Przyspieszenie Wimax Netia
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Przyspieszenie Wimax Netia
Witam,
z gory przepraszam z brak polskich znakow.
A wiec sprawa wyglada nastepujaco od kilku lat korzystam z Wimax Netii w predkosci 1mbs
chcialem sie dowiedziec na infolini czy moge za doplata zwiekszyc predkosc do 2mbs. Niestety konsultant po kilku minutach "krecenia" stwierdzil ze CHYBA nie.
Moze ktos z was juz probowal i ma z tym jakies doswiadczenie??
Dodam tylko ze moj kuzyn ktory zakladal w tym samym czasie (sygnal z tego samego nadajnika) wybral odrazu opcje 2mbs i ma tak do dzis.
Z gory dziekuje za informacje.
z gory przepraszam z brak polskich znakow.
A wiec sprawa wyglada nastepujaco od kilku lat korzystam z Wimax Netii w predkosci 1mbs
chcialem sie dowiedziec na infolini czy moge za doplata zwiekszyc predkosc do 2mbs. Niestety konsultant po kilku minutach "krecenia" stwierdzil ze CHYBA nie.
Moze ktos z was juz probowal i ma z tym jakies doswiadczenie??
Dodam tylko ze moj kuzyn ktory zakladal w tym samym czasie (sygnal z tego samego nadajnika) wybral odrazu opcje 2mbs i ma tak do dzis.
Z gory dziekuje za informacje.
Ostatnio zmieniony 2011-11-21, 13:22 przez radeks27, łącznie zmieniany 1 raz.
- M@jkel
- Stały użytkownik forum
Re: Przyspieszenie Wimax Netia
Stacje Netii są permanentnie przeciążone, nowych klientów (o ile w ogóle) to podłączają tylko na 1 Mbps. Dotychczasowi mają 2 Mbps, o ile zamówili taką opcję przy podpisywaniu umowy. Raczej na podniesienie prędkości nie masz co liczyć.
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
-
- Użytkownik forum
Zgadzam się z M@jkel nie masz co liczyć, bo w Netii 2Mbps mogą wziąć tylko firmy. Takie zasady mają,chyba że masz działalność.
-
- Stały użytkownik forum
Taka prędkość to jest tylko na umowie i w nocy pomiędzy 1 a 4M@jkel pisze: Dotychczasowi mają 2 Mbps, o ile zamówili taką opcję przy podpisywaniu umowy.
Standardem jest 0.5-0.7Mbps
Zresztą nowych klientów podłączają teraz na usłudze bez limitu
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zależy gdzie.rdy pisze:Taka prędkość to jest tylko na umowie i w nocy pomiędzy 1 a 4
-
- Użytkownik forum
Co masz na myśli?rdy pisze:Zresztą nowych klientów podłączają teraz na usłudze bez limitu
- M@jkel
- Stały użytkownik forum
Widać są różne standardy. Mam we firmie dwa wimaksy i nie ma problemu z prędkościami 1,5 - 2 Mbps. W dzień. Oczywiście o ile usługa działardy pisze: Taka prędkość to jest tylko na umowie i w nocy pomiędzy 1 a 4
Standardem jest 0.5-0.7Mbps

Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
-
- Stały użytkownik forum
To co teraz netia promuje, jaki masz kabel taki masz internet, jest też teraz w wimaxie. Nie ma to w sumie sensu, chyba to jest po prostu bacik na tych którzy co miesiąc piszą reklamacje tak jak jawigi83 pisze: Co masz na myśli?

O właśnie z działaniem też jest ostatnio ciekawie. Zdarza się, że nagle usługa przestaje działać np o 19 a zaczyna o 6-7 rano...M@jkel pisze: Widać są różne standardy. Mam we firmie dwa wimaksy i nie ma problemu z prędkościami 1,5 - 2 Mbps. W dzień. Oczywiście o ile usługa działa
-
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi
No niestety trzeba bedzie cieszyc sie tym co mam, z mojej strony dodam ze z sygnalem wiekszych problemow nie mam, predkosc mierzona zwykle 1000-1024 kb/s.
Jedno co zauwazylem to czasami zrywa na doslownie sekunde, niby nic ale gdy sciagam z takich serwisow jak Chomikuj czy RS to przerywa i trzeba od nowa
A i jezeli kogos to obchodzi nadajnik na maszcie radiowo-telewizyjnym w Chwaszczynie.

No niestety trzeba bedzie cieszyc sie tym co mam, z mojej strony dodam ze z sygnalem wiekszych problemow nie mam, predkosc mierzona zwykle 1000-1024 kb/s.
Jedno co zauwazylem to czasami zrywa na doslownie sekunde, niby nic ale gdy sciagam z takich serwisow jak Chomikuj czy RS to przerywa i trzeba od nowa

A i jezeli kogos to obchodzi nadajnik na maszcie radiowo-telewizyjnym w Chwaszczynie.
-
Nie ma w Twojej miejscowości rozwiązania po miedzi? Jeśli nie to na wimaxie nie ma szans na zwiększenie prędkości bo prawie w całej Polsce sektor jest wysycony
Potrzebujesz dobrego internetu napisz www.netia-polska.pl