zamulony internet

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zloty7925
Początkujący użytkownik forum

zamulony internet

Post autor: zloty7925 »

Witam! Nie wiem czy zamieszczam temat w dobrym dziale, ale mi się wydaje, że tak a mianowicie mój problem wygląda tak, że gdy jestem połączony z internetem to elegancko śmiga, ale gdy sąsiad się podłącza do sieci to mi internet zamula, więc proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, co zrobić żeby nie zamulało, czy można jakoś zwiększyć swój dostęp, albo coś poradzić żeby jemu bardziej zamulało a mi mniej, czy może też kupić antenę do modemu.
Mam Internet z ORANGE FREE z modemem huawei e160e normalnie mi śmiga przy ściąganiu po 400kb/s (3 kreski zasięgu, na 5) ale gdy sąsiad się włącza to mi spada do 50-80kb/s, sąsiad ma też z orange free tylko, że z netbookiem.
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Re: zamulony internet

Post autor: Tomek7 »

Żeby tak było to twój sąsiad musiał by nic nie robić tylko na YT siedzieć albo pobierać pliki.Przychodzi wieczór większy ruch na stacji NodeB i temu masz wolniejszego neta ;)
ODPOWIEDZ