BC limit 2GB -> 3GB ->2GB?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Sparrow
Użytkownik forum

BC limit 2GB -> 3GB ->2GB?

Post autor: Sparrow »

Czy ktoś się orientuje jak na chwilę obecną wygląda sprawa z limitami w blueconnect dla "starych" abonentów?
Jak podpisywałem umowę (lipiec 2006) max limit był standardowo 2GB i tak mniej więcej obcinali. Pod koniec roku został podniesiony do 3GB i dotyczyło to chyba też dotychczasowych klientów(przez kilka kolejnych miesięcy , wnioskując po rachunku szczegółowym, dopiero wtedy przycinali) a teraz znowu obcinają mi z aptekarską dokładnością po ok 2GB....
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: BC limit 2GB -> 3GB ->2GB?

Post autor: Jaco »

Nie podnieśli do 3 GB tylko do 4 GB.Dopóki masz starą umowę masz 2 GB z chwilą jej zakończenia i podpisania aneksu na nowo dostaniesz 4 GB limitu.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Swoją drogą to niesamowite, że starzy klienci, którzy pewnie też więcej zapłacili za modem są gorzej traktowani od nowych. Na szczęście możesz pożegnać się z takim traktowaniem już teraz. Masz wyjątkową okazję:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6649
Awatar użytkownika
Jaco

Ufo atakuje pisze:Swoją drogą to niesamowite, że starzy klienci, którzy pewnie też więcej zapłacili za modem są gorzej traktowani od nowych.
Sam tego doświadczyłem jak kończyła mi się umowa roczna.Napisałem do BOA czy mają dla mnie ofertę i dostałem link do oferty dla nowych klientów.Rozwiązałem umowę.
Dodam jeszcze że jestem w Erze od 2000 roku i nie trafiła mi się okazja wymiany telefonu dla przykładu.Zadzwoniłem do BOA z zapytaniem ile trzeba czasu być abonentem aby dostąpić takiego zaszczytu.Nie potrafili odpowiedzieć.Wymówki były takie że akurat operator dla pana nie miał takiej propozycji.Nie wiem czy się :lol: czy :cry: .
Ostatnio zmieniony 2007-04-27, 22:54 przez Jaco, łącznie zmieniany 2 razy.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Ufo atakuje pisze:Swoją drogą to niesamowite, że starzy klienci, którzy pewnie też więcej zapłacili za modem są gorzej traktowani od nowych.
To niestety norma u wszystkich operatorów :(
Mogę tu podać kilka przykładów swoich czy moich znajomych...

Jedynie chyba tylko Era-tak tak (jeżeli chodzi o operatorów) promuje jakoś tych, którzy dłużej korzystają z ich usług.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
NewWalk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: NewWalk »

Orange GO i Orange POP też ma coś więcej dla stałych użytkowników :)

A co do propozycji na kontynuację umowy to jest temat rzeka i to u każdego operatora :? Sieci wychodzą często z tego założenia że klient nie odejdzie tak łatwo bo ma pewnie znajomych w danej sieci itp... A to wcale prawda nie jest, bo sam widzę jak całe rodziny przechodzą między operatorami. I wybierają nie koniecznie najlepsze dla nich rozwiązania...

Ale prawda jest taka jeżeli ktoś płaci rachunki za telefon na czas i średni rachunek to ponad 70 PLN to nie zostanie źle potraktowany przez operatora... Oczywiście muszę dodać słowo "przeważnie" 8)
Awatar użytkownika
Jaco

NewWalk pisze: klient nie odejdzie tak łatwo bo ma pewnie znajomych w danej sieci itp
Korzystając z karty do Internetu Data po co mi znajomi.Mnie chodziło tylko o internet.:lol:
NewWalk pisze:Ale prawda jest taka jeżeli ktoś płaci rachunki za telefon na czas i średni rachunek to ponad 70 PLN to nie zostanie źle potraktowany przez operatora... Oczywiście muszę dodać słowo "przeważnie" 8)
Przez rok mając umowę na BC 79 netto i dodając własny abonament miesięcznie było to co najmniej 150 zeta i to wychodzi na ''przeważnie'' uważanie klienta. :lol:
NewWalk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: NewWalk »

sieci każdy kontrakt rozpatrują indywidualnie / osobno...
Niestety nie doczekaliśmy się jeszcze fajnych propozycji na przedłużenie umowy - mówię tu w imieniu użytkowników internetu bezprzewodowego...

Ale wszystko idzie ku dobremu... Usługa ta staje się popularniejsza, więc sieci będą starały się bardziej o klientów na necik :)
Sparrow
Użytkownik forum

Post autor: Sparrow »

Ufo atakuje pisze:Swoją drogą to niesamowite, że starzy klienci, którzy pewnie też więcej zapłacili za modem są gorzej traktowani od nowych. Na szczęście możesz pożegnać się z takim traktowaniem już teraz. Masz wyjątkową okazję:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6649
Era rozsyłała te aneksy już prawie 2 m-ce temu. Także teraz to chyba już okazja została przegapiona ... :?
Awatar użytkownika
tolkien1980
Początkujący użytkownik forum

Post autor: tolkien1980 »

Sparrow pisze:Era rozsyłała te aneksy już prawie 2 m-ce temu. Także teraz to chyba już okazja została przegapiona ... :?
Niestety, ale tak. Ja też przegapiłem. I teraz muszę się dalej męczyć, zwłaszcza, że jak rok temu podpisywałem umowę, to obowiązuje mnie limit 500 MB.

A przycinają różnie. Z reguły nie zdarzyło się żeby przycięli wcześniej, zwykle przekraczam o jakieś 200 lub 300 MB i dopiero tną. A te 3 GB, które osiągnąłeś to zapewne przez ich gapiostwo, ponieważ raz nawet doszedłem do 2 GB zanim się zorientowali.
Awatar użytkownika
JacekG
Stały użytkownik forum

Post autor: JacekG »

u mnie 2letnia umowa BC kończy się jesienią tego roku i propozycja podwyższenia limitu do 4GB w zamian za przedłużenie umowy jest śmieszna.
Dziwne, że przez 2 lata nie zmienili warunków finansowych, teraz to się niestety opłaca wrócić do neo
BTS_CID2299 Merlin XU 870 WRT54G3G
ODPOWIEDZ