Za niecałe trzy miesiące kończy mi się druga umowa na OFP i wczoraj dzwonili do mnie z Orange przedstawiając trzy opcje przedłużenia umowy:
1. Nowa umowa na 12 miesięcy, abonament 49 zł, 3+3 GB danych - bez modemu.
2. Nowa umowa na 30 miesięcy, abonament 49 zł, 3+3 GB danych - router MV510 za 25 zł.
3. Nowa umowa na 36 miesięcy, abonament 49 zł, 3+3 GB danych - router MV510 za 1 zł.
Próbowałem troszkę negocjować, ale podobno nie mają możliwości, by dołożyć jeszcze, np. Szczęśliwe godziny, chociaż kilkakrotnie konsultantka rozmawiała ze swoim przełożonym.
Nie pomogło nawet powoływanie się na to, że w Orange Free za 49 zł, 5GB (zakup przez internet) i Szczęśliwe godziny dostaje teraz każdy nowy klient.
Poprosiłem o tydzień na podjęcie decyzji. Pomyślę, czy jednak nie warto przejść na Orange Free, chociaż MV410 ma już 3 latka i przydałby się sprzęcik na wypadek awarii.
Taka ciekawostka, że byłem dziś w salonie, by sprawdzić czy tam nie dostanę czegoś lepszego, jednak tu, w przypadku umowy z modemem dostałbym tylko 3GB i chyba sprzęt odrobinę droższy, ale nie słuchałem już jej dokładnie - miała takie niebieskie oczka

Przez internet, próbując przedłużyć umowę, nie mam żadnego modemu do wyboru

A jak wyglądają Wasze negocjacje? Udało się komuś wywalczyć coś więcej? A może jednak ... Free?
Pozdrawiam
G