Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
unpublished
Stały użytkownik forum

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: unpublished »

janek222 pisze:Nie prowokuj bo jeszcze zrobię :D
:brawa: bardzo poprosimy :)

W kwestii TNI i taryf nocnych: przydała by się taka opcja po której zaznaczeniu (w tych godzinach nocnych) ilość impulsów była by zerowa, a zarazem i koszt, wtedy automatycznie nie było by to to wliczane do okresu rozliczniowego. (oczywiście jeżeli połączenie jest 6.00-9.00 to o 8.00 automatycznie zaczynał by bić licznik z impulsami). Przepraszam jeżeli źle kombinuje, ale wydaje mi się to najprostsze rozwiązanie.

Pozdrawiam
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: janek222 »

unpublished pisze:bardzo poprosimy
No niestety, nawet jakbym to zrobił to ani bym z tego nie korzystał ani bym nie upublicznił. Nawet nic nie będę robił w celach testowych choć kiedyś się nad tym zastanawiałem.
unpublished pisze:W kwestii TNI i taryf nocnych: przydała by się taka opcja po której zaznaczeniu (w tych godzinach nocnych) ilość impulsów była by zerowa, a zarazem i koszt, wtedy automatycznie nie było by to to wliczane do okresu rozliczniowego. (oczywiście jeżeli połączenie jest 6.00-9.00 to o 8.00 automatycznie zaczynał by bić licznik z impulsami). Przepraszam jeżeli źle kombinuje, ale wydaje mi się to najprostsze rozwiązanie.
Ale już tak jest (powinno być), dlatego prosiłem o testy: Ustawienia -> Okres rozliczeniowy -> Twórz statystyki dla taryfy nocnej. Co może być jeszcze do zmiany to automatyczne zerowanie liczników statystyk dziennych po północy i w razie potrzeby okresu rozliczeniowego jeżeli się zmieni. W tej chwili ponowne uruchomienie programu po północy powinno te statystyki wyzerować. Po 9.00 transfer automatycznie powinien zacząć się naliczać.
Pozdrawiam
Janek
Awatar użytkownika
unpublished
Stały użytkownik forum

Witam,
janek222 pisze:Ale już tak jest (powinno być), dlatego prosiłem o testy: Ustawienia -> Okres rozliczeniowy -> Twórz statystyki dla taryfy nocnej. Co może być jeszcze do zmiany to automatyczne zerowanie liczników statystyk dziennych po północy i w razie potrzeby okresu rozliczeniowego jeżeli się zmieni. W tej chwili ponowne uruchomienie programu po północy powinno te statystyki wyzerować. Po 9.00 transfer automatycznie powinien zacząć się naliczać.
Tak, tak jest ta opcja i z tego co widziałem działa! Jak to pisałem miałem starą wersję bo poprzednia beta nie działała bez biblioteki i tylko teoretyzowałem. W każdym razie teraz wszystko jest OK. Nie bardzo tylko wiem co miałeś na myśli pisząc o tym automatycznym zerowaniu statystyk dziennych?

Mam jeszcze pewne sugestie odnośnie TNI:

1) Automatyczny okres rozliczeniowy jest zaznaczany np. od 10 grudnia do 10 stycznia, w praktyce natomiast na fakturach wygląda to tak że jest od 10 grudnia do 9 stycznia.

2) Czy można dodać opcję automatycznego zaokrąglania sumy transferu każdego połączenia do 1M, gdyż w praktyce i wg informacji jakie uzyskałem w BOK każda sesja/połączenie jest zaokrąglane do 1MB, a wiadomo przez cały miesiąc może się zrobić całkiem niezła różnica (oczywiście opcjonalnie bo nie każdemu może pasować)

3) Czy można zrobić zapamiętywanie ustawień godzin w opcji rozłącz/połącz/wyłącz z Internetem o godzinie. Na sztywno jest wstawiona 5.00 i za każdym razem muszę zmieniać godzinę rozłączenia na 7.59. Przydało by się ewentualnie by opcja rozłącz z Internetem o godzinie (jej zaznaczenie) w ogóle nie było resetowane po wyjściu z programu, ale to wg uznania.

4) Opcjonalna (bo nie każdemu może pasować) automatyczna minimalizacja do tray programu po uzyskaniu połączenia - przydatne w mojej ocenie (soft era/orange posiada to).

