No i podnieśli ceny w polsacie lte na święta

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
winner
Użytkownik forum

no i podnieśli ceny w polsacie lte na święta

Post autor: winner »

o 19 zł do 119 zł miesięcznie za pakiet 25 GB wstyd
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: No i podnieśli ceny w polsacie lte na święta

Post autor: krystianb »

Trzeba by to zgłosić do UKE, wszak jest to nadużywanie dominującej pozycji na rynku, wszak w internecie LTE nie mają konkurencji. Jeśli przeszło podejrzenie dziwacznej zmowy cenowej przeciwko tv-info-fm to tym bardziej i tym razem uke czy tam kto jest do tego wyznaczony zainterweniować. ( :rotfl: )
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
abber
Stały użytkownik forum

Post autor: abber »

hmm to było do przewidzenia aczkolwiek liczyłem na obniżkę? fakt mają LTE ale czy ktoś osiągnął prędkość ponad 50 Mb/s przez dłuższą chwilę, jak patrzyłem w internecie prędkośc to 15-40 mb/s trochę mało na 100 możliwych, coraz więcej osób decyduje się na CP - większe obciążenia nadajników. natomiast na plus zasługuje rozwijanie dalsze zasięgu, myślę jednak że np u innych operatorów np. Plus fakt mamy do 21mb/s w praktyce 10mb ale za cenę 125 zł mamy 30 GB i nielimitowane od 0:00 do 12:00 lub za 110 zł do godziny 9, a za 160 zł mamy aż 60GB z nielimitowanym do 9 rano, natomiast w taryfie dla firmy za 110 zł mamy az 35 GB, a za 160 az 65 GB, tyle że tu nie mamy LTE, jescze! hmm jestem trochę rozczarowany ... myślałem, że polsat obniży cene ale nie ,,, musieli podnieść.
willix
Użytkownik forum

Post autor: willix »

w niektórych miejscach bazy już w ogóle nie wyrabiają, więc kompletnie nie rozumiem narzekania na podniesienie cen. jak dla mnie powinni je podnieść jeszcze bardziej.
moher
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: moher »

willix pisze:jak dla mnie powinni je podnieść jeszcze bardziej
Jasne, a najlepiej po tym jak Ciebie podłączyli, żeby nie podłączali już nikogo. Mocno egoistyczne podejście, ciekawe czy będziesz taki cwany jak zobaczysz ceny jak skończy Ci się umowa.

Dla wszystkich, którzy byli chętni na CP to niekorzystna zmiana, szczególnie jeśli CP nie zamierza tych dodatkowych środków wykorzystać bezpośrednio na ulepszenie infrastruktury.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

CP nie zamierza tych dodatkowych środków wykorzystać bezpośrednio na ulepszenie infrastruktury
Kredyty jakoś trzeba spłacić po zakupie Polkomtela ;)
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

w niektórych miejscach bazy już w ogóle nie wyrabiają
Kłania się słaba infrastruktura dominującego kablowego operatora i w wielu miejscach i setkach tysięcy przypadków prędkości do 2Mb/s lub w ogóle brak możliwości technicznych i do tego kampanie reklamowe robią swoje. Choć nie sądzę żeby tak wszyscy rzucali się na LTE gdyby TP oferowała prędkości od 5Mb-100Mb. Wystarczy w tej dziedzinie wzorować się na Rumunii !!! :D
jareq
willix
Użytkownik forum

Post autor: willix »

moher pisze:Jasne, a najlepiej po tym jak Ciebie podłączyli, żeby nie podłączali już nikogo. Mocno egoistyczne podejście, ciekawe czy będziesz taki cwany jak zobaczysz ceny jak skończy Ci się umowa.
Jeszcze zanim ich oferta stała się publiczna mówiłem, że cena nie może być zbyt niska, bo infrastruktura tego nie wytrzyma. Sam byłbym w stanie, bez żadnego zastanowienia, zapłacić za ten pakiet dobre 50zł więcej, byle tylko wszystko działało. Niestety nie działa, więc opcja "będziesz taki cwany jak zobaczysz ceny jak skończy Ci się umowa" odpada, bo nie zamierzam z nimi przedłużać umowy ani w jakikolwiek inny sposób wiązać się z CP lub Plusem w przewidywalnej przyszłości.
Ostatnio zmieniony 2011-11-26, 20:20 przez willix, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

Przed świętami zawsze można liczyć na jakieś bonusy oraz promocje,więc tym bardziej dziwi taka decyzja.. Ale każdy operator pracuje na swoja markę i wizerunek,także to się w jakis sposób odbije.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

W Plusie chyba od jutra będzie LTE. Zalety? Ceny jak za normalny internet i DARMOWE NOCE w przeciwieństwie do CP.
ODPOWIEDZ