Brak startujacej aplikacji programowej w ZTE 637

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kris68
Stały użytkownik forum

Brak startujacej aplikacji programowej w ZTE 637

Post autor: kris68 »

Kupiłem w Play ZTE 637 pochodzil 3 dni i padł. Po wlozeniu do dowolnego gniazda usb nie startowal.
Poszedł do serwisu wylezal sie 3 tygodnie i wrocił brudny jak z chlewu z adnotacja sprawny.
Przychodze do domu i dalej nie działa - trafiłem na to forum poszukałem duuuzo naprawde i znalazłem i wgrałem DL_MF637_TMO_PL_0B05V1.00.00 z ERY od tego momentu przy włozeniu modemu startowała mi aplikacja blueconnect ktora mi najbardziej odpowiada.

Niestety troche czasu mineło musiałem zrobic format - wszystkie sterowniki pod windows 7 home bo taki mam zainstalowane - wkładam modem zero reakcji - wgrałem jeszcze raz
DL_MF637_TMO_PL_0B05V1.00.00 i dalej zero reakji - modem jest widziany w menedzerze urządzeń ale nie startuje.
Probowałem uzywać net info ale raz ze mi po prostu nie pasuje a dwa mimo poprawnej konfiguracji sypie bledami. To że nie ten com - to ze nie właczone at i pin - a wlaczone - prawidlowy modem i prawidlowy com taki jak w menadzerze urzadzen ustawione.

Czy jest jakas techniczna mozliwosc wgrania aplikacji od blueconnect lub play - bo tą ktora sciaglem to wymaga przy instalacji klucza.

Naprawde przeszukalem całe forum i dlatego prosze o pomoc bardziej doswiadczonych - wierze ze znajdzie sie ktos kto pomoże. Pozdrawiam
berni
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Brak startujacej aplikacji programowej w ZTE 637

Post autor: berni »

Mam również ZTE MF637 tyle, że ten jest z T-Mobile, nie był zablokowany simlockiem. Oryginalnie miał wgrane brandowane oprogramowanie z T-Mobile, w Win7 64bit bezproblemowo się instalowało. Wgrałem do niego soft z Ery
http://apps.t-mobile.pl/productApp-web/ ... P&type=all
tu nie musiałem wpisywać żadnych kodów
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... ight=mf637
i tu również nie ma problemów z uruchomieniem w Win7 64bit. Ponadto na strionie Ery z której pobrałem aktualizację oprogramowania dla MF637 jest też sam menedżer Aplikacja Blueconnect (W7, USSD) którą też sprawdziłem w Siódemce 64bit - przed podpięciem modemu, po wyinstalowaniu dotychczasowego softu dla tego ZTE, zainstalowałem tą aplikację i po restarcie ładnie wykrył MF637 , utworzyłem nowy profil dla Playa i ustawiłem go aktywnym i bezproblemowo połączyłem się z netem. Z simką Ery nie trzeba kombinować nowych profilów, jest już utworzony.
Awatar użytkownika
kris68
Stały użytkownik forum

Jako ze to nie chciało działac wziałemiPLUSA i mam zainstalowana ich aplikacje iPlus Manager - w zwiazku z tym przy próbie instalacji pliku którego adres mi podałes ( dziękuję ) wyskakuje napis po angielsku by odinstalowac tę drugą aplikacje. Sytuacja chyba bez wyjscia - jak sadzisz - albo Blueconnect albo iPlus Manager ??
berni

kris68 pisze:Jako ze to nie chciało działac wziałemiPLUSA i mam zainstalowana ich aplikacje iPlus Manager
Tutaj trochę nie rozumiem, czy masz zainstalowane oprogramowanie do innego modemu czy cały czas masz jeden modem? U mnie w Windowsach mam jednocześnie zainstalowane trzy menedżery: uCANconnect dla Optionów, brandowane MP dla Huaweiów i brandowane oprogramowanie dla ZTE.
Awatar użytkownika
kris68
Stały użytkownik forum

Mam dwa modemy - ten ZTE 637 który nie działa a dzialał i zamiast niego kupilem modem iPlusa.

Aplikacja iPlus Manager działa - jak próbuje zainstalować to co mi dałes wyskakuje okno ( restartowalem kompa i odinstalowalem stary blueconnect )
oto okno :

Obrazek

I co teraz ?? :dobani:
berni

Z menedżerami z iPlusa nie miałem zbyt wiele do czynienia, kiedyś jedynie sprawdziłem instalację dla iCON-a 225 z iPlusa. Ogólnie przy deinstalacji różnych menedżerów korzystam z darmowego RevoUninstaler, który prawie w 100% usuwa niepotrzebne oprogramowanie. Ja bym spróbował zainstalować najpierw soft dla ZTE z Ery a później z oprogramowanie dla iPlusa.
ODPOWIEDZ