5) Jeszcze jedna sprawa, czy w przyszłości była by możliwość edycji statystyk (chodzi mi o menu statystyki--->sesje i korekty) tak by wybrać którąś linijkę i przynajmniej mieć możliwość skasowania jej. Było by to przydatne np. gdy zrobi się błędną korektę transferu lub zrobi jednorazowe połączenie z innej karty sim.

Wielkie dzięki za inicjatywę, czas i pracę którą w to wszystko wkładasz!

Pozdrawiam i miłego wieczoru.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Chris-Kr »

Pozwolę sobie przynajmniej częściowo wyręczyć w odpowiedzi Autora programu.
unpublished pisze: 1) Automatyczny okres rozliczeniowy jest zaznaczany np. od 10 grudnia do 10 stycznia, w praktyce natomiast na fakturach wygląda to tak że jest od 10 grudnia do 9 stycznia.
Jest dobrze i logicznie!
Okres podany na fakturze zawiera w sobie daty skrajne, czyli np. w podanym przez ciebie przykładzie obejmuje on okres od godz. 00:00 dnia 10 grudnia, do godz. 24:00 dnia 9 stycznia, a okres rozliczeniowy zdefiniowany w TNI obejmuje okres od odz. 00:00 dnia 10 grudnia, do godz. 00:00 dnia 10 stycznia, czyli okres dokładnie ten sam!
2) Czy można dodać opcję automatycznego zaokrąglania sumy transferu każdego połączenia do 1M, gdyż w praktyce i wg informacji jakie uzyskałem w BOK każda sesja/połączenie jest zaokrąglane do 1MB, a wiadomo przez cały miesiąc może się zrobić całkiem niezła różnica (oczywiście opcjonalnie bo nie każdemu może pasować)
Sesje wcale nie są zaokrąglane, tylko operatorzy do naliczania transferu stosują tzw. jednostki taryfikacji i u różnych operatorów mają one różną wartość, poczynając od 1 bajta, a kończąc (jak widzę) nawet na jednym megabajcie.
Im ta jednostka jest większa, tym szybciej schodzą środki z konta.
Aby TNI poprawnie naliczało zużyty transfer, w menu Ustawienia > Okres rozliczeniowy należy w ramce "Bajtów w impulsie" nastawić wielkość tej jednostki taryfikacji.
Być może należałoby zmienić nazwę tej ramki na właśnie "Jednostka taryfikacji".
Na marginesie: U którego to operatora jednostka taryfikacji wynosi 1 MB i w jakiej taryfie?
Niestety, ale Ty będziesz musiał u siebie jako jednostkę taryfikacji ustawić 1048576 B (1 MB). Ale o to pretensje możesz mieć tylko do swojego operatora ;)
5) Jeszcze jedna sprawa, czy w przyszłości była by możliwość edycji statystyk (chodzi mi o menu statystyki--->sesje i korekty) tak by wybrać którąś linijkę i przynajmniej mieć możliwość skasowania jej. Było by to przydatne np. gdy zrobi się błędną korektę transferu lub zrobi jednorazowe połączenie z innej karty sim.
Błędną korektę możesz poprawić drugą korektą o przeciwnej wartości.
Z kolei jak chodzi o transfer wykonany inna kartą SIM, to TNI (po włączeniu tej opcji) rozróżnia karty i dla każdej z nich oblicza transfer osobno, więc nie ma możliwości błędnego naliczenia transferu w ten sposób.
Krzysztof
Awatar użytkownika
unpublished
Stały użytkownik forum

Chris-Kr pisze:Okres podany na fakturze zawiera w sobie daty skrajne, czyli np. w podanym przez ciebie przykładzie obejmuje on okres od godz. 00:00 dnia 10 grudnia, do godz. 24:00
Czy tego jesteś pewien, bo mi pani powiedziała inaczej, ale mogła się przecież mylić gdyż tylko pracuje w salonie. W każdym razie jeżeli tak jest to wszystko OK.
Chris-Kr pisze:Niestety, ale Ty będziesz musiał u siebie jako jednostkę taryfikacji ustawić 1048576 B (1 MB).
Tak mam też ustawione, tyle że zdaje się, że po każdej sesji jest to zliczane dokładnie czyli 3.17MB + 18.56MB, itd., a chodzi mi o to by była opcja (opcjonalna) umożliwiająca zaokrąglenie tego do 4MB + 19MB, gdyż tyle nalicza mi operator. W przedziale miesiąca rozbieżność jest spora. Nie widzę też podstaw by przyjmować pretensjonalną postawę do operatora skoro płace 5 gr za MB, pomijając już to że podpisując umowę zgodziłem się na takie warunki. Operator Orange.
Chris-Kr pisze:Błędną korektę możesz poprawić drugą korektą o przeciwnej wartości.
Pewnie, pewnie... ale o ile prościej było by użyć opcji "delete" zamiast robić śmietnik i kombinować:)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

