LTE w telefonie?

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kwiatekpl
Początkujący użytkownik forum

LTE w telefonie?

Post autor: kwiatekpl »

Witam

Posiadam internet LTE i Samsunga Galaxy S II i mam takie pytanie czy istnieje jakaś możliwość żebym przełożył karte sim z modemu do mojego telefonu aby internet chodzil?? Chce to zrobić ponieważ w telefonie mam funkcje routera i bym mógł rozdzielic neta na pare kompów a tak niestety nie mogę :/ Jak próbowałem przełozyć poprostu karte to nie wykrywa w ogóle sieci nie mówiąc już o połączeniu z internetem :/
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: LTE w telefonie?

Post autor: krystianb »

kwiatekpl pisze:Chce to zrobić ponieważ w telefonie mam funkcje routera i bym mógł rozdzielic neta na pare kompów a tak niestety nie mogę
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>+ <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=150580#150580" target="_blank">-AD-HOC-</a>
kwiatekpl pisze:Jak próbowałem przełozyć poprostu karte to nie wykrywa w ogóle sieci nie mówiąc już o połączeniu z internetem
Czyżby polsat zablokował możliwość logowania na kartach lte do sieci hspa+ 900MHz a może masz coś nie tak w telefonie ustawione, np wyłączone 3g, bo chyba SII ma umts900, chyba że masz jakiś sprowadzany z usa...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Nie spodziewaj się, że z tego telefonu zrobi się router, taki telefon w trybie hot-spota to 2 komputery obsłuży max a powyżej to już leży i kwiczy.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Nie mówiąc już o baterii.
kwiatekpl
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kwiatekpl »

wiem ale chcialbym miec przynajmniej internet na telefonie i na kompie na raz

mialem wyłączony tryb 3g teraz telefon zlapał zasieg i nawet przysłał mi ustawienia konfiguracjne ale niestety jak chce właczyć dane pakietowe to nic sie nie dzieje :/
ODPOWIEDZ