeba mieć dowodu i takie tam :-)
Nie pomagam i bawię się na koszt potrzebujących - tak twierdzą "równiejsi" czyli święte krowy , które nie muszą stosować się do etycznego postępowania człowieka.Świat staje na gołowie czy ja powoli tracę zmysły.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Internet - Dania

Post autor: krystianb »

Maruder pisze:Ograniczenie? Niestety jest , ale nie tak jak w PL !!!
Mamy 1 Gb/24 h potem niby zwalnia - ja przez 6 mieś nie zauważyłem ;-)
Non stop Skype z dziećmi i to wszystko za 15 zł dziennie - polecam.

Za 15zł dziennie to i u nas można mieć 1GB (2GB w play za 30zł)
W tych wyższych pakietach tez jest 1GB dziennie?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Maruder
Użytkownik forum

Widnieje tak : ograniczenie na 24 H to 1 Gb , a mieś 10 Gb
Moim zdaniem to kpl bzdura , bo u mnie to wcale nie działa czyli żadnych ograniczen nie ma.

Ja rozumiem Twoje stanowisko co do mojej euforii , ale mówimy o operatorze zagranicznym dla Naszych rodaków to raz , dwa piszesz o 2 Gb za 30 zł tak? Ale przeczytałeś uważnie i liczę na to iż zajrzałeś na stronę Oister - tam za 80 zł ( 159 DKK ) na mieś oferują takowe warunki "równe" dla wszystkich ( Play takie daje? ) no raczej nie skoro musisz dopłacać :cfaniak:
Dodatkowo doliczmy zasięg i jakoś połączenia na terenie - ja uważam jedno : polscy operatorzy są baardzo daleko za nimi i nie ważne czy to Play , Plus , T-mobile , Orange - WSZYSCY

Dodatkowo spróbuj jechać przez Polskę i mieć stałe łącze min ponad 1 Mb/s , który Ci to da ? :szampan:
Nie pomagam i bawię się na koszt potrzebujących - tak twierdzą "równiejsi" czyli święte krowy , które nie muszą stosować się do etycznego postępowania człowieka.Świat staje na gołowie czy ja powoli tracę zmysły.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Maruder pisze:Ograniczenie? Niestety jest , ale nie tak jak w PL !!!
Maruder pisze:Play takie daje?
jak porownac do play to wolał bym playa za 80zl masz predkosc do 4Mbps. Doładowanie 75 zł bonus 5,91 GB z tego kupujesz nocne ściąganie bez limitu i prędkość, zostaje nie licząc bonusu 55zl lub ładujesz za 125zl ,11,52 GB i jesli nie wydzwonisz kasy i wydasz tylko 20zl na sciaganie i prędkość bedzie 14GB
Wiec rachunek jest prosty ze mamy lepiej bo w dzień można przyoszczędzić nie ściągając aktualizacji itp a odłożyć to na noc:)
Abonament masz za 79zl 19GB i nocne ściąganie Wiec polska juz tak nie odbiega.
Jakość play bardzo się poprawiła i gdzie nie jestem i o ile jest zasięg śmiga HSPA bezproblemowo i przyjemnie

Patrząc na mapę zasięgowa tego Dunskiego operatora tez ma plamy z edge i gołym umts i nawet wypatrzyć można białe plamy
Maruder
Użytkownik forum

Widze , ze kpl sie nie rozumiemy chocby z powodow ekonomicznych.
Zarobki i nich , a Nasze to przepasc , ale dajmy juz spokoj , bo to do niczego nie prowadzi prawda?

Przedstawolem Wam oferte dunskiego operatora i jest to informacja dla Polakow bedacych w Danii przejazdem lub na chwilke.

Pozdrawiam i licze , ze pomoglem zdobyc choc garsc informacji dla zainteresowanych.

P.s. Przepraszam za pisownie , ale prowadze a czasu na postoje dzisiaj mi brak :-)

Pozdrawiam.
rozan99
Początkujący użytkownik forum

Post autor: rozan99 »

jestem zainteresowany tym starterem. zglos sie do mnie na pw lub gg 2304293. pozdr
ODPOWIEDZ