Problem z uwierzytelnianiem przy łączeniu z siecią.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Problem z uwierzytelnianiem przy łączeniu z siecią.
Heh dokopałem się do ustawień routera. Jak wspominałem mój techniczny angielski nie jest biegły ale hmm zmieniłem transfer z max ustawionego na 300 Mb/s na 156 potem na 54 (podejrzewam, że o to chodziło). Dodałem ręcznie mac karty sieciowej do listy kart mających dostęp do sieci ale nic to nie dało. W dalszym ciągu karta nie może pobrać adresu sieciowego. Nie chcę kupować kolejnej karty i wyrzucać kasę w błoto bo podejrzewam, że na tym by się skończyło.
- wojteks
- *** Administrator ***
Powinieneś zmienić rodzaj transmisji czyli 802.11g (oznaczane często jako samo G).noam pisze:ale hmm zmieniłem transfer z max ustawionego na 300 Mb/s na 156 potem na 54 (podejrzewam, że o to chodziło).
Jaki to router?
Nie pomagam na PW!
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
To ja znowu moje 3 grosze. 
Spróbuj zmienić kanał nadawania w routerze.

Spróbuj zmienić kanał nadawania w routerze.

-
Kanał jest ustawiony na auto. Dostępnych jest od 1-13 ale nie wiem co to może zmienić?
Dalej jest 802.11 mode i tu są szybkości ( 300 145 54 ale z tym już próbowałem )
oraz 802.11N Band i tu jest ustawione na 2,4 GHz dostępne jest jeszcze 5 GHz , security mode ustawione na WPA Auto. Router to Netgear VMDG480
Próbowałem ze zmianą kanału - nic nie pomogło
Dalej jest 802.11 mode i tu są szybkości ( 300 145 54 ale z tym już próbowałem )
oraz 802.11N Band i tu jest ustawione na 2,4 GHz dostępne jest jeszcze 5 GHz , security mode ustawione na WPA Auto. Router to Netgear VMDG480
Próbowałem ze zmianą kanału - nic nie pomogło
- wojteks
- *** Administrator ***
Na forum virginmedia piszą o problemach tego routera z kartami na chipsecie Atheros (a taką masz).
Jednak sugeruję zmianę karty WiFi. Jaki masz laptop że używasz karty na USB? Nie ma wbudowanej albo chociaż miejsca na nią?
Jednak sugeruję zmianę karty WiFi. Jaki masz laptop że używasz karty na USB? Nie ma wbudowanej albo chociaż miejsca na nią?
Nie pomagam na PW!
-
Nie mam notebooka tylko PC. Kartę dostałem w prezencie bo koledze już nie była potrzebna ( używał jej mając PC w sieci BT i działała ). Pozostaje mi "po kablu" albo zakup nowego adapterka. Tak czy inaczej dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Bardzo mi pomogliście.