OPTION GLOBETROTTER hsdpa,firmware,soft,simlock,etc-ARCHIWUM
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: OPTION GLOBETROTTER hsdpa,firmware,soft,simlock,etc-ARCHIWUM
modem sprawdzony na tym fujitsu siemen na acer xx i gościu w serwisie gdzie był kupiony laptop na swoim patrzył i w kazdej systuacji to samo sie dzieje , ja jeszcze sprawdzałem modem sonyericson CG85 na fuji i tez wywalał, a gosciu w serwisie powiedział ze jak wsadził iPlusa i smigało aż miło i co ty na to , sprzetowy ?
w tym serwisie stwiedzili ze modem niby ale juz nie wiem ponieważ testowany był tez inny,
w tym serwisie stwiedzili ze modem niby ale juz nie wiem ponieważ testowany był tez inny,
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ale po co ci najnowsze stery.Skoro w innej sieci działa to znaczy że problem raczej leży po stronie operatora lub samej kary sim.Nie sugerujcie się full zasięgiem.Popatrz ja miałem taki problem:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=34095#34095
Może spróbujcie ze zwykłą karta POP stwórzcie dial-up.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=34095#34095
Może spróbujcie ze zwykłą karta POP stwórzcie dial-up.
-
- Użytkownik forum
mozesz opisać o co chodzi z kartą POP,
bo dial-up juz robilem i tez wywala nawet probowałem uzyć programu Qproga (jak dobrze pamietam nick) ale wywala mi jakis bład i nie moge nic zrobić,
problem w tym że trzeba podać PIN a do tego jest potrzebny MM, próbowałem go wyłączyc na karcie w telefonie ale pokazło że nie mozna.
bo dial-up juz robilem i tez wywala nawet probowałem uzyć programu Qproga (jak dobrze pamietam nick) ale wywala mi jakis bład i nie moge nic zrobić,
problem w tym że trzeba podać PIN a do tego jest potrzebny MM, próbowałem go wyłączyc na karcie w telefonie ale pokazło że nie mozna.
- Jaco
Na zwykłej karcie POP można wyłączyć pin.Uruchomić na niej usługę GPRS i zrobić połączenie z tą kartą.Robiłem takie próby połączeń na swoim modemie GT Combo Edge.Do połączenia używałem program @pogara.Działał za każdym razem z różnymi kartami czy to Tak-Taka ,Simdatę i PoP.Możesz poprosić BOA o możliwość wyłączenia pinu ale nie jest to łatwe.Lepszym rozwiązaniem będzie wymiana karty SIM na USIM na której prawdopodobnie pin już można sobie wyłączyć.Takie info kiedyś dostałem z Orange.
-
- Początkujący użytkownik forum
HELLO, I'VE GOT A GlobeTrotter Express 7.2 Data Card BRANDED VODAFONE. AS FAR AS YOU KNOW, IS IT AVAILABLE A NEW FIRMWARE/DRIVER?
THANKS.
THANKS.
-
- Użytkownik forum
zooster
you can send me one's drivers to the modem Option Edge and as you have this Mobile Manager
you can send me one's drivers to the modem Option Edge and as you have this Mobile Manager
-
What do you mean?!JaJachu pisze:zooster
-
- Użytkownik forum
@zooster
Already nothing thanks, devoted modem on the guarantee with the suggested exchange.
Already nothing thanks, devoted modem on the guarantee with the suggested exchange.
-
Re: Option
Nie można. Większe przepływności obsluguje inna wersja:gtmax pisze:Na początek, jestem totalnym laikiem. Mam modem gt max z 3.20 i 1.8MB, pytnie brzmi-czy można wgrać mu coś, żeby był np 3.6 bądź 7.2 MB. Czy to w ogóle jest realne i na czym polega.
http://www.option.com/products/globetro ... x_72.shtml
-
posiadam gt max-a 3.6 (7.2 ready) ... ale niestety nie mogę znaleźć do niego sterowników (działającego z nim mobility managera). Czy może ktoś mi pomóc dostać się do zasobów ze strony optiona, chodzi o oprogramowanie do tego modelu (logowania nie udało mi się poprawnie ukończyć) - model to gt max 7.2 ready ... z góry dzięki
-
No firmware/driver/software for GlobeTrotter Express 7.2???
