Witam, jakiś czas temu mój modem z cyfrowego polsatu uległ zniszczeniu z mojej winy i postanowiłem kupić nowy na allegro, tyle że bez simlocka, ponieważ naprawa mojego modemu z cyfrowego polsatu by wyniosła 550 zł. Tak więc zobaczyłem na aukcji modem ADU-635WA i przeczytałem że bardzo dobrze łapie zasięg i nie gubi go. Tak więc zamówiłem go i po paru dniach został dostarczony. Niestety po zainstalowaniu oprogramowania do tego modemu nie może mi wykryć żadnej sieci, po kolei wykrywa mi kartę SIM a następnie pokazuje mi się w okienku nazwa Orange i nic się nie dzieje. Dodaję że abonament mam opłacony ponieważ odbieram telewizje która jest podpisana pod jedną umowę z internetem więc na pewno wszystko jest ok.
Oto pierwszy screen przedstawiający to co pokazuje mi się zaraz po zainstalowaniu programu oraz włączeniu modemu:
Oto kolejne zdjęcie, które przedstawia to co się otwiera potem, jak widać nie wykrywa żadnej sieci niczego jest tylko napis "Orange"
Dodam że mam kartę micro SIM, czytałem że niektóre modemy ich nie wykrywają.
Jeżeli możecie mi trochę pomóc będę bardzo wdzięczny. Aha zapomniałbym o jednym, napisałem do osoby która mi sprzedała ten modem prosząc o pomoc, w odpowiedzi był adres zwrotny na który trzeba przesłać modem oraz prośba o sprawdzenie czy modem wykrywa karty innych sieci. Tak więc będę musiał to sprawdzić również. Pozdrawiam Leslaw654