Freedom PRO dla firm, jak wykorzystać pakiet minut?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
artur5236
Użytkownik forum

Freedom PRO dla firm, jak wykorzystać pakiet minut?

Post autor: artur5236 »

Witam, mam internet w Orange Freedom Pro dla firm, w ofercie dostałem 60 minut na rozmowy do Orange. Ale nie wiem jak mogę wykorzystać te minuty ponieważ karta nie działa z normalnym telefonem.
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Freedom PRO dla firm, jak wykorzystać pakiet minut?

Post autor: bdkacz »

Regulaminu promocji w której się podpisywało umowę się nie czytało,co ? :)

Pakiet Minut na Firmę

4. W ramach niniejszej Promocji Abonent korzystać będzie z usługi Pakiet Minut na Firmę, tj. dodatkowego pakietu 60 minut
(w przypadku usługi Internet dla Firm Pro) lub dodatkowego pakietu 120 minut (w przypadku usługi Internet dla Firm Pro Premium), który jest do wykorzystania wyłącznie na połączenia głosowe:
a) do sieci Orange (z wyłączeniem numerów bezpłatnych, specjalnych oraz o podwyższonej opłacie za połączenie) oraz
b) do krajowych numerów sieci stacjonarnych (z wyłączeniem numerów bezpłatnych, specjalnych oraz o podwyższonej opłacie za połączenie).

5. Pakiet Minut na Firmę przyznawany jest na dane konto abonenckie, na którym została włączona Usługa.

6. Warunkiem korzystania z Pakietu Minut na Firmę jest posiadanie na tym koncie abonenckim co najmniej
jednego aktywnego numeru abonenckiego w planie taryfowym wskazanym w ust. 7 niniejszego paragrafu.

7. Pakiet Minut na Firmę działa dla wszystkich numerów abonenckich w planach taryfowych Meritum, Meritum BIS, Meritum 20-250, Meritum Optymalny, Firma, Idea Firma 25-100, Idea Top Firma 200-400, Nowa Idea dla Firm 25-400, Firma 25-1000, Top Firma 300-800, Orange dla Firm 40-600, Oferta dla Firm 60-1000, Optymalny 100-1800, Optymalny 450 z Internetem, Optymalny 900 z Internetem oraz Optymalny 1800 z Internetem, znajdujących się na tym samym koncie abonenckim, na którym została włączona Usługa.

8. Operator zastrzega sobie prawo do uzupełniania listy planów taryfowych, w których Pakiet Minut na Firmę będzie dostępny, o plany taryfowe, które zostaną wprowadzone w terminie późniejszym.
centrix23
Stały użytkownik forum

Post autor: centrix23 »

Jeżeli próbujesz wkładać kartę RUIM do telefonu i korzystać z usługi głosowej to ten numer nie przejdzie - nie ma takiej możliwości. Żeby wykorzystać owe 60 minut (bo rozumiem że owe 60 min. to tzw. "pakiet złotówek") musisz zarejetrować jakiś orendżowski numer - może być pre-paid, może być na abonament. Wówczas co każdy okres rozliczeniowy na ten numer bedzie przychodzić kwota 30 zł (OFPro dla firm). Ważność pakietu -30 dni. Numer dla pakietu możesz aktywować on-line, poprzez BOk lub w salonie Orange. Pozdrawiam :cfaniak:
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: bdkacz »

@centrix23 jak patrzę w regulaminach to tylko w przypadku klientów indywidualnych (OFP) wchodzi w grę oferta na kartę. Przy Internet dla Firm Pro zgodnie z zacytowanym wyżej regulaminem w grę wchodzą tylko oferty z abonamentem. I nie jest to pakiet złotówek jak w OFP tylko autentyczny pakiet minut :)
centrix23
Stały użytkownik forum

Post autor: centrix23 »

@bdkacz
Faktycznie - niechcący wprowadziłem autora w błąd. Sugerowałem się się moim znajomym, który jakiś czas temu (niespełna rok) wziął OFPro na firmę i zarejestrował zwykły prepaid, który de facto do dzisiaj wykorzystuje jego córka. Zgodnie z przytoczonym przez Ciebie regulaminem prepaidy przy tym wariancie nie wchodzą w grę. :cfaniak:
ODPOWIEDZ