gdzie składać wniosek o braku zasiegu GSM?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kobrasek
Stały użytkownik forum

gdzie składać wniosek o braku zasiegu GSM?

Post autor: kobrasek »

Mam pytanie gdzie mozna składać wniosek o braku zasiegu ( bardzo mały zasieg ) ?
kobrasek
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Re: gdzie składać wniosek o braku zasiegu GSM?

Post autor: Yanusz »

Nigdzie. Możesz wprawdzie zadzwonić do BOK swojej sieci, czy też wypełnić formularz kontaktowy na stronie internetowej, ale wątpię, żeby to coś dało. Dla jednego zgłoszenia nie postawią nowego BTSa.
Poza tym, jeśli jest to sieć Orange to brak zasięgu może być spowodowany specyficznym ukształtowaniem terenu, a na to już sieć nie ma wpływu.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Yanusz pisze:Poza tym, jeśli jest to sieć Orange to brak zasięgu może być spowodowany specyficznym ukształtowaniem terenu, a na to już sieć nie ma wpływu.
Fajna teoria. Znaczy pozostali operatorzy uzywaja innych praw fizyki?
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

Nie, Orange jest siecią o bardzo dobrej infrastrukturze.Także problemy z zasięgiem wynikają raczej nie dlatego, że sieć się rozwija i nie zdążyła jeszcze postawić tam nadajników, tylko składają się na to przyczyny niezależne. A wymieniłem sieć Orange, bo jak widzę z danych profilowych, z usług tej sieci użytkownik korzysta.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Mam pytanie gdzie mozna składać wniosek o braku zasiegu ( bardzo mały zasieg ) ?
Gdzie składać "wniosek o braku zasięgu" nie mam pojęcia, ale możesz zgłosić swoją miejscowość jako "białą plamę" tu: http://www.mapa.uke.gov.pl/formularz
kobrasek
Stały użytkownik forum

Post autor: kobrasek »

dzieki chodziło mi własnie o tem wniosek , a co do sieci to faktycznie mam w orange - nadajniki oddalone sa 10 km od mego miejsca zamieszkania
kobrasek
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

brak zasięgu może być spowodowany specyficznym ukształtowaniem terenu, a na to już sieć nie ma wpływu
Są kraje naprawdę kilka razy większe i kilka razy "bujniejsze" topograficznie i tam jakoś potrafi skonfigurować się sieci żeby działały nawet na totalnych odludziach.
ODPOWIEDZ