Myślałem nad AIRLIVE WLA-5000AP v3 ale prawdopodobnie nie ma on takiej opcji .>?(chyba że z jakimś innym softem ... tylko jakim ?)
Proszę o propozycje

Moderator: Moderatorzy
Zalezy na ile cenisz swoj czas. Bo dla mnie strasznie drogie jest walczenie z chinszczyzna dzialajaca po japonsku -> jakotako.moher pisze:Fritzbox jest strasznie drogi
Pewnie. Dziewczna ktora pare dni wczesniej byla obsliniana przez kumpla jest ok, auto z czwartej reki jest ok, ale sprzet sieciowy musi byc nowymoher pisze:w używany sprzęt sieciowy nie ma co się ładować
Frytka tez nie ma - jest modularny Freetz ktorego sam skladasz i nie jestes zdany na laske kogos, kto przekompiluje ci cos dokladnie pod twoja potrzebe.moher pisze:więc nie ma durnych ograniczeń softu producenta.
Zaleznie od wersji - mylisz sie.moher pisze:poprawcie mnie jeśli się mylę
Na Ebay.de. Ustawiasz snaipera na licytacje i uzbrajasz sie w cierpliwosc.moher pisze:nie wiem gdzie widziałeś te Fritze za 1/4 ceny nówki
Godziny dlubania, dokupywanie brakujacych czesci, meczenie sie z konfiguracja i na koncu wyzsza cena. O straconym czasie nie bede pisal ponownie.moher pisze:Za cenę "frytki" wolałbym złożyć sobie coś na RouterStation Pro albo czymś podobnym.
Powielasz mity i stereotypy, jest po prostu sprzet niskiej i wysokiej jakości, kraj pochodzenia nie ma znaczenia.key pisze:Zalezy na ile cenisz swoj czas. Bo dla mnie strasznie drogie jest walczenie z chinszczyzna dzialajaca po japonsku -> jakotako.
Lepszy nowy sprzęt spałniający wymagania za ~300zł niż używana frytka, takie moje zdanie. Widze, że jesteś wielkim fanem FritzBoxa, ale ja bym nikomu z czystym sumieniem nie polecił kupna używanego sprzętu sieciowego bez gwarancji, kiedy może kupić za tą cenę coś nowego na polskim rynku.key pisze:Pewnie. Dziewczna ktora pare dni wczesniej byla obsliniana przez kumpla jest ok, auto z czwartej reki jest ok, ale sprzet sieciowy musi byc nowy
To w OpenWrt nie mogę nic sam zrobić/przekompilować? Widać jestem jednym z tych ludzi, którzy nie wiedzieli, że się nie da i to zrobili.key pisze:Frytka tez nie ma - jest modularny Freetz ktorego sam skladasz i nie jestes zdany na laske kogos, kto przekompiluje ci cos dokladnie pod twoja potrzebe.
Odniosłem się do proponowanej przez ciebie 7270.key pisze:Zaleznie od wersji - mylisz sie.
Raz piszesz coś o marnowaniu czasu a potem sam to proponujesz, w dodatku bez gwarancji powodzenia.key pisze:Na Ebay.de. Ustawiasz snaipera na licytacje i uzbrajasz sie w cierpliwosc.
Dlatego napisałem, że JA wolałbym sobie ro złożyć, bo jestem w stanie zrobić to na tyle szybko i sprawnie, że efekt i koszt będzie lepszy od "frytki". Oczywiście jak wszystko subiektywnie, więc proszę o nie "licytowanie się".key pisze:Godziny dlubania, dokupywanie brakujacych czesci, meczenie sie z konfiguracja i na koncu wyzsza cena. O straconym czasie nie bede pisal ponownie.
Taaaa..... Jak widac juz byles w dowolnej fabryce w Chinach znajac realia w fabrykach produkujacych ten sam sprzet w UE.moher pisze:Powielasz mity i stereotypy, jest po prostu sprzet niskiej i wysokiej jakości, kraj pochodzenia nie ma znaczenia.
Nie jestem wielkim fanem Frytki. Lubie sprzet ktory dziala tak jak powinien i jest prosty w obsludze. No i wole jedno pudelko od szesciu.moher pisze:Widze, że jesteś wielkim fanem FritzBoxa
AVM daje 5 lat gwarancji - kupujac roczna frytke masz 2 lata gwarancji wiecej niz kupujac nowego TP-Linka.moher pisze:nie polecił kupna używanego sprzętu sieciowego bez gwarancji
Znow nie zrozumiales: Ustwienie snajpera to pare klikniec - nie wiecej niz zamowienie sprzetu przez sklep internetowy. Jak wrzucisz 30..40 aukcji to z bardzo duzym prawdopodobienstwem ktoras wygrasz.moher pisze:Raz piszesz coś o marnowaniu czasu a potem sam to proponujesz, w dodatku bez gwarancji powodzenia.
Super. Przekompilujesz mi TomatoVPN ( http://tomatovpn.keithmoyer.com ) na WRT54GL/GS z wbudowanym Privoxy, Dropbear i OpenVPN? Ale tak zeby chodzil od reki? Potrzebuje na jutro.moher pisze: Widać jestem jednym z tych ludzi, którzy nie wiedzieli, że się nie da i to zrobili.
Jak juz pisalem: wszystko zalezy jak bardzo cenisz swoj czas. Cena frytki to mniej niz jedno wyjscie do dobrej knajpy.moher pisze:bo jestem w stanie zrobić to na tyle szybko i sprawnie, że efekt i koszt będzie lepszy od "frytki".
A ty byłeś? Ja stawiam, że nie byłeś ani w fabryce w EU, ani tym bardziej w Chinach.key pisze:Taaaa..... Jak widac juz byles w dowolnej fabryce w Chinach znajac realia w fabrykach produkujacych ten sam sprzet w UE.
6? Router + Modem ADSL + AP jako jedno urządzenie to w dzisiejszych czasach standard, 7270 ma dodatkowo stację DECT i centralkę/bramkę VoIP, więc to maksymalnie 3 urządzenia, oczywiście jeśli ktoś ich potrzebuje.key pisze:Nie jestem wielkim fanem Frytki. Lubie sprzet ktory dziala tak jak powinien i jest prosty w obsludze. No i wole jedno pudelko od szesciu.
Poszukałem jak radziłeś w zakończonych aukcjach na ebay.de, ceny nie powalają, zwłaszcza, że w rozsądnej cenie nie znalazłem aukcji, która mówiłaby coś o gwarancji.key pisze:AVM daje 5 lat gwarancji - kupujac roczna frytke masz 2 lata gwarancji wiecej niz kupujac nowego TP-Linka.
Jak najbardziej zrozumiałem, ale nie każdy może poswolić sobie na wielodniowe/tygodniowe oczekiwanie na zakończenie aukcji, czasami sprzęt potrzebny jest szybciej.key pisze:Znow nie zrozumiales: Ustwienie snajpera to pare klikniec - nie wiecej niz zamowienie sprzetu przez sklep internetowy. Jak wrzucisz 30..40 aukcji to z bardzo duzym prawdopodobienstwem ktoras wygrasz.
Nie ma problemu, kwestia negocjacji ceny i podpisania umowy.key pisze:Super. Przekompilujesz mi TomatoVPN ( http://tomatovpn.keithmoyer.com ) na WRT54GL/GS z wbudowanym Privoxy, Dropbear i OpenVPN? Ale tak zeby chodzil od reki? Potrzebuje na jutro.
To jest DLA CIEBIE jedno wyjście do knajpy, nie każdy ma na takie wypady środki. Doradzając warto dopasować poradę do realiów kupującego, nie swoich.key pisze:Jak juz pisalem: wszystko zalezy jak bardzo cenisz swoj czas. Cena frytki to mniej niz jedno wyjscie do dobrej knajpy.
Taki mam zawod.moher pisze:A ty byłeś?
Ales wymyslil.moher pisze: Nie ma problemu, kwestia negocjacji ceny i podpisania umowy.
Jest w papierach dodawanych do sprzetu. Zreszta AVM zalatwia to bardzo prosto: wyylasz sprzet, oni po numerze seryjnym sprawdzaja kiedy trafil do dystrybutora i od tego momentu licza 5.5 lata. Jesli jestes w tym okresie, masz gwarancje.moher pisze:nie znalazłem aukcji, która mówiłaby coś o gwarancji.
W EU czy w Chinach, i co tam ciekawego zauważyłeś? Chińskie maszyny krzywo układaję elementy na płytce? Na prawde jestem ciekawy.key pisze:Taki mam zawod.
Coś dziwnego? Może pomyślałeś, że zrobię Ci to za darmo i jeszcze podziękuję?key pisze:Ales wymyslil.
Coś mi się nie zgadza, czyli jak u dystrybutora sprzęt leżał powiedzmy przez rok, to ja mam o rok krótszą gwarancję? Wątpię.key pisze:Zreszta AVM zalatwia to bardzo prosto: wyylasz sprzet, oni po numerze seryjnym sprawdzaja kiedy trafil do dystrybutora i od tego momentu licza 5.5 lata. Jesli jestes w tym okresie, masz gwarancje.
Zdobadz odpowiednie wyksztalcenie i jedz sam.moher pisze: Na prawde jestem ciekawy.
Nie. Od poczatku wiedzialem ze poza trolowaniem na nic wiecej cie nie stac.moher pisze:Coś dziwnego?
Wybacz, ale nie mam takiej potrzeby. Myślałem, że jako osoba doświadczona odpowiesz mi na moje pytanie.key pisze:Zdobadz odpowiednie wyksztalcenie i jedz sam.
Czyli jak Ty bierzesz pieniądze za swoją pracę to jest ok, ale jak ja chcę wynagrodzenia za pracę to jestem trolem? Wybacz, ale spodziewałem się sensownej dyskusji.key pisze:Nie. Od poczatku wiedzialem ze poza trolowaniem na nic wiecej cie nie stac.
Opowiesci na temat jak wyglada produkcja elektroniki tu i w Chinach przekraczaja tematyke tego forum. Nawet zwykle "obsadzanie" plytek jest technologia bardziej skomplikowana niz Ci sie wydaje. Uzyte materialy, czesc robot wykonywanych recznie, wyksztalcenie pracownikow, fluktuacja to tylko malutki wycinek wyjasniajacy dlaczego chinskie jest takie jakie jest.moher pisze:Myślałem, że jako osoba doświadczona odpowiesz mi na moje pytanie.
Nie. Czytajac twoje posty widze to co widze czesto podczas rozmow kwalifikacyjnych - teorie dalece odbiegajace od realnego i argumentacje oparta na "wiedzy" z internetu.moher pisze:Czyli jak Ty bierzesz pieniądze za swoją pracę to jest ok, ale jak ja chcę wynagrodzenia za pracę to jestem trolem?
Sensowna dyskusje masz w warunkach licenzyjnych plikow o ktorych pisalem.moher pisze:Wybacz, ale spodziewałem się sensownej dyskusji.
Oczywiście, zwłaszcza że sercem frytki jest chiński oryginalny procesor Atheros-zresztą ten sam co w serii TP-Linków MR-3220,3420,1043.Fritz jest urządzeniem do "wszystkiego" i w tym zestawieniu routerów ma dobrą pozycję, przy dobrym serwisie nawet mógłby się dobrze sprzedawać w PL(jako dobry serwis przy tego typu urządzeniach mam na myśli taki że w przypadku awarii idę do sprzedawcy,serwisu,dystrybutora i od ręki dostaję 2-taki sam lub zamiennik), tak niestety nie jest i mimo tego że jest bardzo dużo dostępnego sprzętu,zwłaszcza na aukcjach to się cienko sprzedaje. Nie ma co go porównywać z Router Station-Pro bo oba produkty się rozmijają w funkcjonalności, jak interesuje nas extremalna wydajność i do tego jeszcze po radiu to przy zastosowaniu dobrej karty mPCI Fritz pozostanie daleko w tyle, a cenowo z łatwością zmieścimy z komponentami w cenie frytki. W teście routerów przeprowadzonym przez Chip 7270 zamyka pierwszą dziesiątkęSama produkcja w Chinach niczego nie oznacza
O ile San Jose jest Chinskim kantonem.jarek999 pisze:ercem frytki jest chiński oryginalny procesor Atheros
A jak jest? Opowiedz twoje doswiadczenia z reklamacja tego sprzetu, pls.jarek999 pisze:tak niestety nie jest
7270 ma w tej chwili 5 lat.jarek999 pisze:routerów przeprowadzonym przez Chip 7270 zamyka pierwszą dziesiątkę
Chyba sam w to wierzysz, Fritz-cóż to jest za lider branży IT??? Apple kreuje trendy i nie boi się produkować swoich produktów w Chinach!O ile San Jose jest Chinskim kantonem.
3. Reklamacje będą rozpatrywane niezwłocznie, nie później niż w ciągu 7 dni roboczych licząc od daty otrzymania reklamacji. Info od bezpośredniego dystrybutora-firmy FritzA jak jest?
Czas zatrzymał się dla Ciebie w latach 90-tych XX wieku przed globalizacją, to że firma "X" zaczyna serię produktów z wyposażeniem "Y" to nie obliguje ją do kategorycznego zakazu zmniejszania kosztów-które są cięte nawet w produktach technologii kosmicznej-niekiedy z opłakanymi skutkami, to kto pisze o bajkach to sami czytający ocenią ten tekst.Jak ci wyjdzie wiecej niz zero, to zapraszam na konstruktywna dyskusje na PW. A jak nie, przestan czytac niewiadome zrodla i powtarzac bajki ktorych nie rozumiesz.
Dobry wybór-jak wrzucimy do tego soft APProA może UBIQUITI WISPSTATION 5GHz ?
Oczywiście ale APPro chyba płatny ....Dobry wybór-jak wrzucimy do tego soft APPro
WLA 5000AP v3 ma te wszystkie tryby pracy, czyli WISP, Client i AP - opisane jak byk piktogramami na stronie http://pl.airlive.com/product/product_3 ... 7465430636.HeXoReK pisze:Myślałem nad AIRLIVE WLA-5000AP v3 ale prawdopodobnie nie ma on takiej opcji .>?(chyba że z jakimś innym softem ... tylko jakim ?)
Zamiast postawy roszczeniowej lepiej sam też poszukaj.HeXoReK pisze:Chodzi mi o "zmianę mac adresu" (Clone Mac Addres) było napisane w 1 poście i gdzieś niżej.
Jak na razie to nic się przydatnego nie dowiedziałem.......
Najlepiej odpuść sobie tego 5000AP, bo to urządzenie ma z 8 lat i już wychodzi z produkcjiHeXoReK pisze:Chodzi mi o "zmianę mac adresu" (Clone Mac Addres) było napisane w 1 poście i gdzieś niżej.
Jak na razie to nic się przydatnego nie dowiedziałem.......