Bluconnect - skoki pingu.

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
PalloX
Początkujący użytkownik forum

Bluconnect - skoki pingu.

Post autor: PalloX »

Witam,
Posiadam internet mobilny z t-mobile i mam z nim pewne problemy. Otóż przy połączeniu występują dziwne skoki pingu widoczne na screenie poniżej:
Obrazek
Tak wiem, czego możnaby wymagać od internetu komórkowego, ale te skoki występują od 15 do 1-2 w nocy. Rano internet działa bez skoków, pokazując przez to, że jednak może działać normalnie. Nie jest to przeskakiwanie na umts, hspa stale jest aktywne. Problemy z zasiegiem odpadają, mam antenę kierunkową, która jest wycelowana prosto w nadajnik (siła sygnału dochodzi nawet do 98%). Wina modemu też jest mało prawdopodobna, ponieważ dzieje się tak samo na Huawei'u E160 i E367 (no chyba że to wina marki modemu, ale w takim razie dlaczego działoby się tak tylko w dzień). Kombinowałem też z innymi DNS oraz zwiekszać cache przez TopInfo. Co ciekawe, na karcie z Orange problem ten nie występuje. Nie jest to może problem być albo nie być dla internetu, ale bardzo irytuje, szczególnie w grach on-line gdzie dobrze jest mieć stały ping. Jakieś rady jak temu zaradzić?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Bluconnect - skoki pingu.

Post autor: key »

PalloX pisze:Jakieś rady jak temu zaradzić?
Przejsc na kabel.

Takie skoki pingu wynikaja z ilosci uzytkownikow podlaczonych do nadajnika operatora.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