Czy iplus internet ma ograniczenie predkoscią?
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czy iplus internet ma ograniczenie predkoscią?
Witam.
Chciałebym dowiedzieć ze czy iplus posiada ograniczenie prędkoscią?
A play to wiem ogranczenie do 1 do 4 mb/s.
A t-mobile tego tez nie wiem. Trzeba do 7,2 mb/s.
Pozdrawiam
Chciałebym dowiedzieć ze czy iplus posiada ograniczenie prędkoscią?
A play to wiem ogranczenie do 1 do 4 mb/s.
A t-mobile tego tez nie wiem. Trzeba do 7,2 mb/s.
Pozdrawiam
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Czy iplus internet ma ograniczenie predkoscią?
Nie, nowi abonenci już mają zniesione limity prędkości.Więc jeśli masz zasięg HSPA+ to możesz wyciągnąć nawet kilkanaście megabitów (wiem z doświadczenia własnego)choć teoretycznie to 21Mb(testują już HSPA+DC czyli nawet 42Mb w wybranych lokalizacjach).Wszystko zależne od posiadanego modemu(jaką prędkość oferuje), technologi transmisji w danym miejscu,mocy sygnału oraz od aktualnego obciążenia danego nodeB.
darekka
-
Mam na kartę iplusa internet i niestety zawsze wychodzi 6 i 7 mb/s. Nie udało się aż 8 ani 12 mb/s.
A modem mam sierra 307 usb i ma 21 mb/s. łaczę HSPA.
Cos ma blokadę na 7,2 mb/s.
[ Dodano: 2011-11-05, 00:43 ]
http://www.speedtest.net/result/1574055869.png
A modem mam sierra 307 usb i ma 21 mb/s. łaczę HSPA.
Cos ma blokadę na 7,2 mb/s.
[ Dodano: 2011-11-05, 00:43 ]
http://www.speedtest.net/result/1574055869.png
-
Jeśli pytasz o oferte na karte to zgodnie z Promocja „iPlus na kartę – ładujesz i surfujesz” („Regulamin”)
wersja z dnia 16.12.2010 r.punkt
8. Bonus obejmuje dostęp do Internetu w technologii HSPA, HSDPA, 3G (UMTS), EDGE i GPRS
poprzez połączenia z APN: Internet, www.plusgsm.pl, wap.plusgsm.pl, www.plus.pl, . wap, optimizer.
czyli maksymalnie tylko technologia HSPA(bez plusa) a więc do 7,2Mb bo prepaida nie wpuszczają do HSPA+. Widocznie masz nodeB w wersji 7.2Mb bo teoretycznie HSPA jest do 14,4Mb.
wersja z dnia 16.12.2010 r.punkt
8. Bonus obejmuje dostęp do Internetu w technologii HSPA, HSDPA, 3G (UMTS), EDGE i GPRS
poprzez połączenia z APN: Internet, www.plusgsm.pl, wap.plusgsm.pl, www.plus.pl, . wap, optimizer.
czyli maksymalnie tylko technologia HSPA(bez plusa) a więc do 7,2Mb bo prepaida nie wpuszczają do HSPA+. Widocznie masz nodeB w wersji 7.2Mb bo teoretycznie HSPA jest do 14,4Mb.
darekka
-
A czy tez ma blokadę Oferta Simplus?
-
Zgodnie z: „Nowe pakiety internetowe w Plusie na Kartę” („Regulamin”)
wersja z dnia 25.05.2011 r. pkt.
5. W ramach Pakietu, o którym mowa w pkt. 4a powyżej (Pakiet internetowy 25 MB) Abonent może korzystać w ramach zasięgu sieci Plus z następujących usług: dostępu do internetu przez połączenia z APN www.plusgsm.pl, Internet lub wap.plus.pl, w ramach których może wysyłać lub odbierać dane w technologii HSPA+, HSPA, 3G, EDGE, GPRS („Usługi”)iv. Po wykorzystaniu liczby MB w ramach uruchomionego Pakietu opłaty za transmisję danych naliczane są zgodnie z Cennikiem świadczenia usług telekomunikacyjnych w sieci Plus właściwym dla taryfy/promocyjnego planu cenowego, z którego korzysta Abonent , chyba, że Abonent korzysta z innego pakietu danych. W tym przypadku w pierwszej kolejności zostaną wykorzystane jednostki z tego pakietu
wynika z tego że nie ograniczają prędkości bo można korzystać z HSPA+.
a w przypadu Oswajacza internetowego już ograniczają bo udostępniają tylko HSPA(bez plusa)
Regulamin promocji „Darmowy internet na próbę, w Plus na kartę” („Regulamin”)
(wersja obowiązująca od dn. 26.08.2011r.) pkt.
4 Pakiet obejmuje dostęp do Internetu poprzez połączenia z APN www.plus.pl Internet lub wap w ramach, których można wysyłać lub odbierać dane w
technologii HSPA, 3G(UMTS), EDGE, GPRS.
Zresztą wszystko jest na stronie Operatora i można tam zajrzeć
aby poznać co i jak.
Pozdrawiam
wersja z dnia 25.05.2011 r. pkt.
5. W ramach Pakietu, o którym mowa w pkt. 4a powyżej (Pakiet internetowy 25 MB) Abonent może korzystać w ramach zasięgu sieci Plus z następujących usług: dostępu do internetu przez połączenia z APN www.plusgsm.pl, Internet lub wap.plus.pl, w ramach których może wysyłać lub odbierać dane w technologii HSPA+, HSPA, 3G, EDGE, GPRS („Usługi”)iv. Po wykorzystaniu liczby MB w ramach uruchomionego Pakietu opłaty za transmisję danych naliczane są zgodnie z Cennikiem świadczenia usług telekomunikacyjnych w sieci Plus właściwym dla taryfy/promocyjnego planu cenowego, z którego korzysta Abonent , chyba, że Abonent korzysta z innego pakietu danych. W tym przypadku w pierwszej kolejności zostaną wykorzystane jednostki z tego pakietu
wynika z tego że nie ograniczają prędkości bo można korzystać z HSPA+.
a w przypadu Oswajacza internetowego już ograniczają bo udostępniają tylko HSPA(bez plusa)
Regulamin promocji „Darmowy internet na próbę, w Plus na kartę” („Regulamin”)
(wersja obowiązująca od dn. 26.08.2011r.) pkt.
4 Pakiet obejmuje dostęp do Internetu poprzez połączenia z APN www.plus.pl Internet lub wap w ramach, których można wysyłać lub odbierać dane w
technologii HSPA, 3G(UMTS), EDGE, GPRS.
Zresztą wszystko jest na stronie Operatora i można tam zajrzeć

