Problem w konfiguracji TD 8960n i Acces point wr743nd

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ladigb
Początkujący użytkownik forum

Problem w konfiguracji TD 8960n i Acces point wr743nd

Post autor: ladigb »

Witam meczę się drugi dzien z konfiguracją i mam nadzieje iz ktoś mi pomoże na forum
Więc tak posiadam Modem/Router TD 8960n Podpiety do gniazdka telefonicznego z AP wszystko działa bardzo dobrze.
Problem polega na tym gdy chce skonfigurować Acces point wr743nd aby działały w tej samej podsieci na chwile obecną udało mi sie tylko uzyskać internet na wr743nd lecz w innej podsieci 192.168.2.1
Może ktoś by mógł w prosty sposób wytłumaczyć jak podłyczyć wr743nd po wifi do głownego modemu i zeby uzywał puli adresów z głownego modemu czyli 192.168.1.1
Brak zdolności rysowniczych :)Obrazek
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Problem w konfiguracji TD 8960n i Acces point wr743nd

Post autor: krystianb »

Obawiam się, że an oryginalnym sofcie się nie da. Możesz jeszcze spróbować ustawiając adres 743nd na inny z tej samej podsieci, ale raczej i to nie pomoże.
Zdaje się, że do routera można wrzucić openwrt i wtedy zrobić z niego czystego AP bez routera.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ladigb
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem w konfiguracji TD 8960n i Acces point wr743nd

Post autor: ladigb »

Co do adresu to próbowałem dac na sztywno ale nic nie pomogło spróbuje wtedy wgrać inne oprogramowanie

[ Dodano: 2011-11-19, 21:18 ]
krystianb pisze: Zdaje się, że do routera można wrzucić openwrt i wtedy zrobić z niego czystego AP bez routera.
Pomogło dzieki wielkie za wskazówki.
Pzdrawiam
ODPOWIEDZ