Problem z routerem LogiLink

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krecik11
Początkujący użytkownik forum

Problem z routerem LogiLink

Post autor: krecik11 »

Witam, mam problem ze skonfigurowaniem ustawień routera... Sytuacja wygląda następująco, kupiłem router, potem fachmajster ustawił wszystko tak jak powinno być i internet chodził aż miło, na laptopie, telefonie, kompie. Wczoraj połączyłem się z innego laptopa który ma zainstalowanego Windowsa7, musiałem utworzyć sieć, stworzyłem, wszystko było dobrze, wszystko działało, ale już nie na starym laptopie. Tak jkaby wszystkie ustawienia się zresetowały, miałem tak samo jak kupiłem router, że nie miałem internetu gdy podłączałem się przez router... Moje pytanie brzmi : Jak skonfigurować ten router aby to działało tak jak powinno ? Mój router to LogiLink WL0081 dodam jeszcze tylko, że widziałem już parę ustawień na necie ale nic nie pomagało. Może coś blokuje mi tą sieć, że nie mogę sie połączyć ani z kompa, ani z laptopa ? Mam internet radiowy, jak będzie potrzebny jakiś screen czy cokolwiek piszcie.
ODPOWIEDZ