gdzie składać wniosek o braku zasiegu GSM?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
gdzie składać wniosek o braku zasiegu GSM?
Mam pytanie gdzie mozna składać wniosek o braku zasiegu ( bardzo mały zasieg ) ?
kobrasek
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Re: gdzie składać wniosek o braku zasiegu GSM?
Nigdzie. Możesz wprawdzie zadzwonić do BOK swojej sieci, czy też wypełnić formularz kontaktowy na stronie internetowej, ale wątpię, żeby to coś dało. Dla jednego zgłoszenia nie postawią nowego BTSa.
Poza tym, jeśli jest to sieć Orange to brak zasięgu może być spowodowany specyficznym ukształtowaniem terenu, a na to już sieć nie ma wpływu.
Poza tym, jeśli jest to sieć Orange to brak zasięgu może być spowodowany specyficznym ukształtowaniem terenu, a na to już sieć nie ma wpływu.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Fajna teoria. Znaczy pozostali operatorzy uzywaja innych praw fizyki?Yanusz pisze:Poza tym, jeśli jest to sieć Orange to brak zasięgu może być spowodowany specyficznym ukształtowaniem terenu, a na to już sieć nie ma wpływu.
Nie pomagam na PW.
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Nie, Orange jest siecią o bardzo dobrej infrastrukturze.Także problemy z zasięgiem wynikają raczej nie dlatego, że sieć się rozwija i nie zdążyła jeszcze postawić tam nadajników, tylko składają się na to przyczyny niezależne. A wymieniłem sieć Orange, bo jak widzę z danych profilowych, z usług tej sieci użytkownik korzysta.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Gdzie składać "wniosek o braku zasięgu" nie mam pojęcia, ale możesz zgłosić swoją miejscowość jako "białą plamę" tu: http://www.mapa.uke.gov.pl/formularzMam pytanie gdzie mozna składać wniosek o braku zasiegu ( bardzo mały zasieg ) ?
-
- Stały użytkownik forum
dzieki chodziło mi własnie o tem wniosek , a co do sieci to faktycznie mam w orange - nadajniki oddalone sa 10 km od mego miejsca zamieszkania
kobrasek
-
- Mistrz bezprzewodowy
Są kraje naprawdę kilka razy większe i kilka razy "bujniejsze" topograficznie i tam jakoś potrafi skonfigurować się sieci żeby działały nawet na totalnych odludziach.brak zasięgu może być spowodowany specyficznym ukształtowaniem terenu, a na to już sieć nie ma wpływu