livebox bezprzewodowo z dekloderem tv [neostrada]
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
livebox bezprzewodowo z dekloderem tv [neostrada]
Witam jestem nowy na forum wiec chcialbym sie ze wszystkimi przywitac. Otóz zachcialem sobie tv od neosrady (tv z satelity) no i dostarczon mi to niesczescie livebox 2.0.. Wczesniej mialem sam internet 20MB i korzystalem z mojego routera TP-W8901G teraz do tego dochodzi jeszcze livebox 2.0 oraz ZTE ZX10 W300 i otoz oje pytanie czy da sie ustawic tye urzadzenia aby to livebox byl bezprzewodowy podpiety z dekoerem ? na internecie wielu ludzi pisze ze tak ma ja jestem zielony w sprawach sieci wiec prosilbym o pomoc.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: livebox bezprzewodowo z dekloderem tv [neostrada]
Z tego co inni pisali, jeśli ma się TV po satelicie, to wystarcza jeden accespoint który musisz kupić, wystarczy go skonfigurować (jako clienta) i podpiąć do dekodera.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
Możesz nie używać LiveBoxa bo nie jest konieczny przy tej opcji telewizji.grzychu pisze:czy da sie ustawic tye urzadzenia aby to livebox byl bezprzewodowy podpiety z dekoerem
Profilaktycznie polecałbym co najmniej 2 portowy powiedzmy Ovislink WL4560 albo lepiej WL5470 bo zaraz się okaże że TV można podłączyć do internetu a obok stoi konsola która potrzebuje podłączenia do internetu.krystianb pisze:to wystarcza jeden accespoint
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
a nie ma mozliwosci zrobienia clienta z ktoregos z tych dostepnych routerow ? tp albo zte ? bo dokupowywanie ap troche kosztuje
- wojteks
- *** Administrator ***
LB tego trybu nie ma a ZTE nie wiem ale też raczej nie.grzychu pisze:a nie ma mozliwosci zrobienia clienta z ktoregos z tych dostepnych routerow
To rób kablem, będzie taniej.grzychu pisze: bo dokupowywanie ap troche kosztuje
Nie pomagam na PW!
- krzywyzzz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A jaki router będzie działał zamiast livaboxa 2.0 w którym usługa TV przesyłana jest przez łącze ADSL2+ ? Jakie są parametry VPI/VCI dla fizycznego portu Ethernet ?