Huaewei E398 baardzo nagrzewa się.
Moderator: Moderatorzy
- dao
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Huaewei E398 baardzo nagrzewa się.
Podłączony bezpośrednio do lapka. Jest bardzo gorący. Czy u was też tak jest ?
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Huaewei E398 baardzo nagrzewa się.
Modemy komórkowe nagrzewają się, kiedy muszą nadawać z dużą mocą. Tak się dzieje np. jeżeli coś zakłóca ich pracę (np. duże metalowe obiekty, jak laptop) lub pracują w warunkach słabego sygnału (głębiej w budynku).
PS: Nie twórz osobnych wątków do każdego pytania, to może być źle odebrane przez moderatora. Lepiej zadawać kolejne pytania w tym samym wątku.
PS: Nie twórz osobnych wątków do każdego pytania, to może być źle odebrane przez moderatora. Lepiej zadawać kolejne pytania w tym samym wątku.
- dao
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zauważyłem, iż nagrzewanie się modemu spowodowane jest podłączeniem zewnętrznej anteny 15 dBi.
Jeden wątek do wszystkiego jest do niczego. Gdzie mogłem umieścić to konkretne pytanie ? W wątku o wyborze routera do rzeczonego modemu ?
Gdyby umieścić to pytanie w innym wątku. Wyszukanie tego problemu i pomoc innym użytkownikom zmagającym się z tym samym zagadnieniem byłoby utrudnione. A tak jest przejrzyście.
Jeden wątek do wszystkiego jest do niczego. Gdzie mogłem umieścić to konkretne pytanie ? W wątku o wyborze routera do rzeczonego modemu ?
Gdyby umieścić to pytanie w innym wątku. Wyszukanie tego problemu i pomoc innym użytkownikom zmagającym się z tym samym zagadnieniem byłoby utrudnione. A tak jest przejrzyście.
Bestpartner PANEL XP 2 x 18 dBi 1710, FME,E398+Dovado 4GR
- wojteks
- *** Administrator ***
Świadczy raczej o niedopasowaniu anteny (zły SWR na paśmie którego używasz). Generalnie modemy z anteną powinny się mniej grzać niż takie bez anteny.dao pisze:ż nagrzewanie się modemu spowodowane jest podłączeniem zewnętrznej anteny 15 dBi
Nie pomagam na PW!
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Może podłączenie anteny pogarsza parametry pracy urządzenia? Np. część sygnału odbija się do urządzenia ze względu na nieprawidłowe wykonanie?
Ja bym utworzył jeden wątek "Problemy z E398 - nagrzewa się i niski upload" - zwłaszcza, że akurat te dwa mogą być powiązane. Ale oczywiście nie upieram się, tylko proponuję
Ja bym utworzył jeden wątek "Problemy z E398 - nagrzewa się i niski upload" - zwłaszcza, że akurat te dwa mogą być powiązane. Ale oczywiście nie upieram się, tylko proponuję