unpublished pisze:Czy tego jesteś pewien, bo mi pani powiedziała
Gdyby było tak, jak pani w salonie powiedziała, to następna faktura musiałaby obejmować okres od 9 stycznia do 8 lutego, a w każdym następnym miesiącu musiałby się przesuwać jeszcze o jeden dzień wcześniej.
Tak mam też ustawione, tyle że zdaje się, że po każdej sesji jest to zliczane dokładnie czyli 3.17MB + 18.56MB
Tak nie powinno być! Sprawdź to dokładnie i napisz nam co Ci wyszło!
Bo albo masz ustawioną mniejszą jednostkę taryfikacji niż piszesz, albo w programie jest błąd, który trzeba naprawić.
Pewnie, pewnie... ale o ile prościej było by użyć opcji "delete" zamiast robić śmietnik i kombinować:)
Możliwość dowolnego edytowania historii połączeń spowodowałaby, że ta historia całkowicie przestałaby być wiarygodnym źródłem informacji.
A jeśli nie chcesz mieć tam śmietnika, to powinieneś najpierw zastanowić się, zanim zaczniesz robić korekty.
Krzysztof
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: darekka »

Panie i Panowie nie wiem czy to ważne ale pod linkiem kolegi janek222 http://www.sklepy.ehost.pl/tni_test.zip jest Top Net Info w wersji S zamiast w wersji P a więc nowsza tylko brak opisu zmian.
Gratulować tylko szybkości pracy autora programu.
darekka
yaro11
Stały użytkownik forum

Post autor: yaro11 »

Wersja 3.60s strasznie miesza w zliczaniu transeru i pokazuje różne cuda np.setki GB,choć limit jest poprawnie wprowadzony na 19GB i ciągle zmienia datę okresu rozliczeniowego.
Nie wiem,czy tylko u mnie,czy ogólnie jest jakiś problem z ver.3.60s?
Pozdrawiam.
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

yaro11 pisze:Wersja 3.60s strasznie miesza w zliczaniu transeru i pokazuje różne cuda np.setki GB,choć limit jest poprawnie wprowadzony na 19GB i ciągle zmienia datę okresu rozliczeniowego.
Czy:
1. Windows XP?
2. Tryb RAS?
3. Id w oknie głównym programu się zmienia?
4. Zmienia datę okresu rozliczeniowego:
4.1. Po restarcie programu?
4.2. Co sekundę?
4.3 Jakie daty się wyświetlają?

Aktywuj w swoim profilu wiadomości pw na tym forum aby nie zaśmiecać wątku.
Pozdrawiam
Janek
ryychuu
Początkujący użytkownik forum

Huawei e220

Post autor: ryychuu »

sprawa jest taka kumpela ma neta (sieci mi niestety nie powiedziała) i jeszcze do tej pory korzysta z modemu Huawei e220, i niedawno sobie kupiła lapka jak wiadomo z Windows 7 ;(, i mi mówi żebym zrobił żeby działał, ale jakoś niespecjalnie mi się chce go flashować i ryzykować jego uszkodzenie, i tu jest pytanie, czy w takiej sytuacyji ta aplikacja da sobie rade???? A jeśli nie to czy dało by się zgrać z jakiegoś zflashowanego modemu stery które by odpalały modemik pod siódemką?
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Re: Huawei e220

ryychuu pisze:sprawa jest taka kumpela ma neta (sieci mi niestety nie powiedziała) i jeszcze do tej pory korzysta z modemu Huawei e220, i niedawno sobie kupiła lapka jak wiadomo z Windows 7 ;(, i mi mówi żebym zrobił żeby działał
A co to ma wspólnego z programem Top_NetInfo?
Krzysztof
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ryychuu pisze: i mi mówi żebym zrobił żeby działał
Najnowsze sterowniki Huawei http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=607 i do tego <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>

