Pomocy-Orange Free

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Robinzip
Początkujący użytkownik forum

Pomocy-Orange Free

Post autor: Robinzip »

Witam,
mam problem kupiłem Orange free z modemem Huawei E372, ale net nie działa na kompie stacjonarnym podejrzewam, że to przez router (TP-Link TD8840T) mam jeszcze neta z netii do końca stycznia. Na laptopie działa bez problemu. Na stacjonarnym kiedy chcę się połączyć wyskakuje okienko łączenie Orange a zaraz potem komunikat połączenie zakończone. Nie wiem co robić. Dziękuje z góry za pomoc. Przepraszam jakby coś w moim poście było nie tak, ale jestem tu pierwszy raz.
Pozdrawiam
Robinzip

Re: Pomocy-Orange Free

Okazuje się, że w czymś innym tkwi problem. Na laptopie łapało EDGE ale przy stacjonarnym chyba był za słaby sygnał modem był tuż przy ścianie dlatego się nie chciało łączyć. Kupiłem antenę i teraz problem jest inny jak ustawię tylko EDGE łączy się bez problemu natomiast jak pokazuje się w programie modemu, że zarejestrował się do WCDMA już nie chcę się połączyć z netem a pokazuje poziom sygnału 97%, ale na to znalazłem sposób. Jak wymuszę GSM i modem zarejestruje się na EDGE a potem zmienię znów na preferowane WCDMA i szybko kliknę połącz zanim zarejestruję się do WCDMA to nawiąże połączenie z EDGE a potem modem po kilku minutach przestawi się na WCDMA i łapie HSPA+DC poziom sygnału w programie 41%. Tylko to trochę zabawy i za każdym razem trwa to kilka minut. Wie ktoś czemu nie mogę się od razu połączyć z HSPA+DC?
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

Problem leży tylko i wyłącznie w bardzo słabym zasięgu,skoro ledwie co łapie EDGE,to nie masz co myśleć o większych prędkościach. Antena do routera niewiele da,bo w końcu chodzi o modem Orange i zasięg właśnie tej sieci.
Robinzip

Przede wszystkim antena bardzo dużo dała bo dzięki niej cały czas korzystam z tego neta. Pracuje z prędkością o jakiej mógłbym pomarzyć w mojej miejscowość na kablu. Tutaj wynik pomiaru http://www.speedtest.net/result/1661862590.png. Jedyny problem jaki mam to sposób łączenia się modemu z siecią o czym pisałem wcześniej.

[ Dodano: 2011-12-22, 12:08 ]
Jeszcze raz wynik bo coś nie tak z linkiem. Wynik w załączniku.
ODPOWIEDZ