upgrade telefonu UMTS->HSDPA czy mozliwy?

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
doss
Początkujący użytkownik forum

upgrade telefonu UMTS->HSDPA czy mozliwy?

Post autor: doss »

zastanaiwam się, czy jest (będzie mozliwy) upgrade oprogramowania telefonów (wraz ze sterownikami zapewne) tak, by te które obsługuja UMTS mogły także pracowac w standardzie HHSDPA. Jest to mozliwe w przypadku kart-modemów do komputerów, więc dlaczego miałoby to nie dotyczyc telefonów, które przecież równiez niejako są modemem.
co o tym sądzicie?
doss
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Re: upgrade telefonu UMTS->HSDPA czy mozliwy?

Post autor: Fanta »

Z Tego co ja wiem to jest to <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> niemożliwe, ale są telefony z HSDPA, zerknij TU.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
doss
Początkujący użytkownik forum

Post autor: doss »

wiem, ze są takie telefony, ale po co kupowac nowy, skoro dotychczasowy tez mógłby obsługiwać nowoczesna technologie. A pytanie wynika z faktu, ze skoro modemy mozna upgade'owac softwerowo to dlaczego nie miałoby to dotyczyc równiez telefonów.
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

Telefony służą nie tylko do transmisji danych, ale i do rozmów a poza tym producenci nie przywiązują aż takiej wielkiej roli do transmisji danych w telefonach komórkowych. Co innego jest z modemami, które służą tylko w jednym celu.
Elektroniczna rewolucja
ODPOWIEDZ