Router ZTE MF612 - problem z powrotem zasilania

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mamcar
Początkujący użytkownik forum

Router ZTE MF612 - problem z powrotem zasilania

Post autor: mamcar »

Witam

Posiadam Router ZTE MF612. Problem polega na tym, że chcę z niego korzystać z urządzeniem, które wymusza restart całego systemu raz dziennie. Co za tym idzie router również będzie restartowany. Za każdym razem gdy router traci zasilanie (restart) , sam się nie uruchamia. Tj wymaga wciśnięcia "Power Buttona" i wtedy wstaje.

Pierwszy raz się spotykam z urządzeniem sieciowym (router, switch, hub itd..) które po przerwie w dostawie zasilania samo się nie uruchamia. Po zalogowaniu do routera nie odnalazłem żadnej opcji, którą mógłbym zmienić, by urządzenie się włączało.

"Ekspercka" infolinia Orange (gdzie był kupowany router), o problemie dowiedziała się ode mnie, jednak zaradzić nie umiała. Dostałem odpowiedź bym napisał do producenta (co zrobiłem, ale na odpowiedź, pewnie poczekam). Google również w tej sprawie milczą.

Jakieś sugestie co zrobić w tej kwestii?

Pozdrawiam mamcar.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Router ZTE MF612 - problem z powrotem zasilania

Post autor: key »

mamcar pisze: Jakieś sugestie co zrobić w tej kwestii?
Maly µC lub timer "naciskajacy" przycisk x sekund po powrocie zasilania.
Nie pomagam na PW.
viper_lasser
Początkujący użytkownik forum

Re: Router ZTE MF612 - problem z powrotem zasilania

Post autor: viper_lasser »

Zmieniło się coś w tej kwestii odnośnie powrotu zasilania i automatycznego uruchomienia routera ?
Próbowałem zrobić taki numer z blokadą przycisku. Włożyłem kartkę - papierek i router odrazu wstawał ale niestety nie był widoczny wtedy modem :(
ODPOWIEDZ