iPlus czy T-Mobile?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPlus czy T-Mobile?
Witam, chciałbym was prosić o poradę, który internet wybrać:
iPlus czy T-Mobile? słyszałem wiele złych opinii o iPlusie i o różnych problemach z nimi i ich konsultantami. sam mam propozycję przedłużenia umowy, ale kilka razy mnie próbowali okłamać, więc nie wiem czy nie przejść do T-Mobile. różnica jest tylko taka, że iPlus oferuje mi modem za zł. ale wolałbym już sam kupić sobie modem, niż użerać się z tymi chamami...
Może ktoś tutaj jest klientem blueconnecta i powie czy w T-Mobile jest podobnie?
I drugie pytanie - czym się różni HSPA+ od UMTS?
Na stronie T-Mobile: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... ugi/zasieg w mapce zasięgu jest zasięg "UMTS/HSDPA", a mają modemy z HSPA+.
Dlaczego tak jest? To znaczy, że nie korzystają z HSPA+, czy jak? Wydaje mi się, że UMTS to jest coś wolniejszego od HSPA+.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-11-10, 18:34 ]
Uczyniłem link klikalnym.
iPlus czy T-Mobile? słyszałem wiele złych opinii o iPlusie i o różnych problemach z nimi i ich konsultantami. sam mam propozycję przedłużenia umowy, ale kilka razy mnie próbowali okłamać, więc nie wiem czy nie przejść do T-Mobile. różnica jest tylko taka, że iPlus oferuje mi modem za zł. ale wolałbym już sam kupić sobie modem, niż użerać się z tymi chamami...
Może ktoś tutaj jest klientem blueconnecta i powie czy w T-Mobile jest podobnie?
I drugie pytanie - czym się różni HSPA+ od UMTS?
Na stronie T-Mobile: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... ugi/zasieg w mapce zasięgu jest zasięg "UMTS/HSDPA", a mają modemy z HSPA+.
Dlaczego tak jest? To znaczy, że nie korzystają z HSPA+, czy jak? Wydaje mi się, że UMTS to jest coś wolniejszego od HSPA+.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-11-10, 18:34 ]
Uczyniłem link klikalnym.
Ostatnio zmieniony 2011-11-10, 18:33 przez Lisq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Re: iPlus czy T-Mobile?
jaki pakiet(limit) internetowy Cię interesuje i jaki przedział cenowy? gdzie mieszkasz? jak obecnie Ci się sprawdza iPlus, jaki masz modem, HSPA+ jest do 21mb/s a UMTS do 364kb/s chyba ... a hsdpa do 7,2 mb/s !
-
- Użytkownik forum
Blueconnect w większych miastach ma HSPA+. Podobnie jest z Plusem.
Może podaj gdzie mieszkasz, to ktoś będzie w stanie powiedzieć, co dokładnie tam jest.
Modem zawsze lepiej kupić bez simlocka i abonamentu. Potem dobrze kupić startery od różnych operatorów i wybrać, co w okolicy działa najlepiej.
Może podaj gdzie mieszkasz, to ktoś będzie w stanie powiedzieć, co dokładnie tam jest.
Modem zawsze lepiej kupić bez simlocka i abonamentu. Potem dobrze kupić startery od różnych operatorów i wybrać, co w okolicy działa najlepiej.
-
- Początkujący użytkownik forum
hej, sorry, za brak odpowiedzi.
okazało się, że akurat w moim mieście - Stargard Szczeciński T-Mobile nie ma zasięgu HSPA+ (na mapce nie pokazują takiego zasięgu bo "jest tylko w niektórych miastach).
iPlus za to ma zasięg HSPA+ nawet wewnątrz budynków... no cóż, więc samo się wybrało
plus mi oferuje 7gb za 49zł na rok, a orange 49zł za 5gb z umową na ponad 16miech, więc orange nie biorę pod uwagę, za drogo mają.
okazało się, że akurat w moim mieście - Stargard Szczeciński T-Mobile nie ma zasięgu HSPA+ (na mapce nie pokazują takiego zasięgu bo "jest tylko w niektórych miastach).
iPlus za to ma zasięg HSPA+ nawet wewnątrz budynków... no cóż, więc samo się wybrało

plus mi oferuje 7gb za 49zł na rok, a orange 49zł za 5gb z umową na ponad 16miech, więc orange nie biorę pod uwagę, za drogo mają.
-
- Stały użytkownik forum
witam skąd wziąłeś cene 7GB za 49 zł ?
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Tobie się nie pomyliło coś?Lisq pisze: plus mi oferuje 7gb za 49zł na rok,
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Może chodzi tutaj o przedłużenie umowy w Plusie,dla stałych klientów masz cenę 49zł i zwiększony pakiet gb,np ja jestem w takiej sytuacji.