Powracając do tematu to:
1. Zmieniłem dostawce ISP z Dialogu na Vectre...
2. Vectra dała mi swój modem-router-wifi Cisco EPC3925 wtedy zaczął się problem, gdyż w dzień tzn. 12-24 mam transfer 24Mb/s i to działa jak po wifi tak i po kablu. W nocy od 24-12 mam mieć transfer rzędu 64Mb/s
3. Transfer przez sieć bezprzewodową w dzień jest na poziomie 24Mb/s a w nocy 17-18Mb/s i tutaj się zdziwiłem bo nie dość, że nie wzrósł to zmalał. Po kablu wszystko jest w normie.
4. Pogrzebałem w ustawieniach routera i próbowałem wymusić transfer na WiFi więc przestawiłem z trybu Automatic na 150Mbps lecz dalej było to samo.
5. Do routera Cisco podłączyłem TL-WR1043ND i skonfigurowałem. Sprawdziłem transfer nocą po kablu i był taki jak przez sam router Cisco następnie sprawdziłem transfer po Sieci Bezprzewodowej i ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłem prędkość rzędu 41-43Mb/s...
Moje pytanie jest takie: Czy jest jakieś ustawienie naktórym poszło by mi pełne 64Mb/s? Chodzi mi o router TP-Link (WR1043ND) bo lepiej mi się na nim pracuje ale nie zaszkodzi też jeśli ktoś wie jak to skonfigurować na Cisco EPC3925.