Oszczędzanie KB w iPlus Simdata
Moderator: Moderatorzy
- AVsoft
- Początkujący użytkownik forum
Oszczędzanie KB w iPlus Simdata
Proszę o jak najwięcej pomysłów na oszczędzanie danych w iPlus Simdata.
Jak na razie wyłączyłem sobie pobieranie obrazków oraz specjalnie nie instaluje javy i flasha.
A zamiast serwisu onet.pl odwiedzam lajt.onet.pl
Jak na razie wyłączyłem sobie pobieranie obrazków oraz specjalnie nie instaluje javy i flasha.
A zamiast serwisu onet.pl odwiedzam lajt.onet.pl
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Oszczędzanie KB w iPlus Simdata
Poczytaj troszkę forum kolego @AVsoft...
Wyłącz antywirusy, automatyczne aktualizacje, zainstaluj firewalla, wyłącz reklamy w GG i przeglądarce...
Wyłącz antywirusy, automatyczne aktualizacje, zainstaluj firewalla, wyłącz reklamy w GG i przeglądarce...
-
- Stały użytkownik forum
Najlepiej jak masz wtedy świeży system(wprost po instalacji) wtedy robisz to co ci kolega fanta88 poradzil i śmigasz 

- AVsoft
- Początkujący użytkownik forum
To co podaliście to racja. Antywir na szczęście nie mam :) Reklam chyba też ma bo flasha nie ma. :wink:
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Wyłączenia Antyvira to bym nie polecał, nie uszczupli ci zbytnio konta, aktualizacje baz zazwyczaj zawierają się w granicach kilkudziesięciu kilobajtów, czasami 100KB. Polecam Avasta, używam od roku i nie narzekam, a też zwracam uwagę na każdy kilobajt.
Ale jak byś się już uparł, to koniecznie utwórz konto z ograniczeniami, i na nim pracuj.
Ale jak byś się już uparł, to koniecznie utwórz konto z ograniczeniami, i na nim pracuj.
-
- Stały użytkownik forum
jak masz konto shellowe to możesz sobie postawić kompresowany tunel po ssh tak jak część użytkowników tego forum. Poszukaj na tym forum jest temat jak to zrobić.
E160 Play