Pytanie o szybkosc w ERZE .... czy aby wszystko OK ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Pytanie o szybkosc w ERZE .... czy aby wszystko OK ?
Witam!
jakie macie transfery na EDGE w Erze
mam pakiek blueconnect 500 MB łącze sie przez Telefon SE k750i przez bluetooth
szybkosć transmisji mam recznie ustawione na 460,8 Kb/s
a o to moje wyniki dodam ze mam wszystkie kreski w telefonie.... i jestem w zasiegu Edge
Down: 73 kbps
Up: 14 kbps
ping: 669 ms
Test na stronie www.speedtest.net
czy macie podobne wyniki a jak nie czy w moim przypadku antena by jeszcze pomogła na wzmocnienie szybkosci transferu danych ?..
jakie macie transfery na EDGE w Erze
mam pakiek blueconnect 500 MB łącze sie przez Telefon SE k750i przez bluetooth
a o to moje wyniki dodam ze mam wszystkie kreski w telefonie.... i jestem w zasiegu Edge
Down: 73 kbps
Up: 14 kbps
ping: 669 ms
Test na stronie www.speedtest.net
czy macie podobne wyniki a jak nie czy w moim przypadku antena by jeszcze pomogła na wzmocnienie szybkosci transferu danych ?..
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Pytanie o szybkosc w ERZE .... czy aby wszystko OK ?
Kolego @Neksus telefon K750i nie ma EDGE, tylko GPRS, jakby co to zerknij TU.
A nie wiem czy wiesz na GPRS max to: 53,6 kb/s -> 6,7 KB/s.
Więc ciesz się z tego co masz, albo zainwestuj w modem/telefon z EDGE (max 236,8 kb/s -> 29,6 KB/s).
A co do tego:
Temat źle umieszczony, jaki to ma związek z Anteny GSM i problemy z zasięgiem jeśli mówisz że masz max zasięg...
Pozdrawiam
A nie wiem czy wiesz na GPRS max to: 53,6 kb/s -> 6,7 KB/s.
Więc ciesz się z tego co masz, albo zainwestuj w modem/telefon z EDGE (max 236,8 kb/s -> 29,6 KB/s).
A co do tego:
To jest szybkość portu.Neksus pisze:Witam!
Temat źle umieszczony, jaki to ma związek z Anteny GSM i problemy z zasięgiem jeśli mówisz że masz max zasięg...
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 2007-04-14, 01:17 przez Fanta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
ups... no rzeczywiscie gapa ze mnie straszna
nie miałem pojęcia ze ten telefon nie obsługuje EDGE
(
a temat tez niechcący tu wrzuciłem
( prosiłbym o przeniesienie
mam tez przy sobie SAMSUNGA D600E oraz Nokie 6230 ... która sie lepiej nada oba obsługują EDGE z tego co mie wiaodmoco
zobacze jakie na nim transferki mozna na nich uzyskać...

nie miałem pojęcia ze ten telefon nie obsługuje EDGE

a temat tez niechcący tu wrzuciłem

mam tez przy sobie SAMSUNGA D600E oraz Nokie 6230 ... która sie lepiej nada oba obsługują EDGE z tego co mie wiaodmoco
zobacze jakie na nim transferki mozna na nich uzyskać...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie zawracaj sobie głowy szjsungami tylko zrób to przez Nokię 6230 z BT i wio koniku.Neksus pisze:SAMSUNGA D600E oraz Nokie 6230 ... która sie lepiej nada oba obsługują EDGE z tego co mie wiaodmoco
Tu co da się na niej wycisnąć

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=32598#32598
-
- Użytkownik forum
no włąsnie narzekam na bluetooth na tej noki... czasem sie wyłącza spotkałęs sie z tym ?
w tej chwili moje pytanie jest takie na nokii 6230 uzyskałem na speedtest.net takie wyniki
168 kbps
22 kbps
jak myslicie to jeszcze da sie poprawic ?kupujac np antene jednokierunkowa ... kreski u mnie w domu czesto skacza raz jest powiedzmy 80 % raz 50% ...
w tej chwili moje pytanie jest takie na nokii 6230 uzyskałem na speedtest.net takie wyniki
168 kbps
22 kbps
jak myslicie to jeszcze da sie poprawic ?kupujac np antene jednokierunkowa ... kreski u mnie w domu czesto skacza raz jest powiedzmy 80 % raz 50% ...
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Rozumiem że chodzi Ci o antenę kierunkową...
<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> taka by coś pomogła, ale na ile to można sprawdzić tylko w praktyce... Zmiany w zasięgu mogą być spowodowane (ale nie muszą) obecnością kilku nadajników które widzi Twój telefon i może się pomiędzy nimi przełączać ze względu na dostępność... Antena kierunkowa pozwala na skierowanie jej na tylko jeden BTS i z niego <font color="#FF00FF"><b>»»korzystanie««</b></font> o ile w pobliżu i na jego lini nie ma innych...

<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> taka by coś pomogła, ale na ile to można sprawdzić tylko w praktyce... Zmiany w zasięgu mogą być spowodowane (ale nie muszą) obecnością kilku nadajników które widzi Twój telefon i może się pomiędzy nimi przełączać ze względu na dostępność... Antena kierunkowa pozwala na skierowanie jej na tylko jeden BTS i z niego <font color="#FF00FF"><b>»»korzystanie««</b></font> o ile w pobliżu i na jego lini nie ma innych...