pomocy -> OPTION Globetrotter 3G UMTS/GPRS - Vista
Moderator: Moderatorzy
pomocy -> OPTION Globetrotter 3G UMTS/GPRS - Vista
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum i bardzo proszę o . Nabyłem wczoraj taki oto modem KLIK
Mam Vistę i nigdzie nie mogę zdobyc sterów pod ten modem. Proszę o wyrozumiałość i pomoc . Pozdarawiam. ps mam iplusa moje gg 4735870---------------vista 32
EDIT: Modyfikacja tematu (uzupelnienie po ->)
Gdyż temat pomocy nic nie mówi o problemie
Moderator (BliSki)
Mam Vistę i nigdzie nie mogę zdobyc sterów pod ten modem. Proszę o wyrozumiałość i pomoc . Pozdarawiam. ps mam iplusa moje gg 4735870---------------vista 32
EDIT: Modyfikacja tematu (uzupelnienie po ->)
Gdyż temat pomocy nic nie mówi o problemie
Moderator (BliSki)
- rb_zg
- Użytkownik forum
Re: pomocy -> OPTION Globetrotter 3G UMTS/GPRS - Vista
Drivery i aplikacja GT Connect pod Vistę jest tu: http://www.option.com/support/globetrot ... oads.shtml
--
Pozdrawiam
--
Pozdrawiam
mam tą aplikację i stery ale z tym modemem niestety nie idzie (działa z globtroterm edge). Macie jeszcze jakies inne pomysły?
EDIT 1
więc co ? są jakieś szanse?
EDIT 2
---------------------------------------------------------Pomoże mi ktos czy nie. Wyciągne coś z tego modemu pod vistą? jak nie ma możliwości to napiszcie ! Dzięki i pozdro !!!--------------------------------poczatek numeru seryjnego : CL1344
EDIT 3
Pomoże mi ktoś
!!! Bez netu nie mogę pracowac !!! ----------Do modów !!! : napisałem tak aby odświeżyżc temat--sorki !
Nie piszemy posta pod postem uzyj opcji ZMIEŃ
Edycja -Moderator Jaco
Jeszcze raz tak zrobisz i dostaniesz upomnienie - Jaco
Zaczął się długi weekend nie każdy siedzi przy kompie.Bądż cierpliwy.
EDIT 1
więc co ? są jakieś szanse?
EDIT 2
---------------------------------------------------------Pomoże mi ktos czy nie. Wyciągne coś z tego modemu pod vistą? jak nie ma możliwości to napiszcie ! Dzięki i pozdro !!!--------------------------------poczatek numeru seryjnego : CL1344
EDIT 3
Pomoże mi ktoś

Nie piszemy posta pod postem uzyj opcji ZMIEŃ
Edycja -Moderator Jaco
Jeszcze raz tak zrobisz i dostaniesz upomnienie - Jaco
Zaczął się długi weekend nie każdy siedzi przy kompie.Bądż cierpliwy.
-
- Stały użytkownik forum
To jest Option Colt. Teoretycznie to powinno dzialac: http://www.business.vodafone.com/site/b ... tscs49.jsp
a w praktyce nie wiem... no i sprawdz czy masz firmware 3.1.6
a w praktyce nie wiem... no i sprawdz czy masz firmware 3.1.6
Dzięki wielkie
zaraz sprawdzę jak tylko przyjadę do domu ! Tylko jak sprawdzic ten firmware ???----------------------------------------------------------------------- niestety nie działa
. pomózcie proszę !!!!------------------------------------------------------------------ oki wrcacam do xp ! jak już zainstaluje xp to jakich sterów i programu użyc??

Ostatnio zmieniony 2007-05-04, 08:47 przez adnim, łącznie zmieniany 3 razy.
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Kupując Vistę pakujesz się w kłopoty - system nowy, sterowniki tylko do podstawowych urządzeń. Proponuję wrócić do XP i spróbować za rok z Vistą
Latka lecą...
Modemik już śmiga na xp ! Oprogramowanie ze strony vodafone --- option colt. Dziękuję wszystkim za pomoc !!! ------------- mam jeszcze pytanko : mój modem jest dość duży i chce go codziennie wyciągac i zakładać(w domu mam neo(lifebox)a modemu będę używal tylko w pracy). Czy przy takiej eksploatacji złącze pcmcia nie ulegnie przewczesnemu zużyciu-----nie wyrobi się ??? Dziękuję i pozdrawiam !!!-----------------toshiba L30-10W
Ostatnio zmieniony 2007-05-04, 08:51 przez adnim, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Toshiba, to sprawdzona marka i nie powinno się nic wyrobić.adnim pisze:Czy przy takiej eksploatacji złącze pcmcia nie ulegnie przewczesnemu zużyciu-----nie wyrobi się [...] toshiba L30-10W
Ale ciężko tu cokolwiek prorokować, bo nikt z nas nie ma szklanej kuli