Wyłącz w Menedżerze Urządzeń CD emulowane przez modem (o ile ta wersja e220 to ma).
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
unpublished
Stały użytkownik forum

Witam,
Chris-Kr pisze: Gdyby było tak, jak pani w salonie powiedziała, to następna faktura musiałaby obejmować okres od 9 stycznia do 8 lutego, a w każdym następnym miesiącu musiałby się przesuwać jeszcze o jeden dzień wcześniej.
Miałeś rację pani z salonu się myliła, pewnie tylko wie jak komuś wcisnąć telefon (nie polecam zatem zasięgania takich informacji w salonie carrefour Wileńska). Z bok odpisali mi mailem, że faktycznie jest to liczone u nich dokładnie od 4 każdego miesiąca godz. 00:00 do 3 następnego miesiąca godz. 23.59.59 czyli w praktyce do 4. Wszystko zatem jest OK i nie należy nic psuć.
Chris-Kr pisze:Tak nie powinno być! Sprawdź to dokładnie i napisz nam co Ci wyszło!
Bo albo masz ustawioną mniejszą jednostkę taryfikacji niż piszesz, albo w programie jest błąd, który trzeba naprawić.
Wszystko wpisane mam raczej poprawnie (1048576 bytes w impulsie, i 0,05 zł za impuls), a wyświetlane są końcówki bez zaokrąglania np. 16.36MB. Ja rozumiem że komuś potrzebne są dokładne dane, więc proszę o opcję "opcjonalną", tak by była możliwość zaokrąglania sumy up/down z każdej sesji w górę czyli w tym przypadku 17MB.
Chris-Kr pisze:Możliwość dowolnego edytowania historii połączeń spowodowałaby, że ta historia całkowicie przestałaby być wiarygodnym źródłem informacji. A jeśli nie chcesz mieć tam śmietnika, to powinieneś najpierw zastanowić się, zanim zaczniesz robić korekty.
Nie przesadzaj z tą wiarygodnością, przecież sam siebie nie będę oszukiwał, poza tym można wyczyścić całość, zaś co do nie celowego bałaganu to niekiedy nie da rady uniknąć - życie. W mojej ocenie, opcja dająca możliwość samo skasowanie wpisu była by przydatna.

PS. W opcji "Aut. zmieniaj okres rozliczeniowy ...." daty faktycznie zmieniają się jak chcą, ale tylko gdy ta opcja jest zaznaczona.

Pozdrawiam i miłego dnia.
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

unpublished pisze:wyświetlane są końcówki bez zaokrąglania np. 16.36MB
Spójrz trochę niżej na np: "Impulsów w wybranym okresie". Musi być zaznaczone:
Ustawienia -> Okres rozliczeniowy -> Wyświetlaj impulsy...
Pozdrawiam
Janek
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

unpublished pisze:Nie przesadzaj z tą wiarygodnością, przecież sam siebie nie będę oszukiwał
Gdyby te statystyki miały służyć tylko i wyłącznie Tobie, to śmietnik jakiego sam sobie tam narobisz nie powinien Ci przeszkadzać.
Natomiast znając życie, wiem że tych statystyk wcale wcale nie będziesz chciał zachować dla siebie, tylko będziesz ich używał albo do dyskusji z operatorem, albo do takich dyskusji na forach, jak choćby ta.
I właśnie z tego względu chcesz mieć możliwość usuwania stamtąd śmieci, których sam narobiłeś.
Dlatego jestem przeciwny umożliwieniu łatwej modyfikacji tych logów, tak samo jak byłem i wciąż jestem przeciwny umieszczeniu na wierzchy w menu możliwości włączenia stałego pingowania hostów w sieci. Prawdopodobnie efektem tamtej decyzji jest to, że Orange już wyłączyło odpowiadania na pingi w swoich serwerach DNS, co obecnie utrudnia zdiagnozowanie przyczyn ewentualnego braku resolwowania adresów IP.
Ostatnio zmieniony 2011-12-19, 10:49 przez Chris-Kr, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Chris-Kr pisze:Dlatego jestem przeciwny umożliwieniu łatwej modyfikacji tych logów,
Popieram w 100%.
Nie pomagam na PW!
moher
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: moher »

