wojteks pisze:
<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Powinien ale ten sygnał coś słaby jest.
taki jakiś słaby zasięg jest, podłączyliśmy antene do tego rutera i sygnał jest tylko na 10%

masakra lub źle ustawiliśmy antene. Jutro jeszcze coś pokombinujemy, ewentualnie może jest coś z kablem bo za krótki był i dali mi jakąś przedłużkę do tego kabla może to wina tego. Ale jeszcze mam inne pytanie.
U mnie w domu jak podłączałem antene panelową do G.Duo to sygnał łapał z mojego rutera adsl na 90% i łączył ładnie i wszystko dało się elegancko skonfigurować. A u znajomego u którego ma być nie dość, że antene daliśmy na dach z którego ładnie widać niby nadajnik to łapie na 10% oraz jakieś problemy są z konfiguracją. U mnie po podłączeniu kablem odrazu łączyło z G.Duo a u znajomego trzeba wpisywać adres sieciówki na 192.168.1.1 dopiero wtedy łączy z G.Duo (192.168.1.254), tak chyba nie powinno być. Skonfigurowałem wifi, na laptopie łączy się z nim ale juś wyskakuje "ograniczona łączność" i przez wifi nie da się wejść w ustawienia rutera. Masakra jakaś. Jutro coś podziałam z tą anteną i zresetuje G.Duo może zapamiętał jakieś dziwne ustawienia i fixuje.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-12-28, 19:14 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>