rozdzielanie internetu między komputer stacjonarny i laptop

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
matess
Początkujący użytkownik forum

rozdzielanie internetu między komputer stacjonarny i laptop

Post autor: matess »

Witam, a więc utworzyłem sieć bezprzewodową w domu, posiadam router TL-WR740N. Na laptopie wszystko działa jak się należy, natomiast do komputera stacjonarnego mam kartę bezprzewodową na USB. Znajduję sieć i wpisuję hasło i robię połącz wyskakuje okienko, że trwa łączenie... i nic okienko znika a ja znów mogę zrobić połącz takie błędne koło, gdy wejdę w przeglądarkę na PC to wyskakuje mi takie windowsowe okienko jakby do łączenia z neostradą. Czego to może być przyczyna, ta karta bezprzewodowa ma już sporo lat, wejscie usb jest trochę luźne ale znajduję urządzenie. Z góry dziękuję za pomoc.

PS: internet jest radiowy do 4 MB.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: rozdzielanie internetu między komputer stacjonarny i laptop

Post autor: Jaco »

W ustawieniach karty zrób aby konfigurował ją windows.
matess

grzebalem w tych opcjach nadal nic... sieć wyszukuję i nie chce z nią połączyć pewnie moge kabel z routera podpiąć do karty sieciowej ale musze kabel ciągnąc przez 2 pokoje i nie jest to zbyt wygodne. Ale dziękuję za wskazówkę
moher
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: moher »

Co to za karta? Jak jest stara to może nie obsługiwać WPA2, które pewnie masz ustawione na routerze.
matess

szczerze to nawet nie wiem, ponieważ jest to jeszcze przywiezione z Anglii przez kolegę , nie mam nic od tego , nawet nazwy ale poprzednio działa ta karta.
Awatar użytkownika
Cz3ski
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Cz3ski »

Sprawdź pod routerem czy jest PIN czasem się zdarzyło że zamiast hasła trzeba wpisać PIN z pod routera.
EeePC 904HD + Huawei E169
ODPOWIEDZ