Chris-Kr pisze:do dyskusji z operatorem
Te statystyki dla operatora mają taką samą wartość jak własnąręczne notatki na kartce.
ryychuu

do Chris-Kr
nie wiem :D z tego linka tu trafiłem sznurek

do wojteks
thx za stery, do tego Top NetInfo, a właśnie możesz mi objaśnić jak to dziadostwo wyłączyć (jaki Menedzer Urządzeń CD-coś w siódemce???) bo mama pustkę w głowie :gwiazdki:
Ostatnio zmieniony 2011-12-18, 14:54 przez ryychuu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

ryychuu pisze:jaki Menedzer Urządzeń CD-coś w siudemce?
Panel sterowania/Menedżer urządzeń prawym na "emulowany CD modemu" i wyłącz
Nie pomagam na PW!
ryychuu

oki thx dam koleżance i niech wypróbuje te stery :D
yaro11
Stały użytkownik forum

janek222 pisze: Czy:
1. Windows XP?
2. Tryb RAS?
3. Id w oknie głównym programu się zmienia?
4. Zmienia datę okresu rozliczeniowego:
4.1. Po restarcie programu?
4.2. Co sekundę?
4.3 Jakie daty się wyświetlają?
Mam XP,modem pracuje w trybie RAS.Okres rozliczeniowy zmienia się na 17.12 do 17.01(choć za każdym razem wpisuje mu coś innego) po zaznaczeniu:autom.zmieniaj okres rozl.i restarcie programu.Coś może sam namieszałem korektami,gdyż limit transeru wynosił ponad 900GB :szok: i musiałem to zbijać po 99GB(to chyba max?) i teraz jest już dobrz,tylko TNI coś się uparł na tą datę :D
Pozdrawiam.
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

TNI 3.60u (wersja do testów): http://www.sklepy.ehost.pl/tni_test.zip?360u
Plik programu top_netinfo.exe należy zastąpić plikiem z pobranego archiwum ZIP, w tym czasie program musi być wyłączony.

Poprawiono:
1. "Łatwe wprowadzanie".
2. Zmianę daty przy "Aut. zmieniaj okres rozlicz..."

[ Dodano: 2011-12-18, 17:44 ]
yaro11 pisze:gdyż limit transeru wynosił ponad 900GB
Przecież można go ("Ilość danych do wykorzystania...") edytować.
Pozdrawiam
Janek
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

moher pisze:Te statystyki dla operatora mają taką samą wartość jak własnąręczne notatki na kartce.
Gdy rozmawia się z rozsądnym człowiekiem, to nawet własnoręcznie wykonane notatki weźmie pod uwagę, gdy będą wyglądały sensownie.
Krzysztof
Awatar użytkownika
siódmy
Stały użytkownik forum

Post autor: siódmy »

Witam
Niestety z przykrościa muszę stwierdzić że program jeszcze nie jest dopracowany w sumie "w dalszym ciagu" już kiedyś miałem z nim problemy częste rozłączenia modemu i powolna praca w sieci.Pobrałem go pare dni temu znowu i to samo dioda miga często gubi hsdpa,nie moge grać przez hamachi? powolne wczytywanie sie stron i filmików na YT,dziwne skoki prędkości na speedtest,połączyłem się przez MP i wszystko chodzi jak przedtem.Także niestety wywalam go znowu,będe łaczył sie ręcznie co godzinę.Nie wiem może to tylko u mnie,ale różnica naprawde jest.Pzdr
Szarmuta
yaro11
Stały użytkownik forum

Przecież można go ("Ilość danych do wykorzystania...") edytować.
A mógłbyś przypomnieć gdzie to jest?