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
hey,
Pod Vista wszystko chodzi, tylko trzeba instalowac sposobem.
(posiadam karte Option Fusion+ z promocji Ery Blueconnect - Simlock,
notebook: IBM T42)
Napisze jak otrzymalem na moim notebooku super stabilna konfiguracje.
Potrzebne sa:
1. program GlobeTrotterConnect_Option_1.0d0-343.zip ktory umiescilem na swoim serwerze: http://mateusz.net.pl/download/GlobeTro ... d0-343.zip
2. plyta ze sterownikami z programem Option Mobility Manager z Ery lub jesli ktos nie ma sterowniki do karty PCMCIA.
3. program ktory mozna sciagnac stad: Vodafone Mobile Connect: link: http://www.business.vodafone.com/getDoc ... sUnitId=22
..... po kilku godzinach testow jednak lepsza jest opcja z wyrzuceniem wszystkiego co bylo zainstalowane dla karty PCMCIA, odinstalowanie i zainstalowanie Vodafone Mobile Connect od nowa:)
Instalujemy pierwszy program, po instalacji wkladamy dopiero karte, system zainstaluje sterowniki oprocz ostatniego, wkladamy wtedy plytke z pozycji 2 lub wskazujemy katalog gdzie system ma znalezc sobie sterownik. Instalacja przebiegnie bez klopotow. Zamykamy program z poz 1. oraz wyciagamy karte z portu PCMCIA. Instalujemy software Vodafone'a podczas instalacji wybieramy ze posiadamy siec np Vodafone UK (i tak pozniej zmienimy ustawienia). Mozliwe ze zapyta sie o restart wiec restartujemy. Nastepnie wkladamy karte i uruchamiamy program Vodafone Mobile Connect z wlozona karta i postepujemy zgodnie z komendami. Znajdzie nasza karte zapyta sie o PIN itd... Gdy juz mamy uruchomiony program wchodzimy do menu "Manage Devices" > klikamy na karcie i przycisk Edit
zmieniamy ustawienia na nastepujace: w sekcji APN:
APN:erainternet
username:erainternet
pass:erainternet
w opcji DNS mozemy ustawic wlasne dnsy, albo zostawic puste,
teraz przechodzimy do security, pozostawiamy wlaczone pola:
CHAP
MSCHAP
oraz MSCHAP v2
klikamy ok a na stronie "Apply"
Teraz wystarczy sie tylko polaczyc z siecia.
Mozemy wykonac jeszcze jedna zmiane, tym razem w aplikacji: Vodafone SMS. Musimy zmienic centrum serwisu SMS. Menu Settings a nastepnie Service centre. Wybieramy _Custom i zmieniamy numer na centrum SMS Ery: +48602951111
W razie problemow prosze pisac na gg: 2088228. U mnie zadzialalo.
Tutaj jest screen: http://mateusz.net.pl/download/fusion.jpg
Pozdrawiam
Mateusz
Pod Vista wszystko chodzi, tylko trzeba instalowac sposobem.
(posiadam karte Option Fusion+ z promocji Ery Blueconnect - Simlock,
notebook: IBM T42)
Napisze jak otrzymalem na moim notebooku super stabilna konfiguracje.
Potrzebne sa:
1. program GlobeTrotterConnect_Option_1.0d0-343.zip ktory umiescilem na swoim serwerze: http://mateusz.net.pl/download/GlobeTro ... d0-343.zip
2. plyta ze sterownikami z programem Option Mobility Manager z Ery lub jesli ktos nie ma sterowniki do karty PCMCIA.
3. program ktory mozna sciagnac stad: Vodafone Mobile Connect: link: http://www.business.vodafone.com/getDoc ... sUnitId=22
..... po kilku godzinach testow jednak lepsza jest opcja z wyrzuceniem wszystkiego co bylo zainstalowane dla karty PCMCIA, odinstalowanie i zainstalowanie Vodafone Mobile Connect od nowa:)
Instalujemy pierwszy program, po instalacji wkladamy dopiero karte, system zainstaluje sterowniki oprocz ostatniego, wkladamy wtedy plytke z pozycji 2 lub wskazujemy katalog gdzie system ma znalezc sobie sterownik. Instalacja przebiegnie bez klopotow. Zamykamy program z poz 1. oraz wyciagamy karte z portu PCMCIA. Instalujemy software Vodafone'a podczas instalacji wybieramy ze posiadamy siec np Vodafone UK (i tak pozniej zmienimy ustawienia). Mozliwe ze zapyta sie o restart wiec restartujemy. Nastepnie wkladamy karte i uruchamiamy program Vodafone Mobile Connect z wlozona karta i postepujemy zgodnie z komendami. Znajdzie nasza karte zapyta sie o PIN itd... Gdy juz mamy uruchomiony program wchodzimy do menu "Manage Devices" > klikamy na karcie i przycisk Edit
zmieniamy ustawienia na nastepujace: w sekcji APN:
APN:erainternet
username:erainternet
pass:erainternet
w opcji DNS mozemy ustawic wlasne dnsy, albo zostawic puste,
teraz przechodzimy do security, pozostawiamy wlaczone pola:
CHAP
MSCHAP
oraz MSCHAP v2
klikamy ok a na stronie "Apply"
Teraz wystarczy sie tylko polaczyc z siecia.
Mozemy wykonac jeszcze jedna zmiane, tym razem w aplikacji: Vodafone SMS. Musimy zmienic centrum serwisu SMS. Menu Settings a nastepnie Service centre. Wybieramy _Custom i zmieniamy numer na centrum SMS Ery: +48602951111
W razie problemow prosze pisac na gg: 2088228. U mnie zadzialalo.
Tutaj jest screen: http://mateusz.net.pl/download/fusion.jpg
Pozdrawiam
Mateusz
Ostatnio zmieniony 2007-05-13, 10:23 przez saturnv, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Początkujący użytkownik forum
to ja tez sie pochwale: http://www.speedtest.net/result/125384135.png