iPlus-Mała uwaga

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: iPlus-Mała uwaga

Post autor: Artur_prezes »

I o to chodzi. Standardowo sieci komórkowe bija się o klienta, tu smsy po groszu, tu masa minut gratis, inna siec żeby nie być gorsza daje więcej godzin i wtedy aż miło patrzeć jak czekają na nowych klientów. A my użytkownicy tej "drugiej strony" gsm jesteśmy traktowani po macoszemu. Każda sieć coś tam dała od siebie i macie jedzcie, lepsze nie będzie.
CLEARW'RE
Broadband
NewWalk

Post autor: NewWalk »

Artur_prezes pisze:... aż miło patrzeć jak czekają na nowych klientów. A my użytkownicy tej "drugiej strony" gsm jesteśmy traktowani po macoszemu. Każda sieć coś tam dała od siebie i macie jedzcie, lepsze nie będzie.
Rzadko sieci komórkowe pozwalają na pewne zmiany w czasie trwania umowy. Tutaj przewagę ma telefon na kartę. Ale promocje w internecie są... czy to rabaty, czy zwiększanie limitów pobranych danych z największą prędkością... prawda?

Urządzenia do transmisji danych też sukcesywnie tanieją, sieć się rozwija, są wprowadzane coraz lepsze technologie, szybszy i stabilniejszy staje się necik bezprzewodowy :)

ja sobie chwalę :)
Wcześniej miałem ED77 i taryfę tylko GPRS.
Teram mam Globetrottera I wszystkie opcje, jestem zadowolony.
Mieć necik "wszędzie" za ponad stówkę miesięcznie... dla mnie bomba :)
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

NewWalk pisze: Rzadko sieci komórkowe pozwalają na pewne zmiany w czasie trwania umowy.
Dlaczego tak jest? Jest na to jakieś wyjaśnienie?
Elektroniczna rewolucja
Awatar użytkownika
stone21
Stały użytkownik forum

Post autor: stone21 »

tak na marginesie limit w abonamencie 110 zł wynosi teraz 4GB
info
http://di.com.pl/news/16143,iPlus_podwy ... anych.html
NewWalk

Jojo pisze:
NewWalk pisze: Rzadko sieci komórkowe pozwalają na pewne zmiany w czasie trwania umowy.
Dlaczego tak jest? Jest na to jakieś wyjaśnienie?
nie wiem...
podpisujesz umowę na "Plan Taryfowy 1".
w czasie trwania Twojej umowy ten plan przekształca się w "Plan Taryfowy 2" (nie zawsze lepszy:)) i nie możesz korzystać z dobrodziejstw nowego planu taryfowego.

Dana umowa, powiązana jest z odpowiednim cennikiem i regulaminem. Tworzy to nierozłączny komplet, który podpisał Klient...

i dlatego nie można :)
NightSky
Początkujący użytkownik forum

Post autor: NightSky »

Poprostu sieciom się to nie opłaca, bo każda zmiana regulaminu, czy cennika daje nam możliwość wypowiedzenia umowy bez żadnych konsekwencji (czytaj kar umownych). Najlepszym przykładem jest ostatnia historia z Erą lub wcześniejsze przygody z TPSA. Więc z jednej strony pani Ania i jej UKE chroni nam tyłki przed podwyżkami w trakcie trwania umowy, a z drugiej strony przez to operatorzy nie mogą nam zaoferować poprawienia warunków. Zgadza się NetWalk?
Pozdrawiam

Szymon
NewWalk

Dokładnie coś w tym stylu...
nawet jakby chcieli dla nas dobrze to nie mogą :?
Awatar użytkownika
Artur_prezes

NewWalk pisze: nawet jakby chcieli dla nas dobrze to nie mogą :?
- czy ty może w Plus GSM nie pracujesz :D :D :D :D :D :D :D :D :?: :?: :?: :?: :?:
CLEARW'RE
Broadband
NewWalk

Artur_prezes pisze:
NewWalk pisze: nawet jakby chcieli dla nas dobrze to nie mogą :?
- czy ty może w Plus GSM nie pracujesz :D :D :D :D :D :D :D :D :?: :?: :?: :?: :?:
yyy, nie czaje o co Tobie chodzi :)
ale odpowiadając na pytanie, to nie pracuje w Plusie tylko w Pomarańczy :)
Awatar użytkownika
lukaso
Użytkownik forum

Post autor: lukaso »

Artur_prezes pisze:
lukaso pisze:myślę że to od przepustowosci sieci zależy dużo.

Wydaje mi się, że tylko z pomyłki Plusa mogą nie obcinać, bo to przecież ich interes- przycinają chcąc żeby ludzie nowe pakiety dokupywali, czysty interes po prostu. A może Twój znajomy ma iPlusa 110(czy 120 nie wiem dokładnie) a nie 60 i przez to mu nie przycinają po 1GB transferu.
hmm nie bądźmy tacy od razu źle do nich nastawieni:) możliwe ale wiesz jakie zaskoczenie jego było jak 1,1GB, 1,5GB, 2GB ściągał i nic z prędkości nie schodziło? hehe.

co do netu to ma tą opcje za 60 zl z 1GB limitem. nie dokupywał wtedy limitu:)
Awatar użytkownika
Artur_prezes

NewWalk pisze: yyy, nie czaje o co Tobie chodzi :)
ale odpowiadając na pytanie, to nie pracuje w Plusie tylko w Pomarańczy :)
Właśnie tamten poprzedni post nasunął mi myśl, że z sieciami komórkowymi nie łączy cię tylko internet z gsm, tylko coś więcej, czytaj praca.

