tp link tp link tl-wa901nd pinguje się ale nie konfiguruje

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pitrek-p1
Początkujący użytkownik forum

tp link tp link tl-wa901nd pinguje się ale nie konfiguruje

Post autor: pitrek-p1 »

Witam,
już próbuję 3 dni i może ktoś z Was da mi podpowiedź co może być nie tak. Podłączam po kablu, w protokole zmieniam ip na np. 192.168.1.2 brama domyślna 192.168.1.1 pingując wychodzi wszystko ok bez strat natomiast po wpisaniu w przeglądarce ip nie wyświetla strony konfiguracyjnej. Próbowałem w kilku przeglądarkach i wszędzie to samo. Może ktoś z Was będzie w stanie coś jeszcze podpowiedzieć. Pozdrawiam Piotrek.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: tp link tp link tl-wa901nd pinguje się ale nie konfiguruje

Post autor: key »

Reset routera do ustawien fabrycznych, komputer ustawiony na DHCP client, polaczenie kablem przez port LAN, zadnych wiecej polaczen, <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a>, w przegladarce wpisujesz IP serwera DHCP.
Nie pomagam na PW.
pitrek-p1

Dzięki za odp. właśnie z tym dhcp mam jedyną zagadkę. Możesz podpowiedzieć jeszcze tylko jak ustawić na dhcp. ipconfig/all pokazuje własnie że to dhcp jest wyłączone. swoją drogą dziwne bo sprawdzałem postępując w ten sam sposób inny acess point i on się łączy. Jeśli możesz to proszę podpowiedz jak włączyc to dhcp. dzięki. pozdrawiam
key
*Mistrz bezprzewodowy*

pitrek-p1 pisze:Jeśli możesz to proszę podpowiedz jak włączyc to dhcp.
Tam gdzie ustawiasz IP klikasz na automatyke. Nie uzywam polskiej wersji windy, wiec nie pomoge screenami.
Nie pomagam na PW.
pitrek-p1

Rozumiem ale jeśli ustawieni na automatyczne to jakiego ip wtedy wpisać w przeglądarce? w instrukcji (http://www.tp-link.com/english/soft/200912243240113.pdf) nie ma tego napisanego, jest wskazówka aby ustawić ręcznie z przedziału.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

pitrek-p1 pisze:to jakiego ip wtedy wpisać w przeglądarce?
Bylo:
key pisze: w przegladarce wpisujesz IP serwera DHCP
Nie pomagam na PW.
pitrek-p1

Dzięki dałem radę uff. teraz walka dalej z ustawieniem go na reapetera:-/ jeszcze raz dziękuje
ODPOWIEDZ