- rb_zg
- Użytkownik forum
Ten model posiada 'Patented Zero-CDTM Plug ´n Play technology' więc sterowniki i oprogramowanie powinno zainstalować się automatycznie po włożeniu karty.tomo pisze:posiadam gt max-a 3.6 (7.2 ready) ... ale niestety nie mogę znaleźć do niego sterowników (działającego z nim mobility managera). Czy może ktoś mi pomóc dostać się do zasobów ze strony optiona, chodzi o oprogramowanie do tego modelu (logowania nie udało mi się poprawnie ukończyć) - model to gt max 7.2 ready ... z góry dzięki
--
Pozdrawiam
-
jednak sterowniki są potrzebne - jeżeli ktoś da namiar na najnowszego mobility managera będę bardzo wdzięczny - tam te sterowniki są na 100% - DZIĘKI
Kilka razy już ludziom ustawiałem Optiony na Viście. Nawet starsze MM sobie radzą. Poszukajcie, na forum są linki do oficjalnych stron z nowymi wersjami mobility managerów, jakieś wersje z 2005 nawet na Viście działały.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Przeglądając forum natknąłem się na taką aplikację GlobeTrotter Connect dla Windows Vista (http://www.option.com/support/globetrot ... oads.shtml). Przyznam, że pierwszy raz coś takiego zauważyłem. Czy to bez problemu będzie działać z Fusion+?
-
... czy nikt nie ma dostępu do pomocy technicznej firmy Globetrotter? Swoją drogą to jest co najmniej dziwne, aby firma produkująca sprzęt ograniczała dostęp do sterowników i oprogramowania do swoich produktów.
-
Karty te najczęściej dostarczane są w wersji OEM i odpowiedzialność za sterowniki i oprogramowanie przechodzi najczęściej na danego operatora.
A tak naprawdę nie komplikujmy: wszystkie te karty to zwykłe modemy i część opcji w programie - oprócz wodotrysków - jest ustawialna z pozycji systemu / skryptu / itp.. Wszystko, co jest potrzebne, to device driver
A tak naprawdę nie komplikujmy: wszystkie te karty to zwykłe modemy i część opcji w programie - oprócz wodotrysków - jest ustawialna z pozycji systemu / skryptu / itp.. Wszystko, co jest potrzebne, to device driver

-
Does anyone know english here?!zooster pisze:No firmware/driver/software for GlobeTrotter Express 7.2???
-
1. I do know English a bit.
2. AFAIK nothing new was published for this card lately. But I might be wrong.
-
Ok, thank you for this answer at leastkrzemien pisze:1. I do know English a bit.

-
- Użytkownik forum
czy coś sie ruszyło z dziedziny sciagania simlocków z modemów Optiona GTmax lub GT3g emema np sieć t-mobile lub vodafone i innych.
-
W Wawie już odblokowywują choć cena 200PLN jeszcze odstrasza:-(mop pisze:czy coś sie ruszyło z dziedziny sciagania simlocków z modemów Optiona GTmax lub GT3g emema np sieć t-mobile lub vodafone i innych.
pozdr,
ArMan
-
- Użytkownik forum
arman podaj jakieś namiary?
-
- Użytkownik forum
moja karta już nie ma simlocka.....wiecej na priv
-
Idź do pierwszego lepszego sklepu z komórkami w centrum Wawy i zapytaj.mop pisze:arman podaj jakieś namiary?
Jak dla mnie cena na razie nie akceptowalna. Odwiedziłem lub dzwoniłem do kilku takich magików ale najtaniej chcą 150PLN.
Jak ktoś znajdzie za 100PLN to niech da znać.
pozdrawiam,
ArMan
-
Yark,yark pisze:moja karta już nie ma simlocka.....wiecej na priv
Gadaliśmy troszkę przez telefon i na gg ale później już nie odpisywałeś.