Drugi post:
lukaso pisze: hmm nie bądźmy tacy od razu źle do nich nastawieni:) możliwe ale wiesz jakie zaskoczenie jego było jak 1,1GB, 1,5GB, 2GB ściągał i nic z prędkości nie schodziło? hehe.
ja to jednak wolałbym wiedzieć, że mam np 2GB miesięcznie transferu, a nie liczyć na pomyłkę iPlusa (bo chyba tak było w tamtym przypadku on nie :P :?:

--
Sklejenie postow przez Moderatora
(BliSki)
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Artur_prezes pisze:........
Nie piszemy posta pod postem.Użyj opcji Zmień
Awatar użytkownika
lukaso
Użytkownik forum

lukaso pisze: hmm nie bądźmy tacy od razu źle do nich nastawieni:) możliwe ale wiesz jakie zaskoczenie jego było jak 1,1GB, 1,5GB, 2GB ściągał i nic z prędkości nie schodziło? hehe.
ja to jednak wolałbym wiedzieć, że mam np 2GB miesięcznie transferu, a nie liczyć na pomyłkę iPlusa (bo chyba tak było w tamtym przypadku on nie :P :?:[/color][/quote]

hmmm no ja bym się jednak skłaniał trochę do opcji że to nie był błąd tylko np. w tym danym miesiącu użytkownicy nie korzystali dużo z netu i Plus pozwolil wykorzystać przysługujący iPlusowcom limit i tak się stało że spokojnie można było surfowac powyżej 1GB

oczywiście że fajnie by było miec limit 2 GB i nie denerwować się że mogą Ci uciąć ale to poczekamy pewnie troche na zwiększenie przepustowości i bedzie:) do euro 2012 na pewno zrobią:D
Awatar użytkownika
Pawe???
Użytkownik forum

Post autor: Pawe??? »

stone21 pisze:tak na marginesie limit w abonamencie 110 zł wynosi teraz 4GB
info
http://di.com.pl/news/16143,iPlus_podwy ... anych.html
Napisałem maila do Plusa z zapytaniem czy i kiedy zostaną podniesione limity dla dotychczasowych użytkowników i nie wiem czy ma się śmiać czy płakać z odpowiedzi :lol:

Kod: Zaznacz cały

Uprzejmie informuję, że zmiana limitu będzie dotyczyła również dotychczasowych Abonentów i będzie wprowadzana sukcesywnie w kolejnych okresach rozliczeniowych.
Nie ma jak rzeczowa odpowiedź.
iPlus 110 + Comander2 ~20kB/s
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Oni zawsze tak odpowiadają. Będą co miesiąc zwiększać limit o 1MB i ogłoszą na ich stronie, że zaj%%(@%a promocja. Może wreszcie się doczekamy na coś dla tych z "drugiej strony sieci GSM" :D. Szkoda, że nie napisali kiedy planują wdrożyć tę "promocję" :twisted:
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
stone21
Stały użytkownik forum

Post autor: stone21 »

Podnisenie limitu do 4GB nastąpi tylko i wyłącznie w abonamencie 110 zł.
Lipa straszna.
Chyba zapomnieli kto im cztery litery utrzymuje. Za 60zł powinni chociaż 500 MB dać a nie 0 MB. Jak tak dalej będą wałki robić to lipa straszna tylko konkurencja może nas uratować lub inny wałek z naszej strony .

:D
Awatar użytkownika
homzik
Stały użytkownik forum

Post autor: homzik »

jak era za ~40 zl daje 500mb, a orange za 60 zl tez 500mb to po co maja dawac np. 1,5gb za 60 zl? i tak daja najwiecej za ta kase... jak konkurencja cos zmieni to oni tez... albo na playa trzeba liczyc:)
Homzik poleca laptopy -> http://laptopy.yyy.pl
Awatar użytkownika
Jaco

Dla tych którzy posiadają własny modem (telefon z modemem) to w Erze jest bardzo dobra opcja za 79 zeta netto.Umowa jest tylko na 1 rok i limit 4 GB.Nie pocieszające jest tylko zakończenie umowy.Żadnych przywilejów,upustów itp.Jedziesz dalej za te same pieniądze. Wiem bo sam miałem :lol: .
Awatar użytkownika
homzik
Stały użytkownik forum

Post autor: homzik »

ale mozna zakonczyc umowe i podpisac nowa, na nowych, zapewne lepszych warunkach:)
Homzik poleca laptopy -> http://laptopy.yyy.pl
Awatar użytkownika
Jaco

Ja zakończyłem i myślisz że jak podpiszesz nową to się coś zmieni.NIE.Traktują cię jak normalnego potencjalnego klienta. :lol:
Awatar użytkownika
Pawe???
Użytkownik forum

Post autor: Pawe??? »

Z tym podniesieniem limitu do 4GB w iPlusie to cienko to widzę, bo poprzednio jak zwiększali do 3,3 i się pytałem do kiedy dotychczasowym użytkownikom zwiększą to dostałem normalną odp., że do końca któregoś tam (nie pamiętam już którego) miesiąca. Choć i tak uważam, że 3,3GB to i tak nieźle jak na net komórkowy, 2GB było stanowczo za mało 3,3 już jest konkretnie, jakby było 4 GB bym był wniebowzięty :D
iPlus 110 + Comander2 ~20kB/s
Awatar użytkownika
lukaso
Użytkownik forum

hmmm myśle że te limity do 4GB będą szybko wprowadzane. inne firmy tez wprowadzają promocje więc iPlus nie bedzie w tyle:)

co do limitów w opcji 60 zł to i tak są 2x większe niż u konkurencji;)
ODPOWIEDZ