Kilka słów ode mnie:
No więc, jestem zadowolony z modemu ktory posiadam, choć posiada on tylko GPRS (max 53,6 kb/s -> 6,7 KB/s) i EDGE (max 236,8 kb/s -> 29,6 KB/s) i nie posiada UMTS-u (max 348 kb/s -> 43,5 KB/s) to nie płaczę bo jestem zaledwie w zasięgu EDGE. NetBox2 wygląda bardzo solidnie, nie ma w nim elementów które można uszkodzić, takich jak antena zewnętrzna. Nigdy nie miałem problemów z jego działaniem, nigdy się nie zawieszał itp. Minusem jest mo że nie ma wejścia na dodatkowe zasilanie, ale można to zastąpić urządzeniem takim jak HUB USB (z zasiliczem). Dużym plusem jest to że od początku nie miał blokady SIMLOCK. Modem ten produkuje firma MobileBox, strona tej firmy jest TUTAJ.
Specifikacja sprzętowa:
- Praca w sieciach EDGE/GPRS/GSM (850/900/1800/1900 MHz)
- Obsługa wiadomości tekstowych SMS
- Obsługa połączeń CSD
- Port USB 2.0 zgodny wstecznie ze standardem 1.1
- Zasilanie przez kabel USB
- Dioda sygnalizacyjna pokazująca zasilanie (stałe świecenie diody) oraz przesyłanie danych (świecenie pulsacyjne diody) [u mnie od początku przy przesyłaniu danych nie pulsuje, ale nie przeszkadza mi to]
- Gniazdo anteny zewnętrznej
- Zgodność ze standardowym zestawem komend AT
- Eleganckie i subtelne wzornictwo

Wyamgania sprzętowe:
Komputer z procesorem Pentium II lub lepszym, 128 MB RAM, 30 MB wolnego miejsca na dysku, system operacyjny Microsoft Windows 2000/XP lub Windows Vista, wolne złącze USB.
Teraz troszkę obrazków

Tak wygląda.

Wejście USB.

Szufladka na SIM.

Wejście na kabel antenowy z wtyczką SMA.

Wtyczka SMA.
Podsumowując chciał bym powiedzieć że NetBox2 w miejscach gdzie nie ma zasięgu 3G sprawuje się rewelacyjnie. Mój zestew NetBox2+HUB|USB+AKT16,5dBi bardzo dobrze i wydajnie działa.
Dorzucam jeszcze link do strony którą sam zrobiłem o tym modemie LINK Warto zajrzeć, jeste wiele ciekawych info nie tylko o NetBox2.
Oczywiście usprawiedliwiam TO ponieważ chodziło tam głównie o ankietę.
Tutaj można obejrzeć wyniki jakie osiągam KLIK teraz jest troszkę słabiej bo jestem zmuszony <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z innego BTS-a.
Pozdrawiam