Belkin F5D7230-4 sciąganie aktualizacji po wi fi nie możliwe
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Belkin F5D7230-4 sciąganie aktualizacji po wi fi nie możliwe
Witam mam problem tego typu na komputerze stacjonarnym podłączonym kablem RJ45 do rutera wszystko chodzi dobrze ściągać można ze wszystkiego czy to z terrent czy to ftp czy inny program . Natomiast problemy zaczynają się przy ściąganiu po wi fi czyli np chce pobrać głupie aktualizacje do Windowsa to nie mogę bo internet pada na laptopie i jedynie co mogę zrobić to z restartować ruter ,żeby znów internet zaczął działać , to samo się dzieje jak ściągam z p2p czy przez ftp. Ruter sprawdzany był u dostawcy internetu kablowego 8mb i wszystko chodzi OK a w domu niestety nie na laptopie mogę jedynie ściągać pliki poprzez przeglądarkę inaczej się nie da a jest to trochę irytujące .Proszę o pomoc gdyż nie mam pojęcia jak to naprawić a już różnych sposobów próbowałem ;/ Jak potrzebne jakieś dane pisać konkretnie będę podsyłał , z góry dziękuje za pomoc jeżeli taka będzie .
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Belkin F5D7230-4 sciąganie aktualizacji po wi fi nie możliwe
A przy ściąganiu przez przeglądarkę prędkości na radiu i na kablu są takie same?
Zobacz inSSIDerem jak syf w eterze.
Zobacz inSSIDerem jak syf w eterze.
-
Tak takie same , poprzez protokół FTP w przeglądarce tez mogę pobierać ale nie da się nic wysłać na sieci, przynajmniej większych plików ani pobrać aktualizacji bo zrywa połączenie z internetem i tylko wyłączenie i włączenie rutera pomaga ...

Ostatnio zmieniony 2011-12-20, 17:59 przez Fredney, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Dziwna sprawa. Update firmware Belkina?
-
Zrobiony
Tak i nadal z pc nie mogę wysyłać nic bo od razu padnie internet jedynie teraz po wyłączeniu Serwera DHCP w ruterze mogę przeciągać pliki na dysk laptopa z pc ...