Nowa Sierra USB 307 uszkodzona?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
l_uke
Użytkownik forum

Nowa Sierra USB 307 uszkodzona?

Post autor: l_uke »

Doszła dziś do mnie zakupiona niedawno Sierra USB 307 i za nic nie mogę jej uruchomić :( Testowałem ją na trzech komputerach (dwa laptopy i stacjonarka) zarówno z aktywnym hubem usb (Belkin) jak i bez. Sprawdzałem dwie karty, plusa i playa. Na stacjonarce przy próbie połączenia modem restartuje się i wpada w pętlę restartów dopóki się go nie wyjmie a na laptopach po próbie połączenia sierra poprostu się wyłącza :( Próbowałem gmerać chyba we wszystkich ustawieniach i nic. Wygląda na to, że wywaliłem dwie stówy w błoto :cry: Ktoś miał podobny problem?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Nowa Sierra USB 307 uszkodzona?

Post autor: Sundance_kid »

l_uke skoro nowa to nie pieniadze wywalone w błoto. Oddaj na naprawe gwarancyjną.
aoc
Początkujący użytkownik forum

Post autor: aoc »

Miałem podobnie z Icon 505, również myślałem że trafiłem na wadliwy modem lecz okazało się że przyczyną problemu był rezydent programu SpyBoot-S&D. Po jego odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu sterowników problem ciągłego rozłączania zniknął.
Awatar użytkownika
l_uke
Użytkownik forum

Post autor: l_uke »

aoc pisze:Miałem podobnie z Icon 505, również myślałem że trafiłem na wadliwy modem lecz okazało się że przyczyną problemu był rezydent programu SpyBoot-S&D. Po jego odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu sterowników problem ciągłego rozłączania zniknął.
Niestety ale sprawdzałem modem na trzech różnych komputerach i czterech systemach w sumie (Windows XP, Vista, 7 i Ubuntu) więc konflikt z innym oprogramowaniem odpada.
Jędrek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Jędrek »

Ja miałem dokładnie tak samo z jedną Sierrą 308, nie działało z trzema różnymi laptopami. Oddałem sprzedawcy.

(Prawdę mówiąc, lepiej mi pracował Huawei E182E, bo nie ma problemów z przełączaniem się modemu z trybu instalacji w tryb modemu, a co do jakości połączenia, to jest tak samo).
ODPOWIEDZ