Pozdrawiam
darekka
-
Właczyłem taryfę Simplus ale nic nie zmieniło się. Nadal taki sam wynik. http://www.speedtest.net/result/1575916724.png
Łaczę nadal HSPA.
Łaczę nadal HSPA.
-
Więc najwidoczniej jesteś w zasięgu dzałania tego o czym piszą na stronie z mapą zasięgu internetu w Plusie:
"W zasięgu internetu mobilnego w Plusie znajduje się ponad 99% populacji naszego kraju. Z szybkiego mobilnego dostępu do internetu w sieci Plus z prędkością do 7,2 Mb/s mogą korzystać mieszkańcy ponad 2800 miejscowości na terenach gmin zamieszkanych przez ponad 60% populacji. Dzięki technologii HSPA+ w standardzie do 21 Mb/s, można osiągać znacznie większe prędkości transmisji danych. HSPA+ dostępna jest już w 173 miastach, Zasięg będzie dynamicznie rozwijany." bo jak widzę nie mieszkasz w żadnym z miast z HSPA+ a dostępna technologia u Ciebie to 3G/HSDPA .
Ich lista na stronie: http://internet.plus.pl/firmy/zasieg tam możesz sprawdzić jaką technologie mają u Ciebie.
a tu masz mapkę interaktywną- sądzę, że najrealniej pokazuje stan faktyczny:
http://was.plusgsm.pl/GSIMZ/ImzControl?lang=0
Poczekać musisz może wreszcie pojawi się ta technologia w Twojej miejscowości.
Swoją drogą to i tak nieźle to u Ciebie działa bo teoretyczny max to 7,2Mb a Ty masz bardzo zbliżone wyniki.
P.S.ja nie mieszkam w żadnym z wymienionych miast, a nodeB z którym się łącze mam w kilkunastotysięcznym, miasteczku a działa to w okolicach 10Mb.Może jak gdzieś w innym miejscu będziesz to sprawdź, bo ta lista z HSPA+ coś nie wygląda wiarygodnie.
Aha nasze Sierry 307 mają problem z pokazywaniem w Watcherze HSPA+(mimo, że widzą i łączą w tym standardzie ) to wyświetlają samo HSPA. Poznać można tylko po osiągach ponad te 7.2Mb.
"W zasięgu internetu mobilnego w Plusie znajduje się ponad 99% populacji naszego kraju. Z szybkiego mobilnego dostępu do internetu w sieci Plus z prędkością do 7,2 Mb/s mogą korzystać mieszkańcy ponad 2800 miejscowości na terenach gmin zamieszkanych przez ponad 60% populacji. Dzięki technologii HSPA+ w standardzie do 21 Mb/s, można osiągać znacznie większe prędkości transmisji danych. HSPA+ dostępna jest już w 173 miastach, Zasięg będzie dynamicznie rozwijany." bo jak widzę nie mieszkasz w żadnym z miast z HSPA+ a dostępna technologia u Ciebie to 3G/HSDPA .
Ich lista na stronie: http://internet.plus.pl/firmy/zasieg tam możesz sprawdzić jaką technologie mają u Ciebie.
a tu masz mapkę interaktywną- sądzę, że najrealniej pokazuje stan faktyczny:
http://was.plusgsm.pl/GSIMZ/ImzControl?lang=0
Poczekać musisz może wreszcie pojawi się ta technologia w Twojej miejscowości.
Swoją drogą to i tak nieźle to u Ciebie działa bo teoretyczny max to 7,2Mb a Ty masz bardzo zbliżone wyniki.
P.S.ja nie mieszkam w żadnym z wymienionych miast, a nodeB z którym się łącze mam w kilkunastotysięcznym, miasteczku a działa to w okolicach 10Mb.Może jak gdzieś w innym miejscu będziesz to sprawdź, bo ta lista z HSPA+ coś nie wygląda wiarygodnie.

