Cześć.
Mam orange free 14gb. Mój sprzęt to ta antena, modem ZTE MF192 i router TP-link TL-MR3420. Mieszkam w małej wsi, nie mogę mieć neostrady, czy neti, więc z tym netem siedzę. Dzięki tej konfiguracji sprzętowej złapałem 3G, początkowo wszystko fajnie działało, ping 70, prędkość do 4-5 mb/s. Czasami był mały spadek, czy wzrost, ale teraz odnotowuje straszne wahania. Przede wszystkim wzrósł ping do 100-120 i to się nie zmienia. Natomiast prędkość jeszcze wczoraj wynosiła 3-4 mb/s, teraz 2,5mb/s. I tak się to waha mniej więcej, najgorzej jest z tym pingiem. Coś można z tym zrobić? W mojej okolicy są dwa nadajniki 3G oba w odległości mniej więcej 7,5 km.
P.S. Nie jestem pewien, czy odpowiedniego działu dałem, w razie czego proszę przenieść.
P.S. 2: Prędkość spadła do 2 mb/s. Pomocy!
Spadek prędkości łącza
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Spadek prędkości łącza
To normalne, nikt nie gwarantuje prędkości ani pingu w internecie mobilnym.Matusik1995 pisze:wczoraj wynosiła 3-4 mb/s, teraz 2,5mb/s.
Sobota, paskudna pogoda więc kto może korzysta z internetu.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Czyli nie jest to wina anteny, np. przez deszcz? (Wczoraj niezła ulewa była)
- wojteks
- *** Administrator ***
Po kilku minutach/godzinach trudno określić.Matusik1995 pisze:Czyli nie jest to wina anteny, np. przez deszcz?
Nie podałeś jaki był sygnał wcześniej ani jaki jest teraz więc trudno coś zgadywać. Zobacz co będzie w poniedziałek jak ludzie do pracy pójdą.
Nie pomagam na PW!