tp link tp link tl-wa901nd pinguje się ale nie konfiguruje
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
tp link tp link tl-wa901nd pinguje się ale nie konfiguruje
Witam,
już próbuję 3 dni i może ktoś z Was da mi podpowiedź co może być nie tak. Podłączam po kablu, w protokole zmieniam ip na np. 192.168.1.2 brama domyślna 192.168.1.1 pingując wychodzi wszystko ok bez strat natomiast po wpisaniu w przeglądarce ip nie wyświetla strony konfiguracyjnej. Próbowałem w kilku przeglądarkach i wszędzie to samo. Może ktoś z Was będzie w stanie coś jeszcze podpowiedzieć. Pozdrawiam Piotrek.
już próbuję 3 dni i może ktoś z Was da mi podpowiedź co może być nie tak. Podłączam po kablu, w protokole zmieniam ip na np. 192.168.1.2 brama domyślna 192.168.1.1 pingując wychodzi wszystko ok bez strat natomiast po wpisaniu w przeglądarce ip nie wyświetla strony konfiguracyjnej. Próbowałem w kilku przeglądarkach i wszędzie to samo. Może ktoś z Was będzie w stanie coś jeszcze podpowiedzieć. Pozdrawiam Piotrek.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: tp link tp link tl-wa901nd pinguje się ale nie konfiguruje
Reset routera do ustawien fabrycznych, komputer ustawiony na DHCP client, polaczenie kablem przez port LAN, zadnych wiecej polaczen, <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a>, w przegladarce wpisujesz IP serwera DHCP.
Nie pomagam na PW.
-
Dzięki za odp. właśnie z tym dhcp mam jedyną zagadkę. Możesz podpowiedzieć jeszcze tylko jak ustawić na dhcp. ipconfig/all pokazuje własnie że to dhcp jest wyłączone. swoją drogą dziwne bo sprawdzałem postępując w ten sam sposób inny acess point i on się łączy. Jeśli możesz to proszę podpowiedz jak włączyc to dhcp. dzięki. pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tam gdzie ustawiasz IP klikasz na automatyke. Nie uzywam polskiej wersji windy, wiec nie pomoge screenami.pitrek-p1 pisze:Jeśli możesz to proszę podpowiedz jak włączyc to dhcp.
Nie pomagam na PW.
-
Rozumiem ale jeśli ustawieni na automatyczne to jakiego ip wtedy wpisać w przeglądarce? w instrukcji (http://www.tp-link.com/english/soft/200912243240113.pdf) nie ma tego napisanego, jest wskazówka aby ustawić ręcznie z przedziału.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bylo:pitrek-p1 pisze:to jakiego ip wtedy wpisać w przeglądarce?
key pisze: w przegladarce wpisujesz IP serwera DHCP
Nie pomagam na PW.
-
Dzięki dałem radę uff. teraz walka dalej z ustawieniem go na reapetera:-/ jeszcze raz dziękuje