Aha nasze Sierry 307 mają problem z pokazywaniem w Watcherze HSPA+(mimo, że widzą i łączą w tym standardzie ) to wyświetlają samo HSPA. Poznać można tylko po osiągach ponad te 7.2Mb.
darekka
-
Mam już najnowszej wersji AirCard Watcher. No i tam moze pokazać HSDPA i HSPA i HSPA+.
A mi łaczę wlasnie HSPA.
Przed wakacjami jeszcze nie było HSPA. tylko pokazało mi sie HSDPA.
Około w Lipcu uruchomieli HSPA.
A mi łaczę wlasnie HSPA.
Przed wakacjami jeszcze nie było HSPA. tylko pokazało mi sie HSDPA.
Około w Lipcu uruchomieli HSPA.
- wojteks
- *** Administrator ***
I myślę że HSPA+ nie uruchomią w najbliższym czasie.grzegorz0plonka pisze: Około w Lipcu uruchomieli HSPA.
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Najnowsza wersja Watchera też nie pokazuje HSPA+, to nie jest kwestia programu a tego co modem mu przekazuje! Ten modem nie będzie pokazywał HSPA+, bo musiałoby być nowe firmware.Mam już najnowszej wersji AirCard Watcher. No i tam moze pokazać HSDPA i HSPA i HSPA+.
-
Kolega wojteks ma rację, bo jak niedawno coś dodali to już pewnie dłuższy czas zleci nim zechcą znowu inwestować w ten sam nodeB.Takie życie
Swoją drogą mogliby wreszcie poprawić firmware Sierry 307 bo trochę dziwne, że sprzęt tej klasy(polecany przez wszystkich) ma z tak prozaiczną sprawą problem.

Swoją drogą mogliby wreszcie poprawić firmware Sierry 307 bo trochę dziwne, że sprzęt tej klasy(polecany przez wszystkich) ma z tak prozaiczną sprawą problem.
darekka
-
Mam wersje M2_0_11_16bt-M2_0_11_21ap.exe.
Widzę ze firma juz nie odpracuje nad firmware.
Widzę ze firma juz nie odpracuje nad firmware.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ten model został wycofany z produkcji i zastąpiony nowszym, nie będzie już rozwijany.darekka pisze:mogliby wreszcie poprawić firmware Sierry 307
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tu można tylko postawić kropkę i przestrzec napalonych przed kupowaniem tego sprzętu-który w ciągu pół roku tanieje o 150%. Ktoś powie że przypadek, szkoda że jedyny-ja w takie przypadki to wierzę ale u KieślowskiegoTen model został wycofany z produkcji i zastąpiony nowszym, nie będzie już rozwijany.

