Orange Free za 19zł.

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior

Orange Free za 19zł.

Post autor: DejaVu »

Witam! Chciałbym się Was zapytać o w/w internet w Orange-czy ktoś ma i jak to działa? Na stronie Orange podają że 0GB w abonamencie więc z jaką prędkością to chodzi i gdzie jest haczyk ;) CDMA Orange miałem(jeszcze mam) przez 3lata wypowiedziałem umowę ze względu przeciążenia sieci-teraz mam CDMA Plus na 2lata-jestem zadowolony,chociaż czasami się zdarza że nie ma internetu przez chwilę lub parę minut-najczęściej podczas przeglądania stron , bo jeśli gram to internet jest.Zastanawiam się więc czy był by sens wzięcia na 16miesięcy Orange bez urządzenia w razie awarii??Wprawdzie mam dodatkowo Orange Free na kartę , ale oprócz CDMA jest tylko EDGE i wiadomo jak to działa :/ Mam ruter Orange więc czy do przeglądania stron taki net za 19zł. by wystarczył? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Orange Free za 19zł.

Post autor: wojteks »

DejaVu pisze:Na stronie Orange podają że 0GB w abonamencie więc z jaką prędkością to chodzi i gdzie jest haczyk
Trzeba przeczytać ofertę ze zrozumieniem. W tej ofercie internet działa tylko w nocy w określonych godzinach.

Edit:
A dokładnie w godzinach od 0:00 do 8:00.
Ostatnio zmieniony 2011-11-29, 19:09 przez wojteks, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW!
DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DejaVu »

Czyli nie dla mnie-gdyż ja w nocy śpię ;)
em1L
Stały użytkownik forum

Post autor: em1L »

wojteks pisze:Trzeba przeczytać ofertę ze zrozumieniem. W tej ofercie internet działa tylko w nocy w określonych godzinach.
Dodatkowo dzień poprostu nabijają ci kase na konto za każdy ściągnięty MB, gdy nie wykupisz dodatkowego pakietu danych
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

em1L pisze: poprostu nabijają ci kase na konto za każdy ściągnięty MB
Od kiedy są takie zasady? Podaj linka/szczegóły?
Nie pomagam na PW!
em1L
Stały użytkownik forum

Post autor: em1L »

Poprostu sam się na to naciągnąłem, i to sporo.
W nocy od 0:00 do 8:00 są "Szczęśliwe Godziny" i za to nic nie jest naliczane, po godzinie 8:00 nie włączają blokady tzn. ograniczenia to tych 64kbps i internet chodzi normalnie tak jakby nie było limitu.
Naliczanie jest chyba 5gr/1 MB. Ta usługa "Cała naprzód" jest automatycznie włączona, w OF 19 limit jest 0 GB, więc w dzień leci kasa dodatkowa, chyba, że wykupi się ten dodatkowy pakiet danych, są chyba 3 opcje dostępne do wyboru.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Można sobie kupować pakiety MB do tej taryfy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

em1L pisze:Ta usługa "Cała naprzód" jest automatycznie włączona
Ale można ją przecież wyłączyć.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