Konfiguracja komórkowego połącz. szerokopasmowego - Win 7 64

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sj8311
Początkujący użytkownik forum

Konfiguracja komórkowego połącz. szerokopasmowego - Win 7 64

Post autor: sj8311 »

Witam. Sprawa wygląda tak: po zainstalowaniu programu Watcher (najnowsza wersja) do modemu Sierra usb 307 i skonfigurowaniu profilu WWAN dla play'a (Dial-up nie mogę skonfigurować z powodu wbitego na stałe numeru *98... :zdziwko: ) w połączeniach sieciowych systemu mam ikonę "Komórkowe połączenie szerokopasmowe" z którego nie mogę korzystać (w centrum sieci i udostępniania pisze, że „sieć niezidentyfikowana” ) :/ Kiedy połączę się z siecią przez Watchera i np.: próbuje potem rozłączyć się poprzez system Win 7 (połącz/rozłącz) to w tray'u wyświetla się komunikat „sieć niezidentyfikowana”. Chciałbym żeby to współpracowało, tzn. by móc zarządzać (rozłączać i łączyć się, włączać/wyłączać monit o PIN itd.) siecią nie tylko za pośrednictwem Watchera, ale również z poziomu Win 7. Jak to u Was wygląda ? Proszę o wskazówki jak to rozwiązać :]
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Konfiguracja komórkowego połącz. szerokopasmowego - Win 7 64

Post autor: zDaleKi »

Post wyrównawczy - synchronizacja bazy.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