jareq
-
No niestety. Wiele potrzebowałem porady i opinie. Ale zadnych forum nie odpisali. Zakonczyło mi się nie udane zakupem modemem.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Widzisz w tym jakieś drugie dnoTu można tylko postawić kropkę i przestrzec napalonych przed kupowaniem tego sprzętu-który w ciągu pół roku tanieje o 150%. Ktoś powie że przypadek, szkoda że jedyny-ja w takie przypadki to wierzę ale u Kieślowskiego

dopisek po namyśle:
A może po prostu Sierra wraz ze sztabem handlowców tak naprawdę wsadziła do tego modemu zwykły moduł HSPA 10,2 / HSPA 14,4, nakleiła naklejkę HSPA+ i tym o to wielkim spiskiem ten modem HSPA+ nie ma, dlatego go nie wyświetla

-
Myślę, że takiego kitu by nie wciskali klientom skoro zarówno producent na stronie www.sierrawireless.com w opisie tego modelu jak i polski dystrybutor w opisie http://sklep.welcom.pl/p/pl/344/usb+307 ... ps+ul.html podają,że wspiera ten standard do 21Mb(HSPA+). Jeśli by się okazało,że to bajer niepoparty stanem faktycznym to można by to było zwrócić z tytułu niezgodności towaru z umową(było tak w przypadku nawigacji GPS firmy LARK model 35.6=podawali że jest na chipsecie SirfStar a były na innym i padły ze względu na błąd w liczeniu tygodni).
Sądze, że napisze do WELCOMu żeby to wyjaśnili, jeśli chcecie to przyśpieszyć to piszcie do nich zapytania i żądania wydania firmwearu pokazującego HSPA+.
Razem możemy więcej.
Co Wy na to? 
Sądze, że napisze do WELCOMu żeby to wyjaśnili, jeśli chcecie to przyśpieszyć to piszcie do nich zapytania i żądania wydania firmwearu pokazującego HSPA+.
Razem możemy więcej.

darekka
-
Proszę bardzo. Nie ma problemu, napisz do WELCOMu. Chciałem zeby oni wyjaśnili.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Myślę że Welcom nie bardzo się tym zainteresuje. Ja bym się tam taką bzdurą nie przejmował - osiągi oraz pingi ~40ms mówiły mi same za siebie, że modem działa w HSPA+
-
Wysłałem drugie zapytanie bo na pierwsze mimo, że dział techniczny przeczytał to niełaska odpowiedzieć.
Sam to pewnie nic w tej materii nie wskóram ale razem jakaś szansa jest.Zresztą jestem zdania,że to co podali w parametrach technicznych winno być wyświetlone w sposób zrozumiały dla laika a nie jakieś domysły mamy wyciągać po pingach osiągach itp
.
Pozdrawiam
Sam to pewnie nic w tej materii nie wskóram ale razem jakaś szansa jest.Zresztą jestem zdania,że to co podali w parametrach technicznych winno być wyświetlone w sposób zrozumiały dla laika a nie jakieś domysły mamy wyciągać po pingach osiągach itp

Pozdrawiam
darekka
-
- Mistrz bezprzewodowy
Już widzę jakiegoś pierwszego lepszego użyszkodnika-laika który patrzy czy jest połączony w HSPA czy w HSPA+dla laika

-
-
Aż takim lamusem nie jestem
ale z czystej ciekawości chciałem uzyskać jakieś pewne info na ten temat(to, że wspiera to nie miałem najmniejszych wątpliwości ale, że nie pokazuje to troszkę dziwne) od osób z dłuższym stażem w tej materii.
Swoją drogą otrzymałem odpowiedź od dystrybutora, że to problem nadajników (bo nie spełniają wymogów tej technologii np.mają za mały upload)a nie sierry 307. Inne modemy ponoć też np. Huawei E398 , Novatel MC545/ MC996, router ZTE MF60, Option iCON711 nie wyświetlają tej technologii w lokalizacjach nie w pełni wspierających tą transmisje. Jakoś dziwnym trafem u właścicieli innych modemów nikt nie wskazuje tego problemu.
Zresztą nie musimy tej kwestii dalej ciągnąć skoro nikogo to nie interesuje.
Pozdrawiam i życzę maksymalnych transferów bez względu na dostępną technologie.