Jeśli chcesz pozyskać klientów na zdjęcie sima to przynajmniej napisz:
a) robisz to sam lub zlecasz?
b) ile kosztuje taka impreza i gdzie można to zrobić
Jak dla mnie to usunięcie sima jest opłacalne za 100PLN'ów nie więcej - kartę z usuniętym simlockiem można kupić od 400PLN (HSDPA) - na allegro nawet są po 450PLN bez wychodzenia z domu więc nie pisz ludziom, że usuniesz simlocka za 250/300PLN'ów:-)
- Jaco
Panie i Panowie bez emocji prosimy.
Na moją wiedzę na temat usunięcia blokady simlock z kart od naszego operatora to nie da się tego zrobić.Dowiadywałem się w laboratorium Ery gdzie mi usuwano simlock z mojej karty EDGE COMBO że wszystkie karty są rejestrowane w specjalnym systemie.Po zakupie takiej karty u opa zostaje zarejestrowana do tego systemu i dopiero po upływie umowy lub jak inaczej jest to zapisane (modem bez umowy)jest usuwana blokada simlock.Nie wiem natomiast jak to jest dla kart z zagranicy.
Rozmawiałem nawet z tym gościem prywatnie poza biurem pracy i nie da się ominąć procedury sprawdzania karty.
Także w obecnej chwili jest to raczej nie możliwe.
Proszę bez emocji
Na moją wiedzę na temat usunięcia blokady simlock z kart od naszego operatora to nie da się tego zrobić.Dowiadywałem się w laboratorium Ery gdzie mi usuwano simlock z mojej karty EDGE COMBO że wszystkie karty są rejestrowane w specjalnym systemie.Po zakupie takiej karty u opa zostaje zarejestrowana do tego systemu i dopiero po upływie umowy lub jak inaczej jest to zapisane (modem bez umowy)jest usuwana blokada simlock.Nie wiem natomiast jak to jest dla kart z zagranicy.
Rozmawiałem nawet z tym gościem prywatnie poza biurem pracy i nie da się ominąć procedury sprawdzania karty.
Także w obecnej chwili jest to raczej nie możliwe.
Proszę bez emocji

-
przeczytałem powyższe posty i w dalszym ciagu nie potrafie sobie poradzić. Siostra zakupiła laptopa z vistą....wczoraj zakupiła Iplusa i problem ze sterami się pojawił. Proszę o link do sterów modem PCMCIA globetroter edge. Ja mimo waszych linków które podaliście nie potrafie odszukac właścwego. Z reguły jak mam problem to ide do znajomego ale on mnie poinformował, że w ogóle nie ma do tego sterowników i kazał mi przeinstalować system na xp lub 2000... ale nie po to był laptop kupowany z systemem by wgrywać pirata lub dokupować licencję na xp.
wcześniej nie miałem do czynienia z tego typu sprzętem tak więc w razie odpowiedzi na ten post prosze zwracać się jak do <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> który rozumie co drugi wyraz (no może nie aż tak...ale w razie czego prosze o jasne sformułowania)
jeżeli popełniłem błąd w umieszczeniu tego posta to oznacza to, że:
- regulamin przeczytałem pobieznie - za długi !!
- posty powyżej przeczytałem ale niezrozumiałem
- poszedłem jak większość nowicjuszy na forum na łatwiznę
jeżeli odbierzecie to jako myślnik trzeci to niech stanie mi się to wybaczone - liczę na pomoc nie złośliwość
wcześniej nie miałem do czynienia z tego typu sprzętem tak więc w razie odpowiedzi na ten post prosze zwracać się jak do <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> który rozumie co drugi wyraz (no może nie aż tak...ale w razie czego prosze o jasne sformułowania)
jeżeli popełniłem błąd w umieszczeniu tego posta to oznacza to, że:
- regulamin przeczytałem pobieznie - za długi !!
- posty powyżej przeczytałem ale niezrozumiałem
- poszedłem jak większość nowicjuszy na forum na łatwiznę
jeżeli odbierzecie to jako myślnik trzeci to niech stanie mi się to wybaczone - liczę na pomoc nie złośliwość