D-Link DI-524 Problem (czyt. opis)

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Michal_em
Początkujący użytkownik forum

D-Link DI-524 Problem (czyt. opis)

Post autor: Michal_em »

Witam... Mam mały problem, otóż kupiłem netbooka Asus aspire one i poprzez połączenie WiFi muli mi w nim internet, a prędkość mam 25mb z Upc... W test.4web.pl pokazuje wystarczającą szybkość do surfowania po internecie chociaż troche skacze (8mb - 17mb)... Strony mulą, pobranie jakiegokolwiek pliku do 4mb ma trwac 1 dzien (ściąga w b/s a nie w kb/s... )Za to na kablu zapierdziela równo tak jak powinno... Byłem u kolegi sprawdzić na jego liveboxie przez wifi i wszystko gra, chodzi normalnie... Czyli wina musi leżeć po stronie mojego routera (D-Link DI-524) Wiem jeszcze, że na htc i na innym lapku net przez wifi chodzi dobrze tylko na moim netbooku nie :)...

Proszę o pomoc.

[ Dodano: 2011-10-22, 16:00 ]
Witam z powrotem... Swój problem rozwiązałem sam... Dla ciekawych już mówię co było... Otóż wspominałem wyżej, że kupiłem netbooka to wiadomo, że trzeba sformatować baterie, i ja używałem go cały czas tylko pod zasilaniem baterii aby go rozładować i naładować przez noc... Wczoraj skończyłem formatować baterie i podłączyłem go pod zasilacz... I problem rozwiązał się sam... Okazało się, że na baterii w trybie oszczędnościowym, w module oszczędzania energii (ustawienia karty sieci bezprzewodowej) jest na Maksymalny poziom oszczędzania energii. Teraz mam ustawione na maksymalną wydajność i internet działa jak ta lala :D

Dosyć banalne to było, ale jednak nikt nie wpadł na to :) (no bo kto miał wiedzieć, że cały czas na baterii jechałem :) )

Temat uważam za zamknięty :cwaniak: Cya ;)
ODPOWIEDZ