Swoją drogą otrzymałem odpowiedź od dystrybutora, że to problem nadajników (bo nie spełniają wymogów tej technologii np.mają za mały upload)a nie sierry 307. Inne modemy ponoć też np. Huawei E398 , Novatel MC545/ MC996, router ZTE MF60, Option iCON711 nie wyświetlają tej technologii w lokalizacjach nie w pełni wspierających tą transmisje. Jakoś dziwnym trafem u właścicieli innych modemów nikt nie wskazuje tego problemu.
Zresztą nie musimy tej kwestii dalej ciągnąć skoro nikogo to nie interesuje.
Pozdrawiam i życzę maksymalnych transferów bez względu na dostępną technologie.
darekka
-
- Mistrz bezprzewodowy
bo nie spełniają wymogów tej technologii np.mają za mały upload

Ten modem nawet w komendach AT nie ma przewidziane żeby wysyłał informacje, że jest w HSPA+. Po prostu wysyła informację HSDPA/HSUPA co Watcher (i TopNetInfo też) interpretuje jako HSPA, no bo niby jak inaczej... Ewentualnie w komendach AT można zobaczyć po QoS czy jest profil 21Mbps/5,76Mbps przyznany co się równa z działaniem w HSPA+ (przynajmniej w Orange, bo Plus czy Era mają wolną amerykankę w QoS)
-
Generalnie to mają to chyba w nosie,bo sprzęt opitolili klientom i gitara jest.Pewnie nie zmontują prawidłowo raportującego firmwearu bo model już dla nich jest pewnie "leciwy" i niewarty zachodu, bo już nieprodukowany.
To raport z TNI:
Polecenie:
AT+CGEQREQ=?
OdpowiedŸ:
AT+CGEQREQ=?
+CGEQREQ: "IP",(0-4),(0-5760),(0-21600),(0-5760),(0-21600),(0-2),(0-1520),("0E0","1E1","1E2","7E3","1E3","1E4","1E5","1E6"),("0E0","5E2","1E2","5E3","4E3","1E3","1E4","1E5","1E6","6E8"),(0-3),(0,100-4000),(0-3)
+CGEQREQ: "PPP",(0-4),(0-5760),(0-21600),(0-5760),(0-21600),(0-2),(0-1520),("0E0","1E1","1E2","7E3","1E3","1E4","1E5","1E6"),("0E0","5E2","1E2","5E3","4E3","1E3","1E4","1E5","1E6","6E8"),(0-3),(0,100-4000),(0-3)
OK
wynika z niego, że QoS wskazuje na technologie na nodeB HSPA+ więc zgodnie z deklaracjami Pana z Welcomu ten zjawiskowy plusik winien się ukazać, to czemu nie wyświetla
? Pewnie nieodpowiedni układ gwiazd na nieboskłonie, bo przecież to nie wina softu 
To raport z TNI:
Polecenie:
AT+CGEQREQ=?
OdpowiedŸ:
AT+CGEQREQ=?
+CGEQREQ: "IP",(0-4),(0-5760),(0-21600),(0-5760),(0-21600),(0-2),(0-1520),("0E0","1E1","1E2","7E3","1E3","1E4","1E5","1E6"),("0E0","5E2","1E2","5E3","4E3","1E3","1E4","1E5","1E6","6E8"),(0-3),(0,100-4000),(0-3)
+CGEQREQ: "PPP",(0-4),(0-5760),(0-21600),(0-5760),(0-21600),(0-2),(0-1520),("0E0","1E1","1E2","7E3","1E3","1E4","1E5","1E6"),("0E0","5E2","1E2","5E3","4E3","1E3","1E4","1E5","1E6","6E8"),(0-3),(0,100-4000),(0-3)
OK
wynika z niego, że QoS wskazuje na technologie na nodeB HSPA+ więc zgodnie z deklaracjami Pana z Welcomu ten zjawiskowy plusik winien się ukazać, to czemu nie wyświetla

