Witam
Posiadam Router ZTE MF612. Problem polega na tym, że chcę z niego korzystać z urządzeniem, które wymusza restart całego systemu raz dziennie. Co za tym idzie router również będzie restartowany. Za każdym razem gdy router traci zasilanie (restart) , sam się nie uruchamia. Tj wymaga wciśnięcia "Power Buttona" i wtedy wstaje.
Pierwszy raz się spotykam z urządzeniem sieciowym (router, switch, hub itd..) które po przerwie w dostawie zasilania samo się nie uruchamia. Po zalogowaniu do routera nie odnalazłem żadnej opcji, którą mógłbym zmienić, by urządzenie się włączało.
"Ekspercka" infolinia Orange (gdzie był kupowany router), o problemie dowiedziała się ode mnie, jednak zaradzić nie umiała. Dostałem odpowiedź bym napisał do producenta (co zrobiłem, ale na odpowiedź, pewnie poczekam). Google również w tej sprawie milczą.
Jakieś sugestie co zrobić w tej kwestii?
Pozdrawiam mamcar.
Router ZTE MF612 - problem z powrotem zasilania
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Router ZTE MF612 - problem z powrotem zasilania
Maly µC lub timer "naciskajacy" przycisk x sekund po powrocie zasilania.mamcar pisze: Jakieś sugestie co zrobić w tej kwestii?
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Router ZTE MF612 - problem z powrotem zasilania
Zmieniło się coś w tej kwestii odnośnie powrotu zasilania i automatycznego uruchomienia routera ?
Próbowałem zrobić taki numer z blokadą przycisku. Włożyłem kartkę - papierek i router odrazu wstawał ale niestety nie był widoczny wtedy modem
Próbowałem zrobić taki numer z blokadą przycisku. Włożyłem kartkę - papierek i router odrazu wstawał ale niestety nie był widoczny wtedy modem