Witam. Mam internet radiowy. Operator standardowo ofiarował mi router TP-LINK WR543G. Jak pytałem się serwisanta jak założyć sieć wifi, polecił mi dokupić TP-LINK WR340G i z niego rozdzielać sobie sygnał na kabelek do kompa i wifi. Tak też zrobiłem, wifi działa i chcę je zabezpieczyć lecz gdy chcę się do panelu konfiguracji 340G (tego od wifi) dostać wpisuję w przeglądarkę adresik 192.168.1.1 (okazuje się że obydwa routery mają taki sam) i wywala mi bym podał hasło do 543G (ten od operatora, lecz operator zastrzegł sobie do niego dostęp).
Po podłaczeniu samego 340G nie mam połaczenia z internetem i nie mogę dostać się do jego panelu konfiguracji.
Tu moje pytanie - jak mam dostać się do konfiguracji routera 340G?
Nie moge dostać się do routera
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Rilicek
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Nie moge dostać się do routera
Do wejścia do panelu sterującego nie potrzeba mieć dostępu do internetu. Komputery muszą być tylko spięte w sieć. Routery nie mogą mieć takiego samego IP. Podepnij router WR340G kablem do komputera i zmień mu IP.
Jeszcze jest kwestia w jakim trybie ma działać WR340G.
Ma tworzyć nową podsieć, czy pracować w trybie bridge?
Jeszcze jest kwestia w jakim trybie ma działać WR340G.
Ma tworzyć nową podsieć, czy pracować w trybie bridge?
orange -> EchoLife HG612 + 2xNetgear R6220 (OpenWrt 19.07 z LuCI)
System: openSUSE
http://software.opensuse.org/
System: openSUSE
http://software.opensuse.org/
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Nie moge dostać się do routera
Problem został rozwiązany.
Wcześniej opierałem się na instrukcji, a od spodu urządzenia widniał adres jaki wklepać by wejść do konfiguracji i to on był prawidłowy
Wcześniej opierałem się na instrukcji, a od spodu urządzenia widniał adres jaki wklepać by wejść do konfiguracji i to on był prawidłowy