darekka
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
1) W Plusie dostęp do HSPA+ jest ograniczony do najwyższych taryf w strefach radiowych 1 i 2, a w 3 i 4 nawet na mBank Mobile widać HSPA+ (co absolutnie nie ma związku z ewentualnymi ograniczeniami szybkości zależnymi od danej taryfy - w prepaidach polkomtelowskich QoS download to 16000 kbps).
2) Sierra 307 obsługuje HSPA+ do 21 Mbps - widać to w programach dla inżynierów sieciowych, korzystających z tego modemu - a Watcher i inne programy korzystające z komend AT nie potrafią wyświetlić obecności tej technologii, gdyż modem "normalnymi kanałami" nie chce zwracać info o HSPA+, pokazuje jedynie HSPA i w żadnej sytuacji, nawet na wyimaginowanej super stacji we Wrocławiu.
2) Sierra 307 obsługuje HSPA+ do 21 Mbps - widać to w programach dla inżynierów sieciowych, korzystających z tego modemu - a Watcher i inne programy korzystające z komend AT nie potrafią wyświetlić obecności tej technologii, gdyż modem "normalnymi kanałami" nie chce zwracać info o HSPA+, pokazuje jedynie HSPA i w żadnej sytuacji, nawet na wyimaginowanej super stacji we Wrocławiu.
-
Co do punktu.1 dotyczy to starych umów ja mam z 20 września 2011 i mnie to już nie obowiązuje. Nowi klienci maja bez limitów czyli tyle ile w danej chwili i miejscu uda się wyciągnąć. Podpisałem umowę w ramach Regulamin Promocji „Internet Mobilny dla Ciebie - bez sprzętu” („Regulamin”)w którym pkt.
4. Maksymalna prędkość pobierania i wysyłania danych określona w Cenniku nie obowiązuje Abonentów zawierających Umowę/Aneks w ramach Promocji. W przypadku Abonentów zawierających Umowę/Aneks w ramach Promocji prędkość ta nie jest ograniczana przez Polkomtel, jest ograniczona wyłącznie technologią transmisji danych z jakiej korzysta Abonent.
Co do drugiego to nie mam wątpliwości że działa w tej technologii, bo wyniki powyższej 12Mb jakie udaje mi się osiągać i pingi w okolicach 40 do 100ms o tym świadczą. Zresztą wybierając operatora i kupując modem dokonałem świadomego wyboru po wcześniejszym sprawdzeniu obecnej w mojej lokalizacji technologii i siły sygnału(mam zgodnie z mapą zasięgu Plusa zasięg HSPA+) a pitolenie miłego Pana z Welcomu o ekstra stacjach we Wrocławiu w których ma wyświetlać prawidłowo już na początku włożyłem między bajki.
Tylko swoją drogą to troszkę dziwne, że implementując tą technologię w tym modemie nie pomyślano nad prawidłowym komunikowaniem sprzętu z oprogramowaniem.
4. Maksymalna prędkość pobierania i wysyłania danych określona w Cenniku nie obowiązuje Abonentów zawierających Umowę/Aneks w ramach Promocji. W przypadku Abonentów zawierających Umowę/Aneks w ramach Promocji prędkość ta nie jest ograniczana przez Polkomtel, jest ograniczona wyłącznie technologią transmisji danych z jakiej korzysta Abonent.
Co do drugiego to nie mam wątpliwości że działa w tej technologii, bo wyniki powyższej 12Mb jakie udaje mi się osiągać i pingi w okolicach 40 do 100ms o tym świadczą. Zresztą wybierając operatora i kupując modem dokonałem świadomego wyboru po wcześniejszym sprawdzeniu obecnej w mojej lokalizacji technologii i siły sygnału(mam zgodnie z mapą zasięgu Plusa zasięg HSPA+) a pitolenie miłego Pana z Welcomu o ekstra stacjach we Wrocławiu w których ma wyświetlać prawidłowo już na początku włożyłem między bajki.
Tylko swoją drogą to troszkę dziwne, że implementując tą technologię w tym modemie nie pomyślano nad prawidłowym komunikowaniem sprzętu z oprogramowaniem.
darekka
- wojteks
- *** Administrator ***
Normalnego użytkownika to specjalnie nie interesuje, HSPA czy HSPA+ to w zasadzie bez różnicy. Przy przeglądaniu stron różnica między 6 a 10Mbps nie jest już specjalnie istotna a nie każdy używa łącza mobilnego do backupowania internetu czy zasysania dużych plików gdzie to będzie miało istotne znaczenie.darekka pisze: że implementując tą technologię w tym modemie nie pomyślano nad prawidłowym komunikowaniem sprzętu z oprogramowaniem.
Nie pomagam na PW!
-

Widzę, że nic się nie wskóra w tej materii.

darekka