iPlus Cesja
Moderator: Moderatorzy
- Pawe???
- Użytkownik forum
iPlus Cesja
Chciałbym przenieść umowę Iplusa na innego użytkownika by móc odliczać internet od podatku. Służy do tego (o ile wiem) cesja.
1. Ile kosztuje taka cesja? Wiem, że muszą być obaj użytkownicy (dotychczasowy i nowy) by podpisać cesję. Czy jeszcze coś muszę wiedzieć? jakieś rady ;-)
2. Czy cesję muszę podpisać w tym salonie, w którym podpisywałem umowę czy obojętnie?
3. Muszę brać ze sobą umowę?
Mam opcję Iplus 110 dla osób fizycznych.
1. Ile kosztuje taka cesja? Wiem, że muszą być obaj użytkownicy (dotychczasowy i nowy) by podpisać cesję. Czy jeszcze coś muszę wiedzieć? jakieś rady ;-)
2. Czy cesję muszę podpisać w tym salonie, w którym podpisywałem umowę czy obojętnie?
3. Muszę brać ze sobą umowę?
Mam opcję Iplus 110 dla osób fizycznych.
iPlus 110 + Comander2 ~20kB/s
-
- Stały użytkownik forum
Re: iPlus Cesja
Nie wiem ile taka cesja (spytaj w salonie)
Umowę weż na wszelki wypadek.
Możesz to zrobić w każdym autoryzowanym salonie plusa
Umowę weż na wszelki wypadek.
Możesz to zrobić w każdym autoryzowanym salonie plusa

- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Jak byś wiedział ile to oksztuje to daj znać na forum, albo napisz mi na PW, możliwe że z tego skorzystam.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
To ja może powiem jak to jest w Orange, może się komuś przyda, albo podobnie w Plusie będzie.
Muszą być obydwie strony przy tym.
Dotychczasowy abonent przynosi:
- umowę, wraz z aktualnym aneksem
- dokument tożsamości Dowód osobisty (dok. firmy)
- ostatnia faktura
Przyszły abonent:
- Dowód osobisty
- Jeżeli jest to firma to wszystkie dokumenty firmy
- Jakiś warunek dostępu do usługi: zaświadczenie o zatrudnieniu, ostatni rachunek za prąd, gaz, czynsz lub tel stacj. - chyba ze przyszły abonent jest już abonentem danej sieci to te papierki są nieważne
pozdro NW
Muszą być obydwie strony przy tym.
Dotychczasowy abonent przynosi:
- umowę, wraz z aktualnym aneksem
- dokument tożsamości Dowód osobisty (dok. firmy)
- ostatnia faktura
Przyszły abonent:
- Dowód osobisty
- Jeżeli jest to firma to wszystkie dokumenty firmy
- Jakiś warunek dostępu do usługi: zaświadczenie o zatrudnieniu, ostatni rachunek za prąd, gaz, czynsz lub tel stacj. - chyba ze przyszły abonent jest już abonentem danej sieci to te papierki są nieważne

pozdro NW
- sus
- Specjalista bezprzewodowy-junior
hmm
robilem 2 razy cesje iPlusa,pierwszy raz robilem to na odleglosc tzn ktos sprzedawal mi z Warszawy modem oraz karte sim z abonamentem,przyslal mi umowe cesji do podpisania ktora odeslalem i nastepnie dostalem modem i karte sim i wcale nie musialem nigdzie jechac, podawalem tylko moje dane do umowy i wszystko odbywalo sie poprzez kurierow,robilem rowniez cesje na miejscu tu gdzie mieszkam i tu juz byly obie strony,potrzebne 2 dowody tozsamosci i np.swistek o zameldowaniu dla cedenta,koszty cesji to 30zl,trwa to ok godziny
Cesja w Plusie wyglada tak, ze przychodzisz razem z poprzednim wlascicielem (osoba upowazniona do podpisywania umow w przypadku firm lub odpowiednie pelnomocnitwo) do Salonu Firmowego.
Poprzedni wlasciciel ma miec dowod osobisty i znac numer telefonu przypisany/numer karty SIM/NIP swojej firmy <- niepotrzbne skreslic.
Nowy wlasciciel ma miec: dowod osobisty, drugi dokument ze zdjeciem oraz jakies poswiadczenie (zameldowania/od pracodawcy/z uczelni/karta kredytowa <-- do wyboru) albo dokumenty firmy.
Koszt cesji to 25 PLN netto czyli 30,50 PLN brutto. Przejmuje sie przy tym warunki promocyjne jakie ciazyly na numerze (okres umowy, zakaz zmiany taryfy, itp.)
Poprzedni wlasciciel ma miec dowod osobisty i znac numer telefonu przypisany/numer karty SIM/NIP swojej firmy <- niepotrzbne skreslic.
Nowy wlasciciel ma miec: dowod osobisty, drugi dokument ze zdjeciem oraz jakies poswiadczenie (zameldowania/od pracodawcy/z uczelni/karta kredytowa <-- do wyboru) albo dokumenty firmy.
Koszt cesji to 25 PLN netto czyli 30,50 PLN brutto. Przejmuje sie przy tym warunki promocyjne jakie ciazyly na numerze (okres umowy, zakaz zmiany taryfy, itp.)