Moderator: Moderatorzy
Po limicie obcinają prędkość do 64kbps.skoku8 pisze:a on stwierdził że nie O.o i że prędkość nie wiele spadnie ale do ilu to już nie powiedział
Lepszy kabel a i dobra radiówka tez jest lepsza i bez limitu.skoku8 pisze: Jest sens się pakować w to CDMA?
Może za jakiś czas będą mieli EVDO Rev.B ale na obecną chwilę jest to Rev.A a to znaczy że teoretyczna prędkość połączenia to 3.1Mbps (praktycznie da się uzyskać 2.7-2.8Mbps jak jesteś sam na bazie. Obecnie w związku z dużym obciążeniem transfery większe niż 1Mbps trudno zobaczyć a wieczorami to 100-300kbps.skoku8 pisze:technologia idzie do przodu
Neostrada a jak się nie da to radiówka (o ile dobrze działa). Jak musi być komórkowy to ten w którego zasięgu 3G jesteś (sprawdź telefonem z 3G na 900Mhz i 2100MHz)skoku8 pisze:Co byście zrobili na moim miejscu?
Jaka jest w Twojej okolicy to nie wiem, poszukaj może coś znajdziesz i przepytasz użytkowników czy są zadowoleni.skoku8 pisze: A radiówka pewnie droga jest i wolna ?
Coś się tak uparł na to CDMA? Weź Orange Free, w nim jest dostęp do 3G i CDMA. Będziesz miał wybór.skoku8 pisze: Ogólnie wychodzi na to że CDMA mi się nie opłaca
Tylko skąd sprzęt do tego CDMA w Orange free? Od ponad miesiąca, Orange mimo reklamowych kuszeń tym standardem nie oferuje żadnego sprzętu obsługującego pasmo CDMA.skoku8 pisze:
Weź Orange Free, w nim jest dostęp do 3G i CDMA. Będziesz miał wybór.
To już inna bajka, ja przedstawiam możliwe rozwiązania a nie szczegółowy wybór sprzętu.trybun pisze: Od ponad miesiąca, Orange mimo reklamowych kuszeń tym standardem nie oferuje żadnego sprzętu
Jasne. Ale zastanawiające o co chodzi firmie Orange. Czy to jakaś chwilowa fuszerka dostawców sprzętu, czy po cichu wycofywanie standardu CDMA z Orange Free.wojteks pisze: To już inna bajka, ja przedstawiam możliwe rozwiązania a nie szczegółowy wybór sprzętu.
Raczej w ogóle utrudnianie zakupu CDMA ponieważ infrastruktura jest przeciążona na maksa i transfery użytkowników CDMA wieczorami są tragiczne. I tak jest dobrze że jakiś obrót używanym sprzętem do CDMA jest bo innego nie będzie poza pochodzącym z oficjalnej dystrybucji Orange. To dość mocno limituje ilość użytkowników.trybun pisze:czy po cichu wycofywanie standardu CDMA z Orange Free.
Dziś w Orange CDMA mam nowy okres rozliczeniowy więc podłączyłem ruter od nich-no i tragedia,w grze Battelfield3 wybrałem serwer z PINGiem 119 a gra się słabiutko,są przycinki i cofa mojego żołnierza i ciężko kogoś ustrzelićwojteks pisze:infrastruktura jest przeciążona na maksa i transfery użytkowników CDMA wieczorami są tragiczne