E173 (E173s-1) od T-mobile
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
E173 (E173s-1) od T-mobile
Witam ALL
Kupiłem na znanym wszystkim portalu modem. Po podpięciu do kompa wszystko ładnie się instaluje ale .... po wszystkim nie mogę się zalogować do sieci.
( karta orange modem bez simlocka) testowane na OpenWRT, mobile cośtam zainstalowane z modemem, TopNetinfo.
Postanowiłem zmienić mu firmware .( znalezione na sterowniki.bez-kabli.pl)
Wygenerowałem mu Password na Flasha i .... Du.a zbita.
Wywala mi komunikat że (Wireless jest niewłaściwe) i kończy nic nie wgrywając. ( dokładnie nie pamiętam co tam wywala a teraz jestem daleko od kompa i modemu)
Mam jeszcze pewne spostrzeżenie Wersja firmware w modemie zaczyna się od cyfr 21. a tego wgrywanego od 11.
Jakieś pomysły ? Czy to problem Hard czy Software ?
Kupiłem na znanym wszystkim portalu modem. Po podpięciu do kompa wszystko ładnie się instaluje ale .... po wszystkim nie mogę się zalogować do sieci.
( karta orange modem bez simlocka) testowane na OpenWRT, mobile cośtam zainstalowane z modemem, TopNetinfo.
Postanowiłem zmienić mu firmware .( znalezione na sterowniki.bez-kabli.pl)
Wygenerowałem mu Password na Flasha i .... Du.a zbita.
Wywala mi komunikat że (Wireless jest niewłaściwe) i kończy nic nie wgrywając. ( dokładnie nie pamiętam co tam wywala a teraz jestem daleko od kompa i modemu)
Mam jeszcze pewne spostrzeżenie Wersja firmware w modemie zaczyna się od cyfr 21. a tego wgrywanego od 11.
Jakieś pomysły ? Czy to problem Hard czy Software ?
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: E173 (E173s-1) od T-mobile
Próbujesz wgrać starszy firmware - dlatego nie pozwala.
Co do działania modemu - zacznij od wyszukania ręcznego sieci - czy w ogóle widzi Orange. Potem jak widzi - spróbuj się zalogować. Jak się uda - sprawdź, czy podałeś dobry APN. Daj znać, jakie efekty.
Co do działania modemu - zacznij od wyszukania ręcznego sieci - czy w ogóle widzi Orange. Potem jak widzi - spróbuj się zalogować. Jak się uda - sprawdź, czy podałeś dobry APN. Daj znać, jakie efekty.
-
- Użytkownik forum
Zrobiłem tak...
Wpakowałem do modemu moją kartę tel. z Playa i odpaliłem TopNetinfo i wszystko zadziałało.
Kartę Orange wsadziłem do telefonu i zadziałała ( odpaliłem internet i wszystko działało)
Co do szukania sieci ręcznie to nic się nie pokazuje
( modem + karta orange)
Czy to jakaś wadliwa karta?
Wpakowałem do modemu moją kartę tel. z Playa i odpaliłem TopNetinfo i wszystko zadziałało.
Kartę Orange wsadziłem do telefonu i zadziałała ( odpaliłem internet i wszystko działało)
Co do szukania sieci ręcznie to nic się nie pokazuje

Czy to jakaś wadliwa karta?
- wojteks
- *** Administrator ***
PIN podajesz prawidłowy? Bez tego nic się nie pokaże.cityboy pisze:Czy to jakaś wadliwa karta?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Karta nie ma PINu
Dodam jeszcze że mam jeszcze inną kartę Orange Nowy BE Standard - w abonamencie.
Ona teraz działa na modemie PCMCIA w lapku a jak zapakuje do tego modemu to jest identycznie jak w przypadku opisywanego pre-paida.
Dodam jeszcze że mam jeszcze inną kartę Orange Nowy BE Standard - w abonamencie.
Ona teraz działa na modemie PCMCIA w lapku a jak zapakuje do tego modemu to jest identycznie jak w przypadku opisywanego pre-paida.
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
No to zwrot do punktu zakupu l;ub serwisu z dopiskiem "nie działa" - nie ma co kombinować chyba. Sprawdzałeś na innym komputerze?
-
- Użytkownik forum
Na 3-ech
- wojteks
- *** Administrator ***
Coś mi się przypomniało, z 2 tygodnie temu przestała mi działać karta Orange w e173u-2 ze starym firmware (na nowym nie sprawdzałem bo karty nie mam przy sobie). Karta nie logowała się do sieci, modem migał na zielono. Ta sama karta w innych modemach działa OK (nie ma na niej możliwości zdjęcia PIN nawet przez BOK). To tak wygląda jakby Orange przesłało coś do karty SIM i przestała działać z e173u-2 lub była jakaś awaria BTSa, telefon w tym czasie widział sieć Orange, w tym samym czasie karta simdata działała prawidłowo. Dalszych wniosków nie potrafię wysnuć.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
To może z innej beczki...
Potrzebuję modem Działający z Orange free z gniazdem na antenę zewn. najlepiej 7/down i 3/upl
Pigtaila na E173 mam w domu ale jeśli trzeba to poniosę i ten dodatkowy koszt.
Jakieś propozycje
Potrzebuję modem Działający z Orange free z gniazdem na antenę zewn. najlepiej 7/down i 3/upl
Pigtaila na E173 mam w domu ale jeśli trzeba to poniosę i ten dodatkowy koszt.
Jakieś propozycje