W wersji 3.60u jest już wszystko w porządku z auto.zmienianiem okresu rozlicz.,a myślę,że większość problemów z TNi jest spowodowana bałaganem w systemie,bądź nieumiejętnym korzystaniem z tego programu. :ok: Może mi ktoś przedstawi równie wszechstronny program do połączeń internetu mobilnego? :cfaniak:
Pozdrawiam.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

siódmy pisze:program jeszcze nie jest dopracowany w sumie "w dalszym ciagu" już kiedyś miałem z nim problemy częste rozłączenia modemu i powolna praca w sieci.Pobrałem go pare dni temu znowu i to samo dioda miga często gubi hsdpa,nie moge grać przez hamachi? powolne wczytywanie sie stron i filmików na YT,dziwne skoki prędkości na speedtest,
Program nie ma żadnego wpływu na jakość połączenia!
Możesz TNI nawet zamknąć, a połączenie będzie dalej trwało.
O jakości połączenia decyduje moc sygnału, jakość modemu, ale nie aplikacja, która do modemu wysyła polecenie nawiązania polecenia.
połączyłem się przez MP i wszystko chodzi jak przedtem.
Jedynym wytłumaczeniem różnicy prędkości pomiędzy TNI, a MP może być to, że jeden program pracuje w trybie RAS, a drugi w NDIS.
Ile wynosi moc sygnału, w jakim trybie modem pracuje w TNI, a w jakim trybie w MP?

Dodane: 2011-12-18, 22:13
Przed chwilą zakończyłem serię testów polegającą na wielokrotnym ściąganiu z serwera noc.gts.pl pliku wielkości 10 MB, na przemian przy pomocy TNI oraz MP.
Połączenia były wykonywane obydwoma programami na zmianę najpierw w trybie NDIS, następnie w trybie RAS.
Nie zauważyłem żadnej wyraźnej różnicy ani pomiędzy programami, ani pomiędzy trybami.
Występowały wahania transferu, a nawet przerwy w transferze, ale w obydwu programach w takim samym stopniu i ewidentnie były one powodowane wahaniami obciążenia sieci 3G.

[ Dodano: 2011-12-18, 20:30 ]
yaro11 pisze: A mógłbyś przypomnieć gdzie to jest?
Ustawienia > Okres rozliczeniowy > Ilość danych do wykorzystania w okresie rozliczeniowym - przycisk "Łatwe wprowadzanie".
W każdej chwili możesz wprowadzić nową, aktualną wartość pozostającego do wykorzystania transferu.
Ostatnio zmieniony 2011-12-18, 22:12 przez Chris-Kr, łącznie zmieniany 2 razy.
Krzysztof
yaro11
Stały użytkownik forum

Ustawienia > Okres rozliczeniowy > Ilość danych do wykorzystania w okresie rozliczeniowym - przycisk "Łatwe wprowadzanie".
W każdej chwili możesz wprowadzić nową, aktualną wartość pozostającego do wykorzystania transferu.
Tak wiem,tylko,że ta wartość była cały czas poprawnie wprowadzona.
Myślałem,że jeszcze gdzieś można to edytować.

P.S.
Do czego służy przycisk w głównym oknie programu ver.3.60u Clear stat?
Ostatnio zmieniony 2011-12-18, 20:45 przez yaro11, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Program nie ma żadnego wpływu na jakość połączenia!
Ja również jestem ciekawy jak program który jest tylko "nakładką" na systemowe komponenty (dial-up, porty szeregowe itd) ma mieć jakikolwiek wpływ na rozłączanie. Może grzebałeś w jakichś zaawansowanych ustawieniach, których w TNI trochę jest.
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

TNI 3.60w (wersja do testów): http://www.sklepy.ehost.pl/tni_test.zip?360u
Plik programu top_netinfo.exe należy zastąpić plikiem z pobranego archiwum ZIP, w tym czasie program musi być wyłączony.
yaro11 pisze:Do czego służy przycisk w głównym oknie programu ver.3.60u Clear stat?
Już go usunąłem. Zapomniałem o nim, służył mi do testów różnych funkcji, których działania nie byłem pewien. Tu akurat miał zerować statystyki interfejsu (tryb NDIS) ale to nie wyszło.
Pozdrawiam
Janek
Awatar użytkownika
unpublished
Stały użytkownik forum

Witam,
janek222 pisze:Spójrz trochę niżej na np: "Impulsów w wybranym okresie". Musi być zaznaczone: Ustawienia -> Okres rozliczeniowy -> Wyświetlaj impulsy...
Tak też jest zaznaczone. Przeglądałem właśnie nową bete "w" W menu programu wszędzie wyświetlane są końcówki: razem, transfer w dniu dzisiejszym, w wybranym okresie, do wykorzystania pozostało. Sprawdzałem w statystykach zarówno w Iplusopobieracz jak i sesje i korekty tam również wszędzie są wyświetlane końcówki.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