INTERNET Z KABLÓWKI PRZEZ ROUTER PRZY SAMYM KABLU ANTENOWYM?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
INTERNET Z KABLÓWKI PRZEZ ROUTER PRZY SAMYM KABLU ANTENOWYM?
Witam
Aktualnie przeprowadzam się do domku gdzie nie ma internetu ale jest kablówka i kable antenowe wychodzące z gniazdka kablówki.
Domek ma osobne wejścia i pomieszczenia ale wynajmuję go od gościa od którego mam kablówkę a on ma z niej internet.
Z tego co widziałem gościu który wynajmuję mi domek ma router z kablówki.
Próbowałem u siebie na laptopie złapać jego sygnał internetowy przez wifi ale niestety są tylko dwie kreski więc internetu brak.
I tu moje pytanie co zrobić w tym przypadku aby podpiąć się pod jego internet z kablówki ?
Kupić jakąś antenę wzmacniającą sygnał wifi w laptopie czy też jest jakaś możliwość żeby zakupić np. router pod kablówkę i podłączyć go jakoś u mnie do gniazdka kablówki lub kabli antenowych które z niego wychodzą.
Proszę o jak najwięcej konkretnych podpowiedzi.
Z góry wszystkim dziękuje
Aktualnie przeprowadzam się do domku gdzie nie ma internetu ale jest kablówka i kable antenowe wychodzące z gniazdka kablówki.
Domek ma osobne wejścia i pomieszczenia ale wynajmuję go od gościa od którego mam kablówkę a on ma z niej internet.
Z tego co widziałem gościu który wynajmuję mi domek ma router z kablówki.
Próbowałem u siebie na laptopie złapać jego sygnał internetowy przez wifi ale niestety są tylko dwie kreski więc internetu brak.
I tu moje pytanie co zrobić w tym przypadku aby podpiąć się pod jego internet z kablówki ?
Kupić jakąś antenę wzmacniającą sygnał wifi w laptopie czy też jest jakaś możliwość żeby zakupić np. router pod kablówkę i podłączyć go jakoś u mnie do gniazdka kablówki lub kabli antenowych które z niego wychodzą.
Proszę o jak najwięcej konkretnych podpowiedzi.
Z góry wszystkim dziękuje
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: INTERNET Z KABLÓWKI PRZEZ ROUTER PRZY SAMYM KABLU ANTENOWYM?
sunshine, rozumiem właściciel o wszystkim wie?
Możesz kombinować z Ovislink G.duo i liczyć, że złapie lepszy sygnał niż laptop. A jak nie to antenka na zewnątrz.
Nie da się.sunshine pisze:router pod kablówkę i podłączyć go jakoś u mnie do gniazdka kablówki lub kabli antenowych które z niego wychodzą.
Możesz kombinować z Ovislink G.duo i liczyć, że złapie lepszy sygnał niż laptop. A jak nie to antenka na zewnątrz.
-
Kablówkę mam od właściciela który wynajmuję mi domek obok jego domku.
Więc skoro mam od niego kablówkę to chciałbym mieć również internet skoro on też ma go z kablówki.
Z tym że w moim domku są tylko kable antenowe do podłączenia z telewizorem oraz rozgałęźnik kablówki.
Co w takiej sytuacji zrobić aby ograniczyć koszty a mieć normalnie internet na moim laptopie ?
Więc skoro mam od niego kablówkę to chciałbym mieć również internet skoro on też ma go z kablówki.
Z tym że w moim domku są tylko kable antenowe do podłączenia z telewizorem oraz rozgałęźnik kablówki.
Co w takiej sytuacji zrobić aby ograniczyć koszty a mieć normalnie internet na moim laptopie ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
sunshine, jak ci jeszcze raz odpowiem to jeszcze raz zadasz to samo pytanie? 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zadzwon do dystrybutora kablowki i zamow usluge. Dostaniesz modem. Wszystko inne jest kradzieza - spojrz w warunki umowy.sunshine pisze:Więc skoro mam od niego kablówkę to chciałbym mieć również internet skoro on też ma go z kablówki.
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie kradzież tylko złamanie regulaminu. Kradzież jest ścigana z urzędu na podstawie k.k. Udostępnienia internetu poza lokal nie łamie przepisów prawa.key pisze:Wszystko inne jest kradzieza - spojrz w warunki umowy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ale dostęp do cudzej sieci, nawet niezabezpieczonej bez jego zgody legalny nie jest. Nie wiem czy autor uzgodnił dostęp do internetu z wynajmującym.
-
Akurat wynajmujący to wujek
mojej narzeczonej więc problemu raczej nie widzę tylko po co płacić za drugi modem itd. skoro być może jest sposób aby wydzielić sygnał internetowy z kabla od kablówki.
Czy w takim przypadku można podłączyć do tego wydzielonego sygnału jakiś router tak abym mógł z niego odbierać sygnał we wszystkich pokojach ?
Dziękuje wszystkim za podpowiedzi !

Czy w takim przypadku można podłączyć do tego wydzielonego sygnału jakiś router tak abym mógł z niego odbierać sygnał we wszystkich pokojach ?
Dziękuje wszystkim za podpowiedzi !
-
- *Mistrz bezprzewodowy*