SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Szybkie pytanko nie ma problemu na win.7 64bit z Orange Freedom pro? w sobotę składają mi nowego PC więc wolę się spytać Jak coś o tym było na forum-to z góry przepraszam-nie chce mi się szukać
EmTeeDee u taty instalowałam ale AnyDate. Trzeba było instalować osobno aplikację i osobno recznie wskazywać sterowniki od modemu. Ale problemów nie ma.
Będę miał też nowy dysk twardy-i na nim właśnie będzie win7 a stary dysk zostawiam i wszystko co na nim jest,tylko ciekawi mnie właśnie,czy będzie działał Axsesstel czy trzeba będzie instalować?-no i czy nie ma problemów
No cóż wolę martwić się na zapas Na PC się nie znam-mam bo mam -tu będzie nowy system więc z początku nie wiadomo co i gdzie dokładnie jak np. z przeglądarkami - ''od zawsze'' mam FF i na Operze czy nawet IE nie wiem co gdzie jest
Jak wspomniałem na PCtach się nie znam mechanicy ,którzy będą mi składać komputer powiedzieli że zrobią tak że system będzie uruchamiał się z nowego dysku-a na starym będzie wszystko co jest, i sam sobie pousuwam, czy poprzenoszę co będę chciał Oczywiście , aż taki ciemny to ja nie jestem-na nowym systemie nie będzie w rejestrze co trzeba i trzeba będzie gry/programy przeinstalować.Oczywiście chciałbym aby wszystko działało bez problemów na Steam mam 60Gb danych i jak pomyślę że będą mi się ściągały te wszystkie aktualizacje-to słabo mi się robi
Witam! od paru godzin ''działam'' już na nowym systemie i już tego żałuję Nawet FF którego zawsze używałem dziwnie jakoś wygląda na win7 .Axsesstela nie musiałem instalować podpiąłem kabel pod płytę i net jest bez żadnych ustawień/instalacji . Dużym minusem dla mnie tego systemu że prawie nie ma programów działających na 64bit. mam na myśli np. Alcohol52% którym robiłem obrazy czy miniimage moich gier tak aby grać bez płyty w napędzie(czego nie znoszę) No i poza tym czuję się jak ''we mgle'' bo byłem przyzwyczajony do różnych sprawdzonych programów graficznych i innych.
Steam musiałem jednak zainstalować na nowym dysku systemowym - po zalogowaniu na konto , wyświetlają się moje gry , ale pisze że muszę zainstalować je ponownie.
Przecież na windowsach x64 pójdzie prawie każda aplikacja napisana pod x86 (Zainstaluje się wówczas domyślnie w folderze "Program Files (x86)" natomiast aplikacje x64 po prostu w "Program Files". Problem może być tylko ze sterownikami (głównie do rzeczy nietypowych(kamerki, gampady etc), bardziej "no name" oraz starszych ) bo tutaj sterownik do największej dupereli musi być do systemu x64.
Inna sprawa,że faktycznie aplikacji pisanych pod x64 nie jest za dużo bo i też nie przy każdej aplikacji architektura x64 coś da Ale z tego co wiem to z archiwizerów na pewno 7-zip ma wersje x64,do obróbki grafiki Paint.NET
bdkacz pisze:
Przecież na windowsach x64 pójdzie prawie każda aplikacja napisana pod x86
Może i tak - na razie zainstalowałem FF,Ccleaner,GG7,Alcohol52% i Steam -teraz muszę znaleźć sposób aby przenieść z jednego Steam do drugiego gry-tak abym nie musiał ponownie instalować.
Dzięki za linka
Ostatnio zmieniony 2011-10-09, 12:11 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakieś aktualizacje pobierają się cały czas-musiałem zainstalować NetMeter aby wiedzieć co się dzieje tak mi muli neta(jutro nowy limit) FF nie wiem jaka wersja-przeniosłem ją z drugiego dysku gdzie jest jeszcze WinXP - tam miałem chyba v.8
Ale tutaj dziwnie działa-nie ma jak na XP paska zakładek itd. nie wiem też jak skopiować zakładki(miałem sporo) zapisałem je na tamtym dysku ale są w JSON i nie da rady nic z tym zrobić , co najwyżej otworzyć notatnikiem-ale i tak nie wiadomo co z tym potem zrobić. Mam też IE no i jest aktualizacja dla IE9 ale jej nie pobieram.
Z Steam poradziłem sobie.
Mam wrażenie, że Internet Exproler 9 oszczędza transfer danych zachowując zawartość stron na dysku, przy ponownym przejsciu na daną stronę tak jakby tylko sprawdzał czy dana strona nadal zawiera to samo i wczytuje elementy z dysku ale to tylko moje wrażenie. Znowu firefox chyba pobiera wszystko od nowa, poza tym zauważyłem nieraz, że obrazki na firefoxie wczytują się "po trochu" czyli najpierw pojawia sie górny fragment a potem reszta obrazu. Trochę mnie to osobiście irytuje dlatego używam IE9.