Witam,
Dostałem z niemiec router E970 i po podłączeniu kablem usb działa ok jako modem usb ale nie zapalaja sie kontrolki power i wifi. Czy wifi włacza sie jakos specjanie, bo przycisk power wyłącza calkowicie urzadzenie ?
Router Huawei E970 nie działa wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Router Huawei E970 nie działa wifi
Wifi można włączać i wyłączać w ustawieniach wpisując w przeglądarce 192.168.1.1 (domyślne hasło admin).
O tyle dziwne jest, że nie świeci się power, może coś nie tak ze sprzętem.viper80 pisze:...nie zapalaja sie kontrolki power i wifi....
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W tym routerze IIRC masz albo USB albo WIFI. Do WIFI potrzebujesz zewnetrzne zasilanie.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Chyba cos nie tak jest ze sprzetem, podłączyłem zasilanie i efekt jest taki sam czyli swieci Signal oraz mode. Co ciekawe przez usb internet działa bezproblemowo.
Do ustawien mozna sie chyba dostać przez wifi, ktore nie działa.
edit.
Dzisiaj podłączyłem modem do laptopa i wszystko sie włączyło tak jak powinno, wifi działało i nawet zrobilem reset zeby zresetowac hasło. Po ustawieniu parametrów wszystko działało jak powinno ale po odłączeniu od kompa i podłaczeniu do zasilacza znowu nie zapala sie kontrolka power i wlan.
Do ustawien mozna sie chyba dostać przez wifi, ktore nie działa.
edit.
Dzisiaj podłączyłem modem do laptopa i wszystko sie włączyło tak jak powinno, wifi działało i nawet zrobilem reset zeby zresetowac hasło. Po ustawieniu parametrów wszystko działało jak powinno ale po odłączeniu od kompa i podłaczeniu do zasilacza znowu nie zapala sie kontrolka power i wlan.