Option Icon II Windows 7 x86
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Option Icon II Windows 7 x86
Witam.
Mam problem z zainstalowaniem sterowników od modemu na Windows 7 Enterprise 32. Sterowniki z strony (sterowniki.bez-kabli.pl) nie działają. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak można zainstalować modem na tym systemie?
Pozdrawiam.
Mam problem z zainstalowaniem sterowników od modemu na Windows 7 Enterprise 32. Sterowniki z strony (sterowniki.bez-kabli.pl) nie działają. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak można zainstalować modem na tym systemie?
Pozdrawiam.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Option Icon II Windows 7 x86
Instalowałeś te http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=226 czy jakieś nowsze? Wersja 5.x nie jest kompatybilna z tym modemem. Chyba też żadne z naszych nie są kompatybilne z modemami z orange.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
nie a którą z wersji wybrać? Schema 0 czy 2 i wersję z usługą czy bez?
[ Dodano: 2011-11-23, 14:49 ]
Już udało mi się zainstalować, przez sterownik z orange (http://www.orange.pl/binaries/o/map/ak/ ... 41_WEB.zip)
Mam jeszcze jedno pytanie czy wkładając do modemu kartę dualną orange i będąc w zasięgu CDMA będę mógł używać prędkości CDMA? Na modemie napisane jest (QUALCOMM 3G CDMA) więc powinno się dać?
[ Dodano: 2011-11-23, 14:49 ]
Już udało mi się zainstalować, przez sterownik z orange (http://www.orange.pl/binaries/o/map/ak/ ... 41_WEB.zip)
Mam jeszcze jedno pytanie czy wkładając do modemu kartę dualną orange i będąc w zasięgu CDMA będę mógł używać prędkości CDMA? Na modemie napisane jest (QUALCOMM 3G CDMA) więc powinno się dać?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A nie WCDMA? Nawet jeśli nie to i tak jest to oznaczenie umts'u, modemami dualnymi są tylko 2 anydaty.somebodynonbody pisze:Na modemie napisane jest (QUALCOMM 3G CDMA) więc powinno się dać?
-
Nie, QUALCOMM 3G CDMA, czyli po zamontowaniu karty dualnej nie będę miał prędkości CDMA nawet jeśli będzie zasięg? Pytam bo chciał bym to wiedzieć zanim podpiszę umowę na internet.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tyko 3G i edge/gprs.somebodynonbody pisze:czyli po zamontowaniu karty dualnej nie będę miał prędkości CDMA nawet jeśli będzie zasięg?
Ważne jest połączenie słów "3G CDMA", cdma orange działa na technologi EvDO i chyba tak są opisane urządzenia z nim zgodne, no i jeszcze muszą odpowiednią częstotliwość obsługiwać czyli 450MHz w pasmo A i B (dla orange)
-
Dzięki za informacje. Nie jest to jednoznaczne, pozdrawiam.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Niejednoznaczne jest tylko nazewnictwo opów. Samo CDMA to jest tylko pewien sposób transmisji, którego używa się także 3g.somebodynonbody pisze:Nie jest to jednoznaczne, pozdrawiam.
Dokładna nazwa tego co u nas jest to używane przez orange i nordisk to jak dobrze pamiętam CDMA2000 EV-DO rev.A