Bluetooth a 6310i
Moderator: Moderatorzy
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Bluetooth a 6310i
Chciałem zapytać o wasze doświadczenia z połączenia kompa z modemem w N6310i przez Bluetooth, czy da się, czy zrywa połączenie i czy inwestować w Bluetooth USB.
pozdrawiam, magmike
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Bluetooth a 6310i
No niestety ja testowałem tego phona tylko przez IRdę, ale chętnie też poczytam wypowiedzi innych.
Co do samej IRdy, to połączenie było stabilne, nic się nie rwało i wyciągała max ile można na GPRS.
Co do samej IRdy, to połączenie było stabilne, nic się nie rwało i wyciągała max ile można na GPRS.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
blutut w nokii 6310i
Korzystam z nokii 6310i od trzech lat i bez problemów wykorzystuje ą jako modem . Używam wyłącznie blututa.do połączen z internetem używam simdaty plusa ale korzystałem także z idei i nigdy nie miałem problemów ze zrywaniem polączeń.Mieszkam na prowincji z dala od dużych miast .transfer nie jest zbyt rewelacyjny ale da się wytrzymać . 

- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Bluetooth a 6310i
Dzięki za odpowiedzi. Poszukałem trochę na stronach www i okazało się, że wielu użytkowników 6310i miało problem ze zrywaniem połączeń via BT. Jedynym lekarstwem i to bardzo skutecznym jest wgranie nowego softu w serwisie (niestety odpłatne, nie wiem dlaczego? dlaczego mam płacić za błąd programistów? ale już to pomijam). Nowy soft 7.0 załatwia sprawę, dzięki czemu można promieniujący modem oddalić trochę od kompa ;-)
pozdrawiam, magmike