To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam w domu internet dostarczany przez UPC - 25MB/s. Za parę dni kończy mi się umowa i przechodzę na czas nieokreślony i oddaję router UPC, który dostałem w promocji za 0zł. Od nowego miesiąca musiał bym za niego płacić 16zł miesięcznie. Wolę kupić sobie własny router. I tu mam pytanie i od razu przepraszam ale jestem totalnym laikiem jeśli chodzi, o znajomość jaki modem wybrać i jak go zainstalować:
Doszukałem się w sieci, że bardzo polecany jest router TP-LINK TL-WR1043ND 300Mbps USB N. Zależy mi na bardzo dobrym sygnale i szybkości działania. Czasami gram w gierki online i jak do tej pory na routerze od UPC nie miałem problemów. Czy ten router TP-LINK TL-WR1043ND to będzie dobry wybór? Myślałem jeszcze ewentualnie, o TP-Link TL-WR841N ale jest on sporo tańszy i nie wiem czy przez to nie gorszy / wolniejszy?.
Proszę Was, o pomoc i jeśli mój wybór jest zły to nakierujcie mnie na właściwe tory.
Mój dotychczasowy laptop to Aristo Prestige 1600 i w specyfikacji, w zakładce "Komunikacja" napisali: Karta sieci bezprzewodowej: Wireless LAN 802.11a/b/g Intel PRO/Wireless 3945ABG
Aktualnie zmieniam laptopa na MSI GT683 i tam w specyfikacji jest: Komunikacja: 10/100/1000 Mbps Wi-Fi 802.11 b/g/n
Mieszkam we Wrocławiu - zlecę jak coś pracę przy uruchomieniu i "poustawianiu" wszystkiego w ustawieniach i konfiguracji tak żeby śmigało "że hej".

Z góry dziękuję wszystkim Wam za pomoc i